EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Причини відмови у візі в Канаду
Причини відмови у візі в Канаду

Причини відмови у візі в Канаду


Українські студенти все частіше скаржаться на те, що кількість відмов в отриманні візи в Канаду збільшилась. З одного боку, можна сказати, що дійсно відмов стало більше. Але з іншого боку - потрібно враховувати, що чим більше абітурієнтів подається на візу, тим частіше трапляються відмови.

Правдива статистика відмов у візі в Канаду

Наприклад, кількість заявок в коледжі та університети Канади на 2019-2020 академічний рік перевищило в 10-20 разів цифри попереднього року. Деякі навчальні заклади не були готові до такої кількості роботи, що спричинило більш тривале очікування відповіді про зарахування.

Деякі програми в коледжах Торонто були закриті на прийом заявок вже після першого тижня роботи приймальної комісії.Тому якщо дивитися на процентний показник отримання візи в Канаду за кілька років, то варто відзначити, що він не змінився - число тих, хто отримав візу, щорічно становить близько 60-70% по Україні.

Порада EDUSTEPS: Якщо ви не хочете опинитися серед тих 30-40%, кому відмовили в візі в Канаду, заручитися підтримкою наших академічних консультантів. Ми відповідально ставимося до питання підготовки документів і промовляємо з кожним студентами всі питання, які, на наш погляд, можуть вплинути на рішення посольства на видачу візи.

Запис на швидку консультацію

Популярні причини відмови у візи в Канаду

1. Відсутність візової історії

Для Канади важливо, щоб у вас була хороша історія подорожей. Якщо студент неповнолітній і хоче поїхати в літній табір, то в такому випадку відсутність візової історії не стане ключовим фактором по видачі візи. Але якщо студенту вже виповнилося 18 років і він хоче подати документи на поїздку / навчання в Канаду, і при цьому у нього чистий паспорт - це може негативно вплинути на рішення посольства за візою.

Порада EDUSTEPS: Якщо ви збираєтеся в Канаду, знайдіть час для подорожей або поїдьте перед поїздкою в одну з країн Європи, наприклад, вивчати англійську мову. Крім того, на отримання візи в Канаду дуже добре впливає наявність візи в США.

2. Помилкова інформація

Якщо у вас були відмови у візі в інші країни (наприклад, в США), то посольство це обов'язково побачить, оскільки у них загальна база. Тому краще самі вкажіть те, що у вас колись була відмова і поясніть причини, а не чекайте, коли в посольстві все дізнаються.

Чи варто нагадувати, що не варто обманювати посольство і надавати несправжні (фейковий) документи з банку або роботи. За підроблені документи вас можуть записати в чорний список і заборонити подавати документи на візу в найближчі 2 - 5 років.

Можете не сумніватись, в посольстві дізнаються про вашу підроблену довідку з банку, навіть не дивлячись на те, що співробітники банку зобов'язані не поширювати інформацію про своїх клієнтів. І у відмову вам напишуть про те, що ви "навмисно вводили в оману посольство Канади":

Причини відмови у візі в Канаду

3. Фінанси

Якщо ви хочете отримати візу в Канаду, на вашому рахунку в банку повинна бути сума, яка зможе покрити вартість навчання, проживання, супутні витрати та переліт. Фінанси - це ваша подушка безпеки. Посольству потрібно зрозуміти, чи є у вас кошти для перебування в іншій країні.

Великої суми на рахунку недостатньо, потрібно ще й показати прозоре джерело ваших доходів або доходів вашого спонсора (довідки з роботи з сумами про зарплату). Дохід краще показувати за кілька місяців, пів року / рік.

4. Відсутність логіки

Коли заповнюєте заяву, подбайте про те, щоб у вашій аплікаційній формі не було суперечливих фактів. Розглянемо кілька прикладів:

Вибір Канади, як першої країни по туризму.

Не варто вказувати це у своїй аплікаційній формі, якщо ви ніколи нікуди не їздили та раптом зібралися їхати саме в Канаду вчити мову або просто подорожувати. Це для посольства не логічно, адже все це можна зробити і в іншій країні.

Вивчення мови.

Якщо ви плануєте працювати у сфері, де абсолютно не потрібна англійська - не вказуйте у своїй заяві, що їдете в Канаду вивчати іноземну мову.

Неправильний вибір програми.

Часто буває, що аплікант на студентську візу в Канаду вже працює в Україні (наприклад, електриком), і для навчання в коледжі вибирає програму навчання Англійська + Бізнес. Таку кардинальну зміну посольство не зрозуміє. Тому Завжди слідкуйте за тим, куди ви їсте, навіщо, як це пов'язано з вашим життям і роботою.

5. Родичі, які нелегально залишилися і живуть в Канаді

Якщо ваші родичі живуть в Канаді, але вони порушують закони (правопорушення, несплата податків і т.д.), то все це може вплинути на видачу вашої візи. Тому обов'язково вкажіть в анкеті всю інформацію про ваших родичів, які проживають в Канаді, щоб посольство не запідозрило вас в наданні неправдивої інформації. (Див. Пункт 2)

6. Відсутність причин повертатися в Україну.

Зараз багато говорять про імміграцію в Канаду через освіту, але забувають, що основною метою перебування в Канаді є саме навчання, а не імміграція. Розглянемо найпоширеніші відповіді посольства, в яких вони вказують свої сумніви з приводу зв'язків студента з країною, в якій він проживає.

“Thank you for your interest in studying in Canada. After careful review of your study permit application and supporting documentation, I have determined that your application does not meet the requirements of the Immigration and Refugee Protection Act (IRPA) and Immigration and Refugee Protection Regulations (IRPR). I am refusing your application on the following grounds:

• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay, as stipulated in subsection 216(1) of the IRPR, based on the purpose of your visit.

• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay, as stipulated in subsection 216(1) of the IRPR, based on the limited employment prospects in your country of residence.

• I am not satisfied that you will leave Canada at the end of your stay, as stipulated in subsection 216(1) of the IRPR, based on your current employment situation.

You are welcome to reapply if you feel that you can respond to these concerns and can demonstrate that your situation meets the requirements. All new applications must be accompanied by a new processing fee.”

Джерело: https://laws-lois.justice.gc.ca/

Іноді, найскладніше для студента - це довести свій зв'язок з країною громадянства або постійного проживання. Що ж впливає на зв'язок з батьківщиною?

Нерухомість.

Ваша власність в Україні, не завжди є гарантією вашого повернення додому, так як її завжди можна продати. Але якщо вона ваша, а не ваших батьків, її варто показати.

Сім'я

Коли ви подаєте документи на студентську візу, посольство буде цікавити питання фінансового забезпечення сім'ї на час перебування і навчання одного з подружжя в Канаді.

Стабільна робота, з хорошим заробітком в країні апліканта.

Цей пункт особливо важливий для тих, хто вже працює і хоче відвідати в Канаді короткі курси або виїхати на тривале навчання в коледжі або університеті. Гарне місце роботи з хорошою зарплатою буде сприйматися, як причина повернення в Україну.

Під час підготовки документів на візу в посольство Канади перевірте, чи все зрозуміло і логічно у вашій аплікації. Документи, які запитує посольство, повинні бути справжніми і підготовлені правильним образом. Також потрібно бути уважним тим студентам, які старше 18 років - відсоток відмов для них останнім часом став вище.

І пам'ятайте, краще довіритися фахівцеві, ніж порадам невідомих вам людей на різних форумах.

Якщо у вас виникли труднощі, звертайтеся до нас за консультацією:

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK