EDUSTEPSДописиНавчання в США Юридична освіта в США
Юридична освіта в США

Юридична освіта в США


Якщо ви запитаєте будь-якого вченого, в якій країні світу найкраща система юридичної освіти, то в більшості випадків отримаєте відповідь — в Сполучених Штатах Америки. І дійсно, юридична освіта є одним з предметів гордості Америки. Кількість іноземних студентів-юристів в США перевищує кількість усіх іноземних студентів-юристів, що навчаються у всіх разом взятих країнах!

ШКОЛИ ПРАВА В США
Юридична освіта в США відрізняється від інших країн. В різних країнах студенту, для того, щоб отримати ступінь в сфері права, необхідно одразу ж вступити на перший курс університету з даної спеціальності. Для вступу в більшість університетів студентам необхідно всього лише надати атестат про середню освіту. В США навчання будується зовсім по-іншому. Система юридичної освіти і саме право в США розцінюються як професійно-академічна область, це еквівалент програм магістратури більшості університетів світу. Це означає, що студенти можуть вступати до університетів на правові спеціальності тільки після закінчення ступеня бакалавра. Право в Сполучених Штатах не викладається на програмах бакалавра.

Школи права в Сполучених Штатах є частиною комерційних і державних університетів, та дають можливість студентам отримати ступінь Juris Doctor (J.D.). Програма Juris Doctor (J.D.) триває 3 роки (навчання на стаціонарі) або 4 роки (заочне навчання). Самим складним етапом навчання є перший курс (через профільні предмети, екзамени і метод Сократа, котрий використовується у викладанні Права студентам). Метод Сократа спонукає багатьох іноземних студентів вивчати право саме в університетах США. Більшість студентів не дуже любить цей метод, оскільки він дуже складний, викликає певне напруження і створює плутанину. Але саме цей метод допомагає студентам виробити унікальне юридичне мислення і з легкістю опанувати практичні навички юриста.

Метод Сократа полягає в формі навчання за допомогою розбору судових справ та правових питань. Студенти читають перед заняттям справу, потім їм пропонується самим його пояснити. Професор ніколи нічого не пояснює, але замість цього вимагає пояснень студента, задаючи йому запитання. Однак професор не просто задає питання, а робить це за певною системою, в результаті його питання все більше і більше проясняють мислення студента, звертають увагу на нюанси, про існування яких студент спочатку не здогадувався. Ідея методу полягає в тому, що студент сам виробляє свою доказову логіку і переконується в тому, що певне рішення суду в даній справі є найкращим.

СИСТЕМА НАВЧАННЯ США З ПРАВА
Американська система освіти в сфері права складається з 5 основних етапів:
1. Диплом бакалавра університету або коледжу (4 роки)
2. Підготовка до здачі тесту і здача тесту з права LSAT
3. Школа права, програма Juris Doctor – (3 роки)
4. Bar Exam — кваліфікаційний екзамен на присвоєння статусу адвоката
5. Отримання сертифікату на юридичну практику, на основі успішно складеного екзамену

ЯК ВСТУПИТИ ДО ШКОЛИ ПРАВА В США
Багато студентів не розуміють складності вступу до школи права. Процес вступу дуже складний і тривалий, тому є декілька підготовчих моментів, котрі варто враховувати кожному іноземному студенту. З кожним роком конкурс на навчання в школах права зростає через популярність напрямку.

На що варто звернути увагу, якщо ви хочете стати студентом престижної школи права:
Хороші, навіть відмінні оцінки на першому місці. Школи права особливу увагу приділяють середньому балу диплому бакалавра – GPA. Тому студенти повинні надати якомога вищі оцінки.
Здача профільного екзамену LSAT. Результат цього екзамену дуже важливий для вступу, тому не варто лінуватись, бажано розпочати підготовку якомога раніше. Ми також рекомендуємо студентам пройти додатковий курс до здачі тесту безпосередньо в Сполучених Штатах. Це дозволить швидше підготуватись та успішно скласти тест. LSAT – це вступний екзамен в школи права.
Високий рівень володіння англійською мовою. Для вступу до університетів США, школи права, вам необхідно буде складати тест TOEFL. Ми рекомендуємо складати саме цей тест для подальшого навчання в США. Підготуватись до здачі тесту з англійської мови вам допоможуть курси в мовних школах США або в Україні.

ВАЖЛИВО! Студентам з України, котрі планують вступати в школу права, повинні знати, що не всі університети приймають на цю спеціальність іноземних студентів. Навчання іноземних студентів за спеціальністю “Право” регулюється законодавством кожного конкретного штату.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНО НАДАТИ ДЛЯ ВСТУПУ 
Для вступу до університету на програму Juris Doctor вам необхідно надати наступний пакет необхідних документів:
1. Диплом бакалавра (4 роки) з будь-якої спеціальності;
2. Реєстрація в Law School Data Assembly Service (LSDAS) – багато шкіл права в США приймають аплікації виключно через цей сервіс.
3. Результат здачі тесту LSAT
4. 2 рекомендаційні листи від викладачів університету
5. Результати тесту TOEFL
6. Фінансові документи, які підтверджують вашу платоспроможність. В даному разі студентам (або спонсору) необхідно надати довідки з банку про наявність та стан рахунку. На рахунку повинна бути сума, котра відповідає вартості навчання і проживання за один академічний рік

Консультанти EDUSTEPS допоможуть вам правильно скласти пакет документів та сформувати документи залежно від вимог університету.

ПРОГРАМА LLM (MASTER OF LAW DEGREE)
Багато університетів окрім диплома бакалавра можуть вимагати додатково надати диплом магістра в сфері права - LLM (MASTER OF LAW DEGREE). Це річна програма, котра є вступною до програми Juris Doctor, але ні в якому разі не замінює її. Необхідно перевірити перед подачею документів необхідність проходити програму LLM (Master of Law Degree).

ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ НА ПРОГРАМІ J.D.
Навчання на факультетах права університетів – не дешеве задоволення. Вам необхідно розраховувати на суму від 35 000 доларів на рік. Навчання в самих престижних та рейтингових школах складає від 55 до 70 000 доларів США на рік. Стипендії в цій сфері надаються вкрай рідко, а то їх і зовсім немає, особливо не варто розраховувати на стипендію іноземним студентам.

Право вважається однією за найдорожчих спеціальностей (після медицини) в університетах США. Це пояснюється там, що рівень заробітку в цій сфері дуже високий і за декілька років ви можете повернути собі витрачені гроші.

Матеріал підготовлено консультантами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK