EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Фактори вибору університету в Великобританії
Фактори вибору університету в Великобританії

Фактори вибору університету в Великобританії


Як отримати вищу освіту в Англії, якщо немає відомостей про країну та особливості навчання? Все досить просто. Потрібно шукати фахівців із цього питання. Наша компанія допомагає вступати до ВНЗ Великобританії українцям вже багато років. Бажаєте дізнатися вартість середньої освіти в Англії? Немає проблем. Ми маємо прейскуранти всіх приватних шкіл Сполученого Королівства. Ми знаємо всі нюанси вступу та допомагаємо підібрати оптимально відповідний навчальний заклад. Наші спеціалісти розкажуть, на які фактори варто звернути увагу при виборі школи або ВНЗ. Навчання в Англії для українців з нами стане далекою мрією, а реальністю.

Перед тим, як обрати навчальний заклад у Великобританії для отримання диплома бакалавра або магістра, слід враховувати деякі фактори, від яких буде залежати вибір. Наші експерти з освіти в Великобританії Катерина та Олеся Шахраюк підготували для вас ряд питань, відповіді на які допоможуть вам визначитися з університетом та програмою навчання.

Хочемо одразу зазначити, що ви завжди можете звернутися до консультанта, який допоможе розставити пріоритети у виборі навчального закладу і визначитися з програмою навчання.

Програми навчання

Цілком очевидно, що програма навчання, яку ви обираєте дуже важлива. Ви повинні бути впевнені не тільки в виборі спеціальності, але і в тому, що ви зможете потягнути дисципліни, які входять в програму навчання. У моїй практиці дуже часто були випадки, коли студент вибирав спеціальність фінанси або економіка, але при цьому, у них були дуже низькі оцінки з математики, яка є основною частиною навчання на програмі. В результаті студенти не могли закінчити програму і їм необхідно було переводитися на інший факультет.

Вам буде корисно з'ясувати наступні питання, перед тим як зупинитися на конкретному університеті:

  • Яка програма мене цікавить: бакалавр, магістр, підготовчий курс або післядипломне навчання?
  • Які курси пропонують різні типи навчальних закладів у Великій Британії?
  • Які методи навчання застосовуються у викладанні певних предметів за фахом, яка вас цікавить?
  • Як оцінюється успішність студентів?
  • Чи буде кваліфікація, отримана в університеті Великобританії, визнаватися роботодавцями в вашій країні?
  • Які варіанти оплати навчання пропонує університет? Чи є знижки на навчання?
  • Акредитація університету? (Для приватних навчальних закладів Великобританії).

КІЛЬКІСТЬ СТУДЕНТІВ В УНІВЕРСИТЕТІ

Кількість студентів, які проходять навчання в університеті грає важливу роль. Деякі студенти хочуть вчитися у великих університетах, у великих містах, інші навпаки, в маленьких - так як для них важливий індивідуальний підхід викладачів.

Тому, перед вибором університету задайте собі питання:

  • Скільки студентів навчається в університеті?
  • Яке співвідношення між студентами з Великобританії і міжнародними студентами?
  • Який національний склад міжнародних студентів?

РОЗТАШУВАННЯ УНІВЕРСИТЕТУ

Враховуйте місце проживання, коли вибираєте університет. Вам важливо жити у великому місті, або ви віддаєте перевагу маленьким містечкам. Деяким студентам досить важко знаходиться і вчитися в маленьких містечках.

Зверніть увагу і вивчіть додаткову інформацію про розташування університету:

  • В якому місті розташований університет?
  • Вартість проживання в місті, в порівнянні з іншими містами Великобританії?
  • Як легко дістатися до місця розташування університету, як добиратися в інші міста Великобританії?
  • Чи зможете ви знайти проживання в цьому місті недалеко від університету?
  • Які проживання ви віддаєте перевагу?

ОСНАЩЕННЯ УНІВЕРСИТЕТУ І ПІДТРИМКА СТУДЕНТІВ

Для кожного студента без винятку важливу роль відіграє оснащення університету, його матеріально-технічна база, і підтримка студентів під час навчання з боку навчального закладу.

  • Чи є в університеті центр кар'єри та працевлаштування, який може порадити і підібрати варіанти стажування під час навчання або роботи після закінчення програми?
  • Чи надає університет можливість часткової підробки для студентів на кампусі?
  • Які види спорту є в університеті? Чи є база для занять спортом?
  • Доступ до комп'ютерів і інтернету?
  • Чи зможете ви отримати допомогу від академічних консультантів, якщо вона вам знадобитися?

ОРІЄНТАЦІЙНА СЕСІЯ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ НАВЧАННЯ

При виборі того чи іншого університету в Великобританії, зверніть увагу, як організований приїзд студентів і їх адаптація до програми. Дуже часто, навчальні заклади проводять орієнтаційні сесії за один тиждень до початку програми.

Також з'ясуйте:

  • Чи будуть вас зустрічати в перший день приїзду?
  • Яку інформацію і допомогу надає університет в день приїзду?

СТАЖУВАННЯ ПІД ЧАС НАВЧАННЯ

Деякі університети надають можливість отримати практичний досвід під час стажувань, які входять в навчальний процес. Звертаємо вашу увагу, що аж ніяк не всі університети і не всі програми пропонують практику, як невід'ємну частину навчання.

Тому визначте:

  • Чи важливе для вас стажування під час навчання?
  • Чи передбачає ваша спеціальність освітню підготовку?
  • Чи пропонує університет, який ви обрали, стажування?

ДНІ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ В УНІВЕРСИТЕТАХ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Якщо вам складно вибрати навчальний заклад, і ви ніяк не можете зупинитися на певному університеті, допоможе зробити вибір відвідування дня відкритих дверей.

Зустрічі з потенційними студентами практикуються усіма університетами Великобританії. Зверніться в наших консультантів, які зможуть надати більш детальну інформацію про дати проведення зустрічей для абітурієнтів, а також допоможуть вам зареєструватися на відвідування і оформити візу.

На наш погляд, найважливішим етапом у виборі університету у Великобританії є ваша робота з академічним консультантом в Україні. Адже ваші побажання і професіоналізм консультанта допоможуть зробити правильний вибір на користь хорошого університету.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів і шкіл у Великобританії і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK