EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Що робити, якщо ви провалили іспит A-level
Що робити, якщо ви провалили іспит A-level

Що робити, якщо ви провалили іспит A-level


A-level – це дворічний курс, обов'язкова частина навчання школярів в Англії, після якого учні отримують диплом GCSE (атестат про повну середню освіту британського зразка).

Дуже часто ми отримуємо дзвінки від стурбованих батьків та студентів з проханням допомогти та порадити що робити, якщо студент «провалив» іспит A-level? Якщо це питання турбує і вас, тоді наші поради допоможуть розібратися в ситуації та знайти шляхи навчання в Англії для дітей.

По-перше, хочу сказати, що не скласти іспит A-level або «провалити» цей іспит просто неможливо. Єдиний шанс - це просто не з'явитися. У нашому випадку, «провалити» A-level означає отримати оцінки набагато нижче очікуваних: замість А, наприклад D.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів і шкіл у Великобританії і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


На що впливає результат іспиту A-Level

Результат, який ви отримаєте вплине на рішення університету, в який ви подавали документи на зарахування. Як ви напевно вже знаєте, рейтингові університети Великобританії вимагають від абітурієнтів надати результат «А» з усіх предметів, а іноді навіть «А+».

Тому, чим нижче рейтинг університету, тим більше шанси у вас вступити в цей університет, надавши низький бал по A-level.

Що робити якщо провалив іспит A-level

Отже, ви отримали результат іспиту (нижче очікуваного) і вас не взяли в бажаний університет. Найголовніше в цьому випадку - не панікувати. У будь-якій ситуації можна знайти вихід.


Порада # 1

Завчасно подбайте про те, щоб ви подали документи до університетів різного рівня вимог до абітурієнтів. 

Студенти, які вступають на перший курс університету у Великобританії повинні подавати всі аплікаційні форми через національну онлайн систему UCAS. Ця система дозволяє кожному студенту зробити вибір з 5 вищих навчальних закладів. Переконайтеся, що у вашому списку є 2 рейтингових університетів, 2 університети більш середнього рівня (куди ви з упевненістю можете сказати, що поступите), і 1 запасний варіант. Обираючи університети у Великобританії обов'язково врахуйте усі важливі фактори. Звичайно, не всім студентам подобається мати запасний варіант, адже вони не хочуть потрапити саме в нього, але це не обов'язково трапиться, якщо у вас будуть хороші оцінки.


Порада #2

Скористайтеся додатковим набором в університетах, які не набрали студентів.

Якщо ви отримали відмову про зарахування від усіх університетів, в які подавали документи, у вас є шанс потрапити в університет через програму UCAS Clearing Service. У серпні, університети, які не набрали необхідну кількість студентів відкривають додатковий набір. Важливо розуміти, що ці навчальні заклади не будуть на високих позиціях в рейтингах. Уважно дослідіть варіанти, які пропонуються системою UCAS Clearing Service, якщо вони вам підходять, подавайте заявку.


Порада #3

Якщо впевнені – спробуйте оскаржити результат

Оскаржити результат іспитів ви можете тільки в тому випадку, якщо точно знаєте або впевнені, що вас неправильно оцінили. Оскаржити результат ви зможете подавши заявку в центр, де проходила складання тесту. Врахуйте, що ваш результат перевірять і оцінка може бути як вищою, так і нижчою.


Порада #4

Освойте професію у коледжі Великобританії

Система освіти Великобританії пропонує програми професійної підготовки -BTEC HND course, який викладається в коледжах. Курс дає можливість отримати професійні навички за 2 років навчання, після чого, студент може перевестися в університет на 3 курс і отримати диплом бакалавра. Але в цьому випадку вибір спеціальностей та університетів обмежений, тому цей варіант не є популярним серед іноземних студентів.


Порада #5 (найоптимальніша)

Пройдіть підготовчу програму Foundation, яку приймає цікавий для вас університет.

Оскільки іспит A-level відображає рівень знань студента, у разі провалу краще пройти додаткову підготовку. Повторити програму A-level ви не зможете через правила отримання студентської візи, а ваших знань недостатньо, щоб навчатися в університеті Великобританії.

Підготовча програма дасть вам можливість виправити оцінки та вступити до університетів вищого рівня, звичайно, якщо результат у вас буде хороший.


Ще раз повторюся, найголовніше - не засмучуйтесь. Знайти вихід можна з будь-якої ситуації. Телефонуйте та пишіть нам, ми працюємо, щоб допомогти вам!

Катерина Шахраюк, академічний консультант EDUSTEPS

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK