EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Вартість навчання в Канаді
Вартість навчання в Канаді

Вартість навчання в Канаді


Вартість навчання в Канаді є порівняно доступною для студентів з України. Існує міф про безкоштовну освіту в Канаді, але ті, хто дійсно серйозно задумався про навчання в цій країні знають, що вища освіта в Канаді є платною. Вартість навчання в університетах і коледжах Канади набагато нижча ніж в інших англомовних країнах таких як, Великобританія, США або Австралія. Цей факт робить Канаду найпривабливішою країною для іноземних студентів. За даними OECD Study Канада зайняла 2 місце серед самих «освічених» країн світу. 26 університетів Канади увійшли в рейтинг Times Higher Education World University Rankings.

Можна багато писати про переваги вищої освіти в Канаді, проте в цій статті ми розглянемо в деталях вартість навчання в Канаді. Ми розділили статтю на три основні розділи:

  1. Вартість навчання в університетах Канади
  2. Вартість навчання в коледжах Канади
  3. Додаткові витрати, пов'язані з навчанням в університетах і коледжах Канади

Чому необхідно знати вартість навчання в Канаді

Студенти повинні враховувати вартість навчання і супутніх витрат, коли обирають Канаду для здобуття вищої освіти. Для отримання канадської студентської візи вам потрібно буде показати довідку з банку з відповідною сумою на рахунку.

Вартість навчання в університетах Канади

Вартість навчання в університетах Канади набагато вища ніж в коледжах, але і нижча, ніж у Великобританії, США, Австралії та Ірландії. Ціна залежить від року навчання, навчальної програми, диплома, провінції в якій розташований університет. Наприклад, університети Ньюфаундленду найнижчі за вартістю, а університети провінції Онтаріо (найпопулярніша провінція серед студентів з України) - найдорожчі.

Запишіться на індивідуальну консультацію з фахівцем компанії EDUSTEPS. Ми допоможемо правильно розрахувати вартість програми навчання і підібрати університет в Канаді.

Запис на швидку консультацію

Недорогі університети Канади

Ми пропонуємо вам список з 3 університетів, які вважаємо найдоступнішими за вартістю для студентів з України.

  • Thompson Rivers University - середня вартість навчання на рік - 17 820  канадських доларів
  • Simon Fraser University - середня вартість навчання на рік - 22 237 канадських доларів
  • University of Winnipeg - середня вартість навчання на рік 16 200 канадських доларів

Престижні університети Канади

Ціна на вищу освіту в Канаді змінюється в залежності від престижу навчального закладу. Найдорожчими університетами вважаються топові університети, які увійшли у світові рейтинги кращих з кращих.

  • University of Toronto - середня вартість навчання на рік  54 848  канадських доларів
  • University of British Columbia - середня вартість навчання на рік - 45 000 канадських доларів
  • McGill University - середня вартість навчання на рік - 38 000 канадських доларів

Крім високої вартості навчання університети славляться найжорсткішими вимогами до іноземних студентів. Студентам з України досить складно вступити в університет Торонто або Британської Колумбії без додаткового підготовчого року навчання

Вартість навчання в коледжах Канади

Якщо вартість навчання в університетах Канади для вас занадто висока, не впадайте у відчай. Ви можете отримати престижну освіту (диплом бакалавра, професійний диплом або сертифікат і пост дипломну освіту) в канадських Коледжах.

Запишіться на індивідуальну консультацію з фахівцем компанії EDUSTEPS. Ми допоможемо правильно розрахувати вартість програми навчання і підібрати коледж в Канаді.

Запис на швидку консультацію

Ми умовно ділимо коледжі на 2 основних типи: підготовки до університету та професійної освіти.

Коледжі підготовки до університету. У них студенти вчаться 2 роки після закінчення школи і на 3 курс переводяться в Канадський університет на програму бакалавра. Вартість навчання в таких коледжах: до 14 000 - 15 000 канадських доларів на рік

Коледжі професійної та вищої освіти. Тут ви можете отримати диплом бакалавра, сертифікат про пост дипломну освіту. Найбільша кількість коледжів такого типу зосереджено в провінції Онтаріо. Вартість навчання від 12 до 18 тисяч канадських доларів.

Додаткові витрати в університетах і коледжах Канади або Fees

Ви помітили, що у вартості навчання на сторінках коледжів і університетів Канади також вказані додаткові витрати. Вони є обов'язковими для всіх без винятку студентів. Існують такі додаткові витрати:

  • Страхування: від 400 канадських доларів в семестр
  • Навчальні матеріали (підручники не входять у вартість навчання): від 500 канадських доларів
  • Сервісний збір коледжу і університету: від 300 канадських доларів за рік або семестр
  • Technology fees: від 200 канадських доларів

Будьте готовими, що рахунок на оплату прийде на 1000 доларів більше, з урахуванням додаткових витрат. Додатково вам потрібно враховувати витрати на проживання

Отже, вища освіта в Канаді платна для всіх без винятку студентів. Вартість навчання в канадських коледжах у 2 рази нижча, ніж в університетах. Є навчальні заклади дорогі і більш доступні за вартістю. Ми допоможемо вам вибрати навчальний заклад в Канаді, який буде відповідати вашому бюджету.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK