EDUSTEPSДописи Made in Italy: академія моди і дизайну в Італії
Made in Italy: академія моди і дизайну  в Італії

Made in Italy: академія моди і дизайну в Італії


Якщо ви мрієте працювати в сфері моди і готові приділити достатньо часу для опановування даних спеціальностей в університеті Італії, знайти хорошу школу для вас може бути важким завданням. Ми хочемо допомогти вам і трохи полегшити завдання з пошуком інституту, університету або академії в цій країні, тому пропонуємо вам підбірку тих навчальних закладів в сфері моди та дизайну, які славляться не тільки своєю якістю викладання, а й відомими випускниками.

Вибір академії моди і дизайну в Італії для студента задачі не з легких. Потрібно враховувати багато факторів: розташування, напрям підготовки, вартість навчання та сама програма. Багато студентів найчастіше концентрують свою увагу на іменитих випускників та можливості працевлаштування. Я вирішила зробити добірку декількох відомих академій, які крім першокласного освіти, дадуть вам бездоганний досвід і путівку в світ моди і дизайну.

Що, на мій погляд, потрібно враховувати в виборі програм пов'язаних з модою і дизайном одягу, а також навчальних закладів в Італії, які займаються підготовкою таких фахівців:

Платне навчання: підготовкою дизайнерів, фахівців в сфері моди займаються, в більшості випадків, приватні навчальні заклади. Незважаючи на форму власності (державні або приватні університети - академії), навчання буде платним. Це пов'язано з престижем спеціальності, витратами на підготовку фахівців даної сфери;

Навчальні заклади не гарантують працевлаштування: тому цей критерій необхідно упустити. Чому працевлаштування не гарантовано? Перш за все, через те, що вас будуть вибирати на основі ваших здібностей, талантів і творчого потенціалу.

Кваліфікації: не завжди навчальні заклади в сфері моди та дизайну надають диплом бакалавра або магістра, часто ви можете зустріти програми одного року навчання або трирічні професійні програми. Це вас не повинно бентежити, оскільки навчання в академіях, перш за все, зосереджено на розвитку вашого творчого потенціалу.

Моя підбірка шкіл заснована на досвіді навчання наших студентів, а також на експертній думці багатьох фахівців моди і дизайну, які виділяють саме ці навчальні заклади, як провідні у своїй галузі.

1. Istituto Europeo di Design

Istituto Europeo di Design

Інститут європейського дизайну, одна з найпопулярніших шкіл Італії в сфері моди, дизайну і медійного виробництва. Кампуси навчального закладу розташовані в 9 містах в трьох країнах. Це дає можливість студентам майже з 80 країн світу отримувати престижну освіту на програмах бакалавра та магістратури, а також на різних короткострокових програмах професійного навчання. Школа ділиться на чотири відділення: IED Moda Lab для підготовки фахівців в сфері моди, IED Design для підготовки фахівців в сфері промислового та інтер'єру, IED Arti Visive для аудіо / візуального дизайну, включаючи фотографії, і IED Comunicazione для реклами і маркетингу та ділового спілкування.

2. Istituto Marangoni

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni - одна з кращих європейських шкіл в сфері моди та дизайну. Інститут пропонує широкий вибір програм (від короткострокових курсів до трирічних програм і магістратури) і спеціальностей - від дизайну одягу і інтер'єру до бізнесу і бренд-менеджменту в індустрії моди.

Кампуси інституту розташовуються в головних fashion-столицях світу: Мілані, Парижі та Лондоні, Шанхаї та Флоренції, пліч-о-пліч з найбільшими дизайнерськими компаніями, активно залучають талановитих студентів до роботи над своїми проектами. Навчання в Istituto Marangoni - це реальний шанс на успіх в світі дизайну, моди і стилю, і зробити свій перший крок можна вже сьогодні.

3. NABA, Milan

NABA, Milan

The New Academy of Fine Arts of Milan, (Italian: Nuova Accademia di Belle Arti Milano) (NABA) є приватною академією, яка була заснована в Мілані в 1980 році за ініціативою Ausonio Zappa, Guido Ballo, і Tito Varisco. У 1981 році навчальний заклад було офіційно визнано Міністерством Освіти Італії. З 2010 року університет відкрив двері для міжнародних студентів, увійшовши в престижну групу навчальних закладів LAUREATE International Universities. Незважаючи на те, що школа є приватним навчальним закладом у цій сфері, університет по праву пишається своїм визнанням державного університету Італії.

4. Domus Academy, Milan

Domus Academy, Milan

Domus Academy є міжнародною аспірантурою дизайну, заснована в Мілані, Італія. Domus Academy, академія Домус, була заснована в Мілані в 1982 році, як відкритий проєкт, який втілив в собі досвід італійського дизайну і моди. За роки існування, академія утвердилась, як є провідним навчальним закладом, з підготовки фахівців сфери моди і дизайну. Крім післядипломних програм і науково-дослідної роботи, Domus Academy пропонує майстер-класи і передові короткострокові курси в області дизайну, моди, архітектури, дизайн інтер'єру та управління.

5. Politecnico di Milano, Milan

Politecnico di Milano, Milan

Міланський політехнічний є найбільшим технічним університетом в Італії, який сьогодні нараховує близько 26 000 студентів. У 2009 році університет був оцінений як 57-й технічний університет в світі в рейтингу престижних університетів світу, в дослідженні, проведеному за дорученням Times Higher Education. Це було зростання 6-позиції з 63-го місця в 2008 році. У 2009 році, за проведеними дослідженнями, університет вважають найкращим в Італії по дизайну та архітектури.

6. Haute Future Fashion Academy

Haute Future Fashion Academy

Haute Future Fashion Academy - HFFA Вища Академія Моди і Дизайну є новою освітньою реальністю високого рівня в секторі Моди Люкс, Від Кутюр і Концепт - Дизайну. Академія була заснована в 2011 р. в Мілані - загальновизнаною столицею Моди та Дизайну, з метою формування креативних директорів (Арт-директорів) і Топ-Менеджерів. Авангардний метод навчання в Академії спрямований на зміну освіти з урахуванням міжнародних і міжкультурних тенденцій, підтримуючи і продовжуючи унікальну якість виробництва і таку високу цінність як "Зроблено в Італії".

Як вступити до університетів та академій моди і дизайну Італії?

Підібрати програму навчання, навчальний заклад, а також подати документи на зарахування ви зможете з професійною допомогою фахівців компанії EDUSTEPS.

Сподіваюся інформація була корисною для вас. У виборі програми найголовніше правильно оцінити свої можливості і визначити пріоритети. Якщо у вас залишилися питання, я або менеджери нашої компанії із задоволенням на них відповімо. І не забувайте стежити за оновленнями в нашому блозі, у нас є дуже багато корисної інформації.

Телефонуйте і пишіть нам, ми працюємо, щоб допомогти Вам.

Олеся Шахраюк

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK