EDUSTEPSДописиНавчання в Нідерландах Research Universities: підготовчі програми для вступу в університети Голландії
Research Universities: підготовчі програми для вступу в університети Голландії

Research Universities: підготовчі програми для вступу в університети Голландії


Освіта в Голландії стає все більш привабливою для студентів з України через ряд важливих причин: навчання в університетах Нідерландів для іноземних студентів ведеться англійською мовою, вартість навчання невисока у порівнянні з іншими країнами. Обираючи Голландію для подальшого вступу та отримання вищої освіти, студенти повинні враховувати особливості зарахування до голландських університетів, особливо, якщо мова йде про вступ до Research Universities.

Друзі! Ми розуміємо, що мрії багатьох випускників середніх шкіл в Україні – це дослідницький університет в Голландії. Ми не приймаємо заявки для прямого вступу в дослідницькі університети з простої причини, Research Universities не признають український атестат, як повну середню освіту. Вступ до університетів можливий виключно через програми підготовки

EDUSTEPS пропонує наступні шляхи зарахування в дослідницькі університети Нідерландів:

  • Підготовчі програми
  • Перший курс університету University of Applied Sciences
  • Програми міжнародної середньої освіти - High School, A-level, IB та ін.

Ті, хто серйозно задумався про навчання в університеті Голландії, напевно, вже знають, що існує два типи університетів:

В чому полягає різниця між цими університетами ви можете прочитати у нашій статті Вища освіта в Голландії. Вступити до університету прикладних наук Голландії студенти з України можуть після 11 класу. Якщо рівень англійської мови дозволяє почати навчання, нема потреби проходити додаткові курси або програму підготовки.

Трохи складніше йдуть справи з дослідницькими університетами в Нідерландах. Оскільки програма бакалавра в таких навчальних закладах триває 3 роки, студентам необхідно надати відповідний рівень середньої освіти, який відповідає голландському VWO Diploma. Атестат про середню освіту української школи відповідає HAVO Diploma – середня освіта, загальноосвітній цикл предметів.

Голландська система середньої освіти розділена на загальну освіту - (Hoger algemeen voortgezet onderwijs - HAVO) та перед університетську освіту (VWO - Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs). Від типу програми, яку обирає нідерландський школяр (вибір робиться після закінчення початкової школи, зазвичай у 4-5 класі), залежать всі його подальші академічні перспективи. Провідні університети Нідерландів приймають тільки випускників з дипломом VWO, які вважаються на рівень вище HAVO.

Що робити, якщо ваша мета – дослідницький університет Research University в Голландії

Якщо ви випускники 11 класу і плануєте вступити в один із дослідницьких університетів Голландії, перш за всі вивчіть вимоги університету до абітурієнта. Наші консультанти зможуть дати вам більш детальну інформацію про зарахування з кожного навчального закладу.

Будьте готові, що для вступу до університету Research University вам необхідно буде пройти програму підготовки International Foundation Year. Програма проводиться на базі міжнародних центрів підготовки. Вона розроблена разом із провідними дослідницькими університетами Голландії для професійної підготовки студентів до обраного курсу. Навчання проходить протягом 1 року (3 семестрів) та включає мовну і академічну підготовку в одній з обраної сфери – «Бізнес і менеджмент» або «Наука і техніка». В неділю передбачено не менш ніж 20 годин навчання в класі і не менш 20 годин самопідготовки. Початок програми – вересень, необхідний вік студента – 16 років. Після успішного завершення програми з необхідними академічними оцінками та затребуваним балом IELTS студенти можуть вступати на перший рік бакалаврату голландських університетів.

Загальна інформація про програми підготовки до вступу в університети Голландії:

  • Тривалість навчання: академічний рік (9 місяців)
  • Початок навчання: вересень або січень
  • Напрям підготовки: бізнес та інженерія
  • Кількість годин в тиждень: 20 годин
  • Мінімальний вік: 16 років
  • Мінімальний рівень англійської мови: IELTS 5.5

Ми пропонуємо нашим студентам, випускникам шкіл дві основні програми підготовки у центрах: ONCAMPUS Amsterdam та Holland International Study Centre

ONCAMPUS Amsterdam

Міжнародний центр для іноземних студентів на базі університету Амстердама. Це єдина програма, яка дає можливість студентам з України та інших країн підготуватись та навчатись в університеті Амстердама за двома основними направленнями:

Business and Economics

Подальше навчання на програмах: BSc Business Administration, BSc Economics & Business Economics, BSc Econometrics and Operations Research, BSc Actuarial Science

PPLE (Politics, Psychology, Law, Economics)

Подальше навчання на програмі: BSc PPLE


Holland International Study Centre

Міжнародний підготовчий центр в Амстердамі і в місті Гренінген, готує студентів до вступу в дослідницькі університети США за двома основними направленнями:

  • Бізнес
  • Інжиніринг

Студенти підготовчої групи можуть вступити на 1 курс програми бакалавра до наступних дослідницьких університетів Голландії:

Erasmus University Rotterdam

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями: International Bachelor Economics & Business Economics (IBEB), International Business Administration (IBA)

University of Twente

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями:

International Business Administration, Advanced Technology, Chemical Engineering, Creative Technology, Electrical Engineering, Technical Computer Science, Industrial Design, Business & IT, Applied Mathematics, Civil Engineering, Mechanical Engineering

Tilburg University

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями: International Business Administration, Economics, Econometrics and Operations Research

Vrije Universiteit Amsterdam

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями: International Business Administration, Industrial Design Engineering, Business Analytics, Computer Science

The Hague University of Applied Sciences

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями: International Business & Management Studies, International Financial Management & Control, International Sport Management, Process Food and Technology

Hanze University of Applied Sciences

Wittenborg University of Applied Sciences

Програма підготовки веде до вступу на перший курс за наступними направленнями: International Business Administration in Entrepreneurship & Small Business

Вартість навчання на програмах підготовки

Навчання в університетах Голландії платне для всіх без виключення студентів. Вартість навчання на підготовчу програму складає від 15000 євро на рік (в залежності від направлення та університету).

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів Нідерландів, оскільки є офіційним представником приймальних комісій голландських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Нідерланди.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Нідерландів і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK