EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Програми навчання в Англії після 11 класу
Програми навчання в Англії після 11 класу

Програми навчання в Англії після 11 класу


Якщо ви навчаєтеся в 11 класі та збираєтеся здобувати вищу освіту в Англії, поступити відразу на програму Бакалавра, на жаль, не вийде. Система середньої освіти в Англії значно відрізняється від звичної для українців. Тут школа розділена кілька частин. А процес здобуття середньої освіти триває довше: 12 років, замість одинадцяти.

Тому у випадках, коли претендент закінчив українську школу, не обійтися без проходження підготовчої програми. Їх передбачено дві. При виборі програми важливо враховувати тривалість та особливості кожної:

  • International Foundation Diploma: програма підготовки до вступу на перший курс університету. Успішне завершення програми гарантує надходження на 1 курс університету;
  • International Year One: інтенсивна програма, яка поєднує перший рік навчання і підготовчу програму Foundation. Успішне закінчення програми гарантує вступ на 2 курс університету програми Бакалавра. Ця програма часто розрахована для вступу на Бізнес спеціальності.

Що таке Бакалавр? Що потрібно знати про програму Бакалавра в Великобританії?

Дуже часто нас запитують чим відрізняється Бакалаврат від програми Бакалавра?

Бакалаврат (Bachelor Degree) - це перший ступінь вищої освіти після закінчення, якої привласнюється кваліфікація в певних областях. На ці програми можуть вступити випускники шкіл, які хочуть здобути вищу освіту за спеціальністю.

Бакалавр - це молодше академічне звання, яке присвоюється випускникам ВНЗ, які закінчили навчання за відповідними програмами, в країнах з Болонською системою вищої освіти, а також в державах Британської Співдружності.

Найвідоміші з перших ступенів вищої освіти вважаються бакалавр гуманітарних наук (BA) і бакалавр природничих наук (BSc). Тривалість навчання на програму бакалавра, як правило, 3-4 роки. Ступінь Bachelor of Arts (BA) присвоюється в сферах, пов'язаних з мистецтвом, історією та мовами, спираючись на теорії. А програма рівня BSc наголошує на більш серйозну технічну підготовку.

Які вимоги для студентів, які хочуть вступити на програму бакалавра?

Зазвичай для вступу на бакалаврат від абітурієнта потрібно:

  • атестат про середню освіту;
  • результати проходження тестів з англійської мови.

Кожен навчальний заклад самостійно визначає прохідні бали, необхідні для вступу на програму бакалавра.

Потрібно відзначити, що в навчальних закладах можуть бути додаткові вимоги до абітурієнтів, як-от тестування або співбесіда з профільних предметів.

Вимоги для вступу для студентів з України.

Для випускників українських шкіл, через різницю в системі освіти, є можливість зарахування на підготовчі курси, закінчивши які студент може вступити в обраний ним вищий навчальний заклад. Підготовчі курси, International Foundation Diploma або International Year One проходять при університетах або коледжах, які ведуть до вступу до вищих навчальних закладів-партнерів. Одним з таких Bellerbys College, партнер більш ніж 70 університетів Великобританії.

Як правильно вибрати програму підготовки? Де її проходити при університеті, або в коледжі? Фахівці EDUSTEPS допоможуть зробити вам правильний вибір програми навчання, орієнтуючись на дані студента.

Навчання на програмі Бакалавра.

Термін навчання на програмі бакалаврату залежить від навчального закладу і займає від трьох до п'яти (рідко - шести) років. Є звичайно програми-виключення, наприклад за медичними спеціальностями, термін навчання п'ять - шість років, і ще до них додаються два роки інтернатури.

У багатьох університетах є можливість отримати два дипломи бакалавра, тобто навчатися на двох спеціальностях (наприклад, бакалавра технічних наук в галузі освіти).

Диплом бакалавра є першою сходинкою в науковій кар'єрі. Дуже часто студенти після закінчення бакалаврату знаходять роботу. І тільки в разі потреби: підвищення по кар'єрних сходах, недолік знань для продовження роботи, вибір займатися науковою діяльністю або зміни професії студенти вступають на Магістратури, МВА або поступити знову на програму бакалавра за іншою спеціальністю. У деяких ВНЗ такі бакалаври повинні надходити знову і вчитися разом з усіма на загальних підставах; в інших же навчальних закладах підхід більш демократичний: бакалавр може вчитися за скороченою програмою, не відвідуючи ті предмети, які він вивчив під час навчання на першому бакалавраті.

Як вибрати університет у Великобританії для отримання диплома Бакалавра

Фахівці EDUSTEPS рекомендують студентам і їх батькам при виборі університету Великобританії дивитися в першу чергу на свій бюджет, а по-друге, на свої академічні дані та на рейтингу/відгуки.

Розглянемо ці три фактори окремо більш детально.

Бюджет

Вартість навчання в Великобританії становить від 12 000 GBP. Існує ряд знижок, стипендій на навчання, які визначає навчальний заклад, ці знижки, зазвичай вказані на сайті університету і змінюються з року в рік.

Наявність грошових коштів, є необхідністю для отримання студентської візи до Великобританії. Суму яку потрібно показати, на рахунку залежить від вартості навчання, рівня витрат на проживання (Лондон, інші міста Великобританії)

Академічні дані абітурієнта

Перед тим як вибрати університет студенту потрібно тверезо оцінити свої дані. Шкільні оцінки і рівень володіння англійською мовою зіграє не останню роль, якщо ви націлені вступити в рейтингові університети. Не дивлячись на обов'язкове проходження підготовчої програми, університет все одно буде брати за основу оцінки в атестаті.

Але не варто впадати у відчай, рівень викладання і знань у всіх університетах Великобританії високий, тому кожному студенту ми знайдемо вмш, який відповідає запиту студента.

Рейтинги, відгуки

Для підбору програм навчання ми зазвичай користуємося нашим досвідом, відгуками студентів, а також офіційними рейтингами: світовим і за фахом. Для вибору програми фахівці EduSteps, також можуть організувати зустріч (в офісі або онлайн) з представником університетів.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів Англії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій англійських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Англії і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK