EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Що обрати: коледж або університет в Канаді
Що обрати: коледж або університет в Канаді

Що обрати: коледж або університет в Канаді


Якщо ви цікавитесь навчанням в Канаді, то скоріш за все вас хвилює питання, про те, що обрати: коледж або університет в Канаді? В цій статті ми хочемо розповісти чому студенти обирають навчання в коледжах Канади і кому більше підійдуть університети Канади.


Чому студенти обирають навчання в коледжах Канади:

  • Тривалість програм від року до чотирьох років.
  • Можливість роботи при проходженні практики та навчання без відриву від навчання.
  • Сучасні технології дають можливість гнучкої організації програм.

Коледжі можуть називатися по-різному: технологічні інститути, громадські коледжі, політехнічні коледжі, університетські коледжі, коледжі прикладних мистецтв і технологій. Тому, для початку необхідно студенту зрозуміти, до чого він прагне і чого хоче.

Навчання в цих навчальних закладах користується дуже великою популярністю, оскільки вони пропонують програми професійного навчання тривалістю від одного до трьох років. Часто ці програми включають обов'язкову трудову практику, і вони зосереджені на вивченні спеціальностей, які мають попит на ринку праці. Тому, вибираючи програму, перш за все, потрібно зрозуміти: що ви хочете - вчитися в університеті для того, щоб отримати науковий ступінь і далі працювати в науковій сфері, або вам достатньо просто отримати професійний диплом і успішно працювати, а потім задуматися про вищу освіту.

У Канаді є величезна кількість коледжів, які надають нашим студентам сертифікати і дипломи про фахову освіту. Слід врахувати, що наші студенти можуть вступити в коледжі відразу після закінчення 11-ого класу на основі атестатів середньої освіти. Додатковою вимогою до вступу буде іспит з англійської мови. Якщо у студента недостатній рівень володіння англійською мовою коледжі пропонують програми занурення або інтенсивну програму з вивчення академічної англійської, які можуть допомогти студентам підвищити свій рівень і почати навчання в коледжі.

Навчання в коледжі Канади

Як уже згадувалося, програми можуть бути двох або трьох річні. У студентів, які вступають до коледжу, є дві мети: перша мета - це отримати професійну освіту, яка допоможе знайти швидко роботу (в той час, коли в університетах ця мета має більш науковий сенс). Друга мета - трохи здешевити отримання вищої освіти, тому що ви можете почати освіту з коледжу, а потім перевестися в університет після дворічної програми і отримати диплом бакалавра.Навчання в коледжі коштує набагато дешевше, ніж навчання в університеті: в півтора-два рази.

Зазвичай, програма навчання в коледжі вузько спеціалізована. Тобто, студентів вчать певної професії, а також зосереджуються на загальній академічній підготовці, але вона не така серйозна як в університеті. Навчальний план коледжів більш практичний, ніж в університетах. В університетах студенти більше вивчають теорію, а в коледжах студенти більше зосереджені на практиці. Тим більше деякі програми включають обов'язковий практичний досвід або стажування.

Канадські коледжі - це динамічні навчальні заклади, оскільки вони постійно змінюють свої програми. Все пояснюється тим, що коледжі пропонують програми відповідно до того, яка спеціальність зараз затребувана на ринку праці. І таким чином, вони підлаштовують своє навчання під вимоги ринку. У коледжі дають можливість студенту перевестися в університет, тим самим здешевити вартість навчання. Орієнтовна вартість навчання в канадському коледжі становить від 10 до 15 тис. доларів на рік. Крім того, є спеціальності, які коштують близько 8 тис. доларів. Це набагато дешевше, ніж в університеті, оскільки перші два роки навчання в університеті Вам обійдуться приблизно в 40 тис. канадських доларів.

Між коледжами та університетами Канади завжди укладені договори. Є коледжі, які готують студентів для певного університету, а є коледжі, після яких ви можете вступити в будь-який університет Канади. Перш за все, все залежить від можливостей і бажань студента. Зверніть увагу, для того, щоб перевестися в університет, студенту потрібно показати хороший академічний результат.

Навчання в університетах Канади

Студенти обирають навчання в університетах в тих випадках, коли планують займатись науковою діяльністю, або хочуть вивчати той напрямок, який не викладається в коледжах.

Як ми писали вище, потрібно мати на увазі, що навчання в університетах коштує на порядок дорожче, тому частіше студенти обирають коледжі для здобуття вищої освіти в Канаді. Деякі коледжі мають акредитацію, яка дозволяє їм видавати дипломи бакалавра на університетському рівні.

Переваги навчання в університетах Канади полягають у наступному:

  • В університетах студенти можуть проводити різноманітні дослідницькі програми
  • Навчання в університетах Канади є престижним, вони часто входять в світові рейтинги
  • Багато університетів підтримують студентські стартапи

Вагаєтесь що обрати університет або коледж? Записуйтесь на консультацію до наших академічних консультантів, які допоможуть вам підібрати найкращий варіант

Запис на консультацію

Читайте також:

Магістратура в Канаді: післядипломні програми за напрямком Бізнес в коледжах Онтаріо

Освіта за кордоном. Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність

Як отримати дозвіл на роботу після закінчення навчання в університеті або коледжі Канади?

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK