EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Коротко про вищу освіту в Канаді
Коротко про вищу освіту в Канаді

Коротко про вищу освіту в Канаді


Канада по праву вважається однією з найрозвиненіших країн світу, а також країною, яка надає найкращі можливості навчання, роботи і стажування для іноземних студентів. Канада з особливою увагою ставиться до своєї сфери освіти. Про це свідчать величезні фінансові кошти, які влада вкладає в розвиток освіти.

Канада займає друге місце в світі після Сполучених штатів за якістю освіти. На сьогодні в Канаді налічується близько 90 університетів, які відповідають високим державним стандартам.


Канадські університети розділені на два типи - приватні та державні. Проте цей факт ніяк не впливає на якість викладання в тих чи інших навчальних закладах. До вищих навчальних закладів країни належать коледжі та університети. Між ними є істотні відмінності, на які варто звертати увагу, коли вам потрібно обрати коледж або університет. Після закінчення коледжу випускники отримують сертифікат або диплом в професійній сфері. Університети, як правило, дають можливість отримати вчений ступінь бакалавра, магістра або доктора наук. Деякі коледжі пропонують своїм випускникам дипломи, які відповідають університетського рівня освіти - наприклад диплом бакалавра. Також навчання в коледжах коштує набагато дешевше, що дає можливість студентам значно заощадити.

Канада дає можливість іноземним студентам не тільки без проблем вчитися у вищих закладах, а й працювати під час навчання, проходити стажування, а також отримати дозвіл на роботу після закінчення коледжу або університету.

Всі вищі навчальні заклади Канади, дипломи яких відповідають державним стандартам, об'єднані в Association of Universities and Colleges of Canada (AUCC). У цю асоціацію входить близько 90% всіх університетів, і вона представляє їх інтереси як усередині країни, так і на світовому ринку освіти. AUCC завідує міжнародними програмами обміну студентів і іншими заходами.

Структура вищої освіти Канади

У Канаді існують три рівні вищої освіти:

  • Бакалаврат. Тривалість навчання 4 роки.
  • Магістра. Тривалість навчання 1-2 роки.
  • Докторантура. Тривалість навчання 3 роки, включаючи дисертацію.

Дворічна програма «диплом», що отримується в державних коледжах, веде до зарахування на третій курс в Університет для подальшого отримання ступеня бакалавра. Після отримання Диплома коледжу студенти мають право залишитися працювати в Канаді.

Програми навчання в Канаді для студентів з України.

Студенти з України можуть вступити в коледжі і деякі університети Канади відразу після закінчення 11 класу середньої школи. Для вступу абітурієнтам необхідно надати атестат про повну загальну середню освіту та офіційний результат тесту з англійської мови TOEFL / IELTS. Студенти, рівень англійської мови яких недостатній для вступу та навчання на першому курсі університету можуть пройти підготовчу програму, яка зосереджена на вивченні англійської мови. Деякі університети, вимагатимуть додатковий рік навчання після 11 класу, в такому випадку студентам рекомендується пройти підготовчу програму на базі університету, коледжу чи мовної школи.

EduSteps пропонує наступні програми навчання в університетах і коледжах Канади, а також програми підготовки до вступу на базі мовних центрів:

  • University Pathway: програми призначені для випускників шкіл, рівень володіння англійською мовою або академічний рівень який недостатній для навчання на першому курсі. Ці програми можуть називатися по-різному в залежності від навчального закладу.
  • Associate Degree: ступінь, отримана після дворічного навчання в коледжі, який може стати проміжною сходинкою до здобуття бакалаврського ступеня.
  • Бакалаврат: тривалість навчання на програмі від 3 до 4 років залежно від спеціальності та навчального закладу.
  • Магістратура: тривалість навчання на програмі магістра від 1,5 до 2 років залежно від спеціальності та навчального закладу.
  • Програми післядипломної підготовки: програми призначені для випускників університетів, які хочуть отримати професійний ступінь, пройти перекваліфікацію або підвищити свої професійні навички. Тривалість навчання на програмі від 1 року до 2 років
  • Сертифікати та дипломи

Вартість навчання та проживання в Канаді

Вартість навчання залежить від категорії університету, розташування, а також обраної програми і може становити від 10.000 до 36000 канадських доларів. Середня вартість навчання в університеті на програмах бакалаврату та Магістратури становить 14000 канадських доларів за навчальний рік.

На вартість проживання і харчування також сильно впливають географічний фактор і рівень університету. В середньому на витрати, пов'язані із забезпеченням життєво важливих потреб, може бути витрачена сума від 7000 до 10000 канадських доларів.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK