EDUSTEPSДописи Вища освіта в Чехії безкоштовно – програми підготовки
Вища освіта в Чехії безкоштовно – програми підготовки

Вища освіта в Чехії безкоштовно – програми підготовки


В Чехії знаходиться 26 державних університетів і 44 приватних навчальних закладів. Зручне географічне розташування дозволяє зберегти доступність до інших європейських країн. Рівень та якість навчання цінується не лише в Європі, але і у всьому світі. Рівень підготовки спеціалістів у сфері бізнесу, а також в медичній та технічній сферах має високе визнання серед роботодавців. Великий плюс отримання вищої освіти в Чехії – можливість мати подвійний диплом з США, Канадою та іншими країнами. 

5 вагомих причин здобувати вищу освіту в Чехії:

  1. Безкоштовна освіта чеською мовою
  2. Доступна вартість навчання англійською мовою в приватних університетах
  3. Доступна вартість проживання і харчування в порівнянні з іншими європейськими країнами
  4. Можливість поєднувати роботу з навчанням
  5. Вища освіта, отримана в Чехії, визнається в усьому світі

Державні університети Чехії

Вступ до державних університетів Чехії та безкоштовна освіта чеською мовою має свої особливості, які варто враховувати майбутнім студентам. Складність вступу полягає в 3 важливих особливостях. Їх варто враховувати, якщо ви хочете вступати в університет Чехії та навчатись безкоштовно. Основними нюансами є

  • Іспит на знання чеської мови.
  • Вступні іспити на різні спеціальності.
  • Нострифікація свідоцтва про повну середню освіту, отриману в Україні.

Виходячи з цих особливостей, чеські освітні компанії розробили унікальні курси для іноземних студентів – підготовчі програми для вступу в чеські державні університети. Підготовчі програми проводяться на кампусі університетів Чехії і поєднують в собі інтенсивне вивчення чеської мови, підготовку до вступу в державний університет і підготовку до складання вступних іспитів. Навчаючись на цій програмі, студенти також паралельно проходять процес нострифікації атестата про середню освіту, який може затягнутись на період від 3 до 6 місяців. 

Підготовчі програми в Чехії

За багато років роботи із зарахуванням студентів з України в університети Чехії ми виокремили для себе важливого партнера – Міжнародний Союз Молоді. Це освітня програма, яка офіційно відкрита з 2007 року, має державні ліцензії на підготовку іноземних студентів до вступу в чеські університети. В центрах «МСМ» проводять підготовку з чеської, англійської, німецької мов, а також до вступу студентів в університети Праги і інших міст. 

Основна функція центру «МСМ» - навчити студентів чеській мові та підготувати їх до складання вступних іспитів, які є обов'язковими для вступу в чеський університет. Тому що частий вибір студентів – це навчання чеською мовою, що значно економить бюджет. Навчання проходить в рамках програми підготовки в державних університетах Праги. 

В центрі «МСМ» студентів готують до навчання не лише в Чехії, а також і в інших країнах Європи. Офіційно компанія співпрацює з 12 країнами, де навчання проходить англійською мовою. Також є можливість взяти програму подвійного диплома з такими країнами, як Великобританія, США, Канада, Швейцарія, Ірландія. 

Основні програми підготовки на базі центру «МСМ»:

- Курс чеської мови з поглибленим вивченням англійської мови
- Чеська і англійська мови з підготовкою до вступу на медичні факультети в Чехії
- Англійська і чеська мови, а також курс підготовки та здача тесту IELTS з англійської мови
- Професійна підготовка до медичної кар’єри в Чехії
- Курс чеської та англійської мов разом з навчанням в Міжнародній Футбольній Академії

Тривалість навчання в центрах – від 6 місяців до 1 року. Також МСМ пропонує широкий вибір літніх програм на канікулах, які допомагають майбутнім студентам познайомитись з країною та дізнатися більше про вищу освіту в Чехії. 

Спеціальності, які варто вивчати в Чехії:

- Постійним попитом у роботодавців користуються інженерно-технічні спеціалісти (Інженерно-технічний університет Брно)
- Добре котируються на внутрішньому і міжнародному ринку бізнес-спеціальності, особливо якщо є акредитація МВА (Англо-американський університет)
- Затребуваними є кваліфіковані бухгалтери та економісти (Празький економічний університет)
- Легко можуть знайти роботу юристи і медики (Карлів університет в Празі, Масариків університет)
- Також в припливі кадрів зацікавлена і сфера гостинності, яка постійно розвивається (Готельний інститут)

Скільки коштує навчання в Чехії?

Якщо ви хочете здобути європейську освіту чеською мовою – то тут студенти навчаються безкоштовно. За ними залишається оплата проживання, харчування та медичного страхування. Навчання англійською мовою платне і вартість залежить від вибраного напрямку, спеціальності та університету. 

Вартість підготовчої програми чеської мови (1 рік): 4700-4900 євро

Деталі про проживання, харчування та медичному страхуванню ви завжди можете уточнити у нашого менеджера.

Edusteps напряму співпрацює з MSM, тому підкажемо всі нюанси підготовки до навчання в Чехії. Якщо ви закінчуєте школу і надалі хочете жити та працювати в Європі, ми супроводжуємо ваш процес від початку навчання і до першого дня в університетах Чехії. Головне – правильно обрати програму навчання, тому звертайтесь до нас за безкоштовною консультацією!

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK