EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном 5 переваг навчання за кордоном
5 переваг навчання за кордоном

5 переваг навчання за кордоном


Освітня агенція Edusteps працює в сфері освіти за кордоном вже більше десяти років. До сьогодні, ми не стикались з такою популярністю теми імміграції через освіту за кордоном. Для студентів та їх батьків, тема імміграції актуальна як ніколи. Тому ми все частіше чуємо запитання: як залишитись за кордоном після закінчення університету, як знайти роботу в США чи Канаді, які країни відкриті для імміграції студентів?

Пропонуємо вам, як майбутнім студентам, які планують отримати вищу освіту за кордоном, розглянути 5 переваг, які дає навчання за кордоном для студента і його батьків, а також зрозуміти яке місце в цьому всьому займає імміграція.

1 Досвід

Перше, що отримує студент, навчаючись за кордоном – це міжнародний досвід. Адже ще в ті часи, коли освіта за кордоном вважалась «привілеєм багатих», вже існували безкоштовні програми міжнародного обміну, в яких акцент було зроблено саме на отриманні досвіду, а не досягненні академічних цілей. Учасники таких програм повертались додому з багажем цінних знань про цю країну і її традиції, розповсюджували отримані під час навчання знання серед своїх ровесників, в сім’ї або в школі/університеті.

Крім того, спілкуючись з представниками інших культур ми змінюємось і самі, як правило, в кращу сторону. А для тих, хто в майбутньому бачить себе працівниками міжнародних компаній, такий досвід неймовірно цінний, оскільки комунікаційні навички дуже важливі для побудови міжнародної кар’єри.

І якщо програми обміну тривають всього півроку або рік, то за 3-4 роки навчання за кордоном студенти отримують не лише уявлення, але і розуміння всіх нюансів системи освіти, різних культурних особливостей і країни в цілому. Тому так часто ініціаторами різних внутрішніх змін в країні виступають люди, які отримали освіту за кордоном.

2 Самостійність

Не менш важливою перевагою є самостійність студента, яку потрібно проявити або виховати в собі, навчаючись за кордоном. Багато школярів стикаються з гіперопікою батьків, і якщо це і ваша проблема також – тоді освіта за кордоном якраз для вас! Є і зворотна ситуація, коли дитина, що б не робили батьки, не хоче проявляти самостійність.

Навчання в університетах за кордоном, як ніщо інше, виховує в студентах цю якість. Оскільки освіта за кордоном в більшості платна, а вступ в університет – також непроста задача, в дітей є великий стимул докладати зусиль до навчання. В університетах за кордоном ніхто не бігає за студентами, тому їм самим доводиться контролювати процес навчання, щоб не завалити чергову сесію, оскільки ціна відрахування занадто велика.

Не кажучи вже про самостійність, яку треба проявляти в побуті: перебуваючи в іншій країні, далеко від родини, важко залишатись «не при справах», бо це позначиться на якості власного життя.

3 Міжнародні стажування

Не залежно від того, чим планує займатися студент після закінчення навчання, згадка про стажування в іноземних компаніях в його резюме завжди буде вважатись плюсом. Не кажучи вже про сказаний вище досвід і самостійність такого кандидата, будь-який роботодавець буде радий мати в штаті такого працівника.

Сьогодні багато університетів за кордоном мають домовленості з різними компаніями (іноді навіть з дуже відомими), в яких студенти під час навчання можуть проходити практику.

Тим більше, що такі країни, як США, Канада, Нідерланди (а скоро і Великобританія) дають від одного до трьох років (в залежності від програми і країни) дозвіл на роботу після закінчення навчання. Як правило, така можливість дається лише один раз, тому ми радимо нею скористатися, навіть якщо ви не плануєте залишатись в країні навчання.

Як же правильно обрати програму навчання за кордоном, щоби отримати максимум переваг – запитуйте у наших спеціалістів.

Запис на швидку консультацію

4Різноманіття спеціальностей

Оскільки ми не «продаємо програми навчання за кордоном», а підбираємо програму під кожного студента індивідуально – ми, як ніхто, знаємо наскільки різноманітні можуть бути програми.

Спілкуючись зі студентом, ми виявляємо його сильні сторони, щоб визначити яка спеціальність підходить для нього, враховуючи також і побажання батьків. Крім того, до нас часто звертаються студенти з унікальними запитами з приводу напрямків, якими вони хотіли б займатися. Навіть якщо ця спеціальність викладається в одному університеті на всю країну – ми знайдемо її.

Так, це займає більше часу на роботу з одним студентом, але ми робимо все можливе, щоб наш клієнт був задоволений. Тому що обираючи спеціальність, людина визначає свою майбутню професію і тут важливо не помилитися.

Університети за кордоном мають більше фінансування, ніж вітчизняні. Тому вони мають можливість працювати над розширенням і оновленням списку програм, розробляти нові програми відповідно до запитів суспільства і науки, а також користуватись останніми досягненнями і науковими відкриттями.

5 Актуальна інформація

Окремим пунктом хотілось би виділити актуальність інформації. Крім вказаного вище, в навчальних закладах за кордоном ви часто зустрінете у викладацькому складі дійсних професіоналів, наукових дослідників та бізнесменів. У зв'язку з цим, навчання за кордоном надає вам доступ до найсвіжішої та найактуальнішої інформації у вашій сфері. Отримані знання будуть базуватися не лише на теорії, а й на практичному досвіді професіоналів.

Крім цього, багато навчальних закладів мають практику викладацького обміну: скажімо, професор Гарварду може викладати окремий курс в вашому університеті. Цей безсумнівний плюс приємний ще й тим, що, крім того, що в університетах Ліги Плюща досить дороге навчання, так ще й вступити в ці навчальні заклади не так просто! Тому можливість отримати частинку досвіду, який отримують студенти іменних університетів, не може не радувати.

В цій статті ми в першу чергу хотіли нагадати нашим читачам про те, що навчання за кордоном – це не про те, як виїхати з власної країни. Навчання за кордоном – це перш за все досвід та інвестиції у вашу майбутню кар’єру. Варто нагадати і про те, що у більшості випадків навчання за кордоном платне, хоча і є можливість отримати знижки і повне фінансування, але це не так сильно розповсюджено, як про це кричать голосять на кожному кроці відомі блогери.

Отже, якщо ви все-таки розглядаєте освіту за кордоном як спосіб імміграції, вам варто врахувати декілька моментів: ваш вік і особливості країни. Важливо розуміти, що в тих країнах, де імміграційна політика пропонує можливість імміграції після закінчення навчання – це скоріше бонус для тих, хто їхав туди навчатися. Тобто, головна мета – це все-таки навчання за кордоном. Із цього випливає, що посольство країни, яка вас цікавить, розглядає вас як міжнародного студента з відповідними вимогами, тому ваш вік має велике значення. Всім відомо, що отримати візу на навчання простіше всього одразу після випуску зі школи чи університету. В інших випадках можливі додаткові запитання як зі сторони посольства, так і зі сторони навчального закладу за кордоном.

Наступний момент, на який варто звернути увагу – це імміграційна політика і можливості після закінчення навчання окремо взятої країни. Деякі країни не продовжують дозвіл на перебування після закінчення навчання, наприклад, так, як це робить Канада. Якщо ж ви хочете залишитись в країні ще на деякий час, вам потрібно, наприклад, знайти роботодавця ще в період навчання, щоб потім оформити робочу візу.

Іншою перепоною може виявитися ваш паспорт: наприклад, роботодавці в Європі приймають на роботу спочатку громадян своєї країни, потім громадян Європейського Союзу і тільки потім громадян інших країн. І навіть якщо ви виявитесь чудовим спеціалістом і вас з радістю прийняли б на роботу – вашому роботодавцю ще доведеться довести своєму уряду, що йому необхідно взяти на роботу саме вас, а не місцевого жителя.

Навчання за кордоном як спосіб імміграції

Які б ми виділили ситуації, коли навчання за кордоном можна розглядати як спосіб імміграції:

У ваших батьків є бізнес за кордоном і вони хочуть, щоб ви продовжили їх справу

Є певні програми, які ми рекомендуємо вивчати в тій чи іншій країні, або навіть університеті. Але в цьому випадку ми часто обмежені не лише країною, але й містом. Завдяки досвіду наших спеціалістів ми завжди знаходимо варіанти програм для студента, якщо вони, звісно, існують :) Дуже часто бажання батьків і студента не збігаються, або ж немає навчального закладу, який би повністю підходив по всім критеріям саме в цьому регіоні. Але не зважаючи на всі складнощі вибору, в 4 із 5 випадків нам все-таки вдається відшукати найбільш відповідні варіанти.

Ви тільки закінчили школу і хочете переїхати жити в Канаду

Канада є найбільш привабливою країною в питаннях імміграції після закінчення навчання. Ми навіть рекомендуємо вибирати навчання в Канаді тільки тим, хто розглядає подальше проживання в цій країні. Пов’язано це з тим, що програми навчання, які пропонуються коледжами, частіше всього розроблені саме під запити місцевих роботодавців. Тому, закінчивши навчальний заклад в Канаді, ви можете не хвилюватись за те, що не знайдете роботу. Звичайно, ви не зобов’язані залишатися в країні після закінчення навчання, але ми б наполегливо рекомендували скористатися трирічним дозволом на роботу, оскільки така можливість дається лише раз.

На завершення хочу ще раз підкреслити, що головна мета будь-якого претендента на студентську візу повинна бути саме навчання за кордоном, але ніяк не імміграція. Тому звертайте на це увагу при плануванні, а ще краще звертайтесь до нас, щоб ми допомогли вам розібратися зі всіма нюансами отримання освіти за кордоном.

Хочете оцінити свої шанси на вступ на отримання студентської візи? Пропонуємо вам скористатися першою безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися з процедурою вступу в університети за кордоном.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK