EDUSTEPSДописи Вивчаємо англійську мову за кордоном – види курсів
Вивчаємо англійську мову за кордоном – види курсів

Вивчаємо англійську мову за кордоном – види курсів


Мовні школи в усьому світі пропонують величезну кількість курсів для вивчення іноземної мови. Як розібратися, що потрібно саме вам, як вибрати найкраще з багатьох чинників? Немає нічого простіше! Всі курси можна умовно розділити на категорії за віком учасників, за їх кількістю, за кількістю навчальних годин на тиждень, а також по основній «спрямованості» курсу.

Основні види курсів перераховані нижче.

  • Стандартний курс мови (зазвичай 15 або 20 уроків на тиждень) зачіпає всі основні навички та мовні аспекти; розмовна мова і ефективне мислення. Навчання від 2 тижнів до нескінченності.
  • Інтенсивний мовний курс (зазвичай 25-40 уроків на тиждень) дає можливість для швидкого прогресу, поєднуючи вивчення загальних мовних навичок іншими аспектами мови, наприклад використання мови в діловому спілкуванні, академічної підготовки і так далі. Навчання від 2 тижнів до нескінченності.
  • Курс підготовки до іспитів (зазвичай 25-30 уроків на тиждень) забезпечує спеціальну підготовку до більшості найважливіших іспитів з іноземної мови (іспити TOEFL, IELTS, DSH та інші). Навчання від 4 до 12 тижнів.
  • Курс поглибленого вивчення мови (зазвичай в малих групах по 4-6-8 чоловік, 25-30 уроків на тиждень) зазвичай має на увазі інтенсивну мовну програму з ухилом на ділову англійську, сучасні інтерактивні методи навчання: рольові ігри, практикуми. Навчання від 2 тижнів до нескінченності.
  • Довгострокові програми вивчення іноземної мови (від 3 до 12 місяців, можуть бути стандартними - 20 уроків на тиждень - або інтенсивними - 30 уроків). Цей включає в себе вивчення мови і предметів академічного циклу, так як багато такі програми розраховані на те, що після їх проходження студент буде вступити до університету в обраній країні. Також включена підготовка до здачі іспитів, необхідних для підтвердження володіння мовою при вступі до вузу. Багато мовних шкіл під час цієї програми пропонують консультаційні послуги з вибору вищого навчального закладу, а також можливість пройти стажування в країні мови, що вивчається.
  • Pre-Masters (зазвичай від 3 до 9 місяців, найчастіше 25-30 уроків на тиждень) - це курс академічної англійської мови для тих, хто хоче продовжити здобуття вищої освіти на магістерських програмах в навчальних закладах обраної країни. Даний курс крім суто мовних аспектів завжди включає навички «навчання на мові», тобто такі навички як написання есе, складання презентацій, звітів і так далі.
  • Курс підготовки викладачів іноземної мови готує до отримання стандартної кваліфікації; розвиває мовні навички, надає вибір курсів по методології та менеджменту. Пропонує програми світового рівня для практикуючих і початківців викладачів і майбутніх учителів.

 «Курси Плюс» - іноземна мова в поєднанні з додатковими практичними навичками. У різних країнах можуть бути різними. Наприклад, на Мальті це найчастіше англійська плюс дайвінг, в США - англійська плюс акторська майстерність (в Лос-Анджелесі), у Великобританії - англійська плюс катання на конях. Найчастіше курси проводять під час канікул, тому що головні Учасників ринку таких курсів - студенти.

Курси для тих, кому за 50 популярні в теплих країнах - на Мальті, в Іспанії, в Італії. Пропонуються для літніх людей, які хотіли б поєднати вивчення мови з відпочинком.

Спеціалізовані програми пропонуються для фахівців в певних галузях знань, наприклад, медиків, банкірів, менеджерів, бухгалтерів, юристів. Найчастіше бувають розраховані на 2-4 тижні, по 30-40 уроків на тиждень. Припускають глибоке занурення в професійну лексику, граматику, фразеологію. Часто включають в себе ознайомлення з роботою іноземних компаній в даній сфері.

Звичайно, це не всі види курсів, які пропонуються мовними школами. Існують, наприклад, курси один-на-один з викладачем, курси з проживанням в сім'ї вчителя, і так далі. На даному етапі розвитку ринку освітніх послуг приємно усвідомлювати, що б ви не вибрали, ви завжди можете знайти школу, яка пропонує цей вид навчання.

EduSteps співпрацює з мовними центрами і школами, які надають якісне навчання англійської, французької та німецької мов. Наші консультанти допоможуть підібрати курс, який відповідає вашим вимогам.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK