EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Як вступити до Оксфорду або Кембриджу: поради для студентів з України
Як вступити до Оксфорду або Кембриджу: поради для студентів з України

Як вступити до Оксфорду або Кембриджу: поради для студентів з України


Замислюючись про те, як здобути вищу освіту в Англії, часто студенти розглядають такі відомі навчальні заклади, як Оксфорд та Кембридж. Безумовно, бездоганна репутація та відмінна освітня база варті того, щоб докласти зусиль під час вступу. Адже вимоги до студентів у цих університетах набагато вищі, ніж в інших вишах.

Але важливо пам'ятати, що популярність навчального закладу можуть впливати і на те, скільки коштує вища освіта в Англії. Тому краще розглянути всі можливі варіанти та порадитись із фахівцями в даному питанні.

Університети Оксфорда та Кембриджа завжди вітали та вітають іноземних студентів. Наприклад, в університеті Кембриджа, на програмі бакалавра, сьогодні навчається приблизно 1000 студентів зі 120 країн світу. В Оксфорді кількість іноземних студентів більша, воно становить третю частину всіх студентів навчального закладу. Тут навчаються студенти зі 138 країн світу.

Дуже часто нам ставлять питання, як вступити в Оксфорд чи Кембридж? Чи можуть студенти з України вчитися в цих університетах? Звичайно ж можуть, але кожному студенту необхідно розуміти, що ці навчальні заклади відрізняються від інших класичних університетів не тільки своїм престижем і рейтингом, а й вимогами до абітурієнтів. Мало просто хотіти вчитися в Оксфорді та Кембриджі, потрібно показати, що ти можеш принести щось у розвиток науки та власне університету. Адже репутація кожного навчального закладу будується на успішності та досягненні студентів.

Перш ніж подавати заявку на вступ в Оксфорд чи Кембридж, подумайте, чи дійсно ці університети підходять вам. Престиж і рейтинг навчальних закладів - це ще не доказ вашої зацікавленості та мотивації, подумайте, чим ви можете бути корисним університету і яким чином ви можете застосувати отримані знання у майбутньому.. Якщо ви будете ставити престиж і рейтинг диплома на перше місце - ви навряд чи зможете переконати приймальну комісію прийняти вашу кандидатуру. Навчання в цих навчальних закладах відрізняється від інших класичних університетів. Студенти подають заявки на програму бакалавра тривалістю від 3 до 4 років і вибирають від одного до трьох предметів, на якому будується все подальше навчання. Зауважте, що класичні британські університети не дають студентам предмети загальноосвітнього циклу. Вважається, що студенти повинні отримати ці знання в середній школі. Відбір студентів в Оксфорді та Кембриджі починається перш за все з розгляду академічної успішності студента. Абітурієнт повинен не тільки показати відмінні оцінки, але і показати свій академічний потенціал (здатність вчитися і розвиватися). На додаток до академічних результатів, необхідно подати мотиваційний лист, листи рекомендації, і якщо буде потрібно - письмову роботу на попередньо встановлену університетом тему.

Навчання в університетах Оксфорда і Кембриджа будується на університетській системі освіти, шляхом прикріплення студентів до куратора, який веде студента в процесі всього навчання. Студенти відвідують лекції, семінари, практичні заняття, але в основі всієї системи Оксбрідж лежать щотижневі зустрічі з куратором, і ще 2 - 3 студентами, для того, щоб обмінятися думками щодо навчання..

Як в Оксфорді, так і в Кембриджі студенти вчаться в одному з університетів або коледжів, і проживають на їх території кампусу. Ці невеликі групи студентів складаються з 30-70 викладачів і 300 - 500 студентів.

Обидва університети спрямовані на дослідницьку роботу. Тому, якщо ви хочете вчиться в Оксфорді чи Кембриджі, вам потрібно розуміти, що необхідно буде працювати над проведенням досліджень, вам не просто читатимуть лекції та даватимуть знання, вас будуть змушувати дізнаватися щось нове шляхом саморозвитку, дослідження.

Однією з основних критеріїв до абітурієнтів є кваліфікація, або диплом про повну загальну середню освіту. На жаль, університети не приймають український атестат про повну загальну середню освіту, також студенти не зможуть вступити до цих навчальних закладів після програми Foundation. Якщо ви націлені на навчання в цих університетах, вам перш за все необхідно подумати про отримання сертифіката про середню освіту міжнародного зразка: A-level чи IB.

Окрім відмінних академічних результатів, студентам необхідно надати підтвердження про володіння англійською мовою, а саме, скласти іспит з англійської мови: IELTS, TOEFL. Необхідний результат залежить перш за все від вашої спеціальності. Наприклад, вимоги будуть вищі для тих студентів, які хочуть вивчати англійську літературу.

Щоб дізнатись всі нюанси вступу до університетів Великобританії, записуйтесь на консультацію до нашого експерта з освіти в Великобританії, Катерини Шахраюк.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Великобританію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Великобританії і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK