EDUSTEPSДописи Як стати стоматологом в США або де краще навчатись на стоматолога
Як стати стоматологом в США або де краще навчатись на стоматолога

Як стати стоматологом в США або де краще навчатись на стоматолога


Як стати стоматологом в США? Ця професія приваблює багатьох студентів з України. Особливо, якщо мова йде про роботу стоматолога в США. Пов'язано це, звичайно, з рівнем доходу: середня річна зарплата стоматолога по країні становить 175 840 доларів, що більш ніж втричі перевищує середню річну зарплату для всіх професій, згідно BLS.

І це при тому, що відповідно до незалежного опитування в США поширений "стоматологічний туризм": американці з метою економії виїжджають за кордон, щоб отримати більш дешеву медичну допомогу. За даними компанії Patients Beyond Borders, яка вивчає медичні процедури в інших країнах з метою інформування медичних туристів, в десятку найпопулярніших напрямків стоматологічного туризму серед пацієнтів з США входять Мексика, Таїланд, Угорщина, Іспанія, Польща, Коста-Ріка, Філіппіни, Малайзія, Туреччина та Чехія. Пацієнти з США можуть розраховувати на економію 40-65% в Мексиці, 45-65% в Коста-Ріці і 50-75% в Таїланді.

Незважаючи на ці нюанси, стоматологія як і раніше залишається найбільш привабливим напрямком, поступаючись тільки IT спеціальностями. Але як засвоїти цю легку (тільки на перший погляд) професію? Багато хто обирає навчання в Україні, але ми однозначно радимо здобути освіту в США, котра забезпечить Вам легший шлях до отримання ліцензії стоматолога.

Ми вирішили детально розглянути програму одного з університетів, партнера EDUSTEPS - Adelphi University, і дати студентам практичні рекомендації зі вступу до університетів або шкіл стоматології в США.

Зверніть увагу! Тривалість навчання: мінімум 7 років. Сумарна вартість за 7 років навчання на серпень 2020 року складає 472 тисячі американських доларів. В цю суму не входить проживання, страховка, витратні матеріали, тощо.
Стоматологія в США належить до професійних програм, цю спеціальність ви не можете отримати на програмі бакалавра. Але вступити на програму Doctor of Dental Surgery Degree можна тільки отримавши диплом бакалавра університету США.

Так як більшість наших студентів цікавить навчання в Нью-Йорку, я вирішила зосередити свою увагу саме на цьому місті та штаті.

В Нью-Йорку є чотири основні американські університети, котрі ведуть підготовку студентів до цієї спеціальності:

  • Columbia University  College of Dental Medicine, New York, NY - №9 в національному рейтингу

  • New York University  College of Dentistry, New York, NY - №4 в національному рейтингу

  • Stony Brook University  School of Dental Medicine, Stony Brook, NY

  • University of Buffalo  School of Dental Medicine, Buffalo, NY

ДЕ ЗНАЙТИ ПЕРЕВІРЕНУ ІНФОРМАЦІЮ?

Перш за все, я Вам раджу користуватися інформацією з сайту American Student Dental Association – де Ви знайдете всю необхідну інформацію, котра стосується навчання в школах Стоматології і отримання ліцензії для американських та іноземних студентів: Як отримати ліцензію, для іноземних студентів

ВСТУП ДО СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ШКОЛИ В США

Які вимоги для вступу?

Звертаю Вашу увагу, що вступ ведеться через ADEA Associated American Dental Schools Application Service (ADEA AADSAS)

  • • Диплом бакалавра за спеціальністю, котра пов’язана зі стоматологією, або медичними спеціальностями
  • • Оцінка диплому бакалавра Evaluation – Letter of Evaluation
  • • Тест з англійської мови TOEFL/IELTS 
  • • Результати стандартизованих тестів SAT/ACT (ці тести, зазвичай здаються після закінчення школи, але стоматологічні школи мають право запитувати їх додатково у іноземців)
  • • Профільний тест Dental Admission Test (DAT)
  • • Особиста співбесіда з приймальною комісією університету
  • • Мотиваційний лист
  • • Рекомендаційні листи від викладачів університету
  • • Резюме
  • • Рекомендація університету, в котрому Ви отримали диплом бакалавра, для зарахування в Стоматологічну школу США


ПРОЦЕС ВСТУПУ ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ

Процес зарахування дуже складний, особливо для тих студентів, чиї дипломи отримані не в США. Диплом бакалавра американського університету значно підвищує шанси на вступ.

Ми пропонуємо Вам наступну програму навчання на базі нашого партнерського університету Adelphi University.

Adelphi University пропонує програму Dentistry разом з університетом New York University College of Dentistry (#4 в рейтингу університетів США зі стоматології, #6 - US Dental School Rankings, #16 QS University Subject Ranking).

Структура програми:

• 3 роки в університеті Адельфі (Adelphi University) – Bachelor Degree (B.A, B.Sc.);

• 4 роки навчання в університеті New York University College of Dentistry – DDS (Doctor of Dental Surgery Degree)

Університет Адельфі пропонує програму для Стоматологів разом з New York University College of Dentistry – програма полягає в тому, що студенти навчаються в Університеті Адельфі 3 роки і набирають необхідну кількість кредитів – 90 кредитів – для переведення в Стоматологічну школу New York University College of Dentistry. Після першого курсу в стоматологічній школі вони отримують диплом бакалавра і продовжують навчання на програмі - DDS (Doctor of Dental Surgery Degree). Загальна тривалість навчання на програмі складатиме – 7 років. За цією програмою студенти можуть починати навчання тільки з першого року (1 курс) і не мають можливості перевестись з інших університетів.

Програма доволі серйозна і складна, тому студенти повинні пройти її у два етапи.

1 етап – вступ на програму бакалавра

2 етап – переведення на програму DDS (Doctor of Dental Surgery Degree) в New York University College of Dentistry

1 - STEP: ADELPHI UNIVERSITY - BACHELOR DEGREE (B.A., B.SC)

Перший етап – програма базової вищої освіти, Диплом Бакалавра, в американському університеті Адельфі.

Ви можете вступити на перший курс університету Adelphi з вересня 2016 або січня 2017 року. Програма першого курсу університету пропонує 3 види вступу, залежно від Вашого академічного рівня і знання англійської мови.

В університеті Адельфі Ви вступаєте на перший курс програми Бакалавра. Програма тривалістю три роки дає можливість набрати 90 кредитів, необхідних для вступу на програму DDS (Doctor of Dental Surgery Degree). Вам обов’язково потрібно буде взяти наступні предмети: CHE 111 та CHE 112 with lab, PHY 111 та PHY 112 або PHY 113 і PHY 114 with lab, Organic CHE 251, CHE 252, CHE 253, CHE 254, BIO 111 та BIO 112 with lab, а також 6 кредитів з англійської мови.

Запропоновані нижче три програми навчання не є підготовчими, а складають частину першого року навчання для іноземних студентів.

1. КОМПЛЕКСНА ПРИСКОРЕНА ПРОГРАМА

Мінімальний академічний рівень (середній бал): GPA 3.0 - 4.0

Рівень англійської мови: TOEFL ibt: 79, IELTS: 6.5

Тривалість програми: 2 семестри (9 місяців)

Програма навчання: в даному випадку Ви вступаєте на 1 курс університету програми бакалаврату, але протягом 2 семестрів (1 року навчання в Adelphi University на програмі бакалавра) Вам необхідно вивчити додаткові предмети, котрі дадуть можливість на 2 курсі вчитись на рівні зі студентами з США і обрати підготовчу спеціальність. Програма в обов’язковому порядку буде включати: Послуги індивідуальної підтримки і додатковий курс «Live, Learn, Grow».

2. АКАДЕМІЧНА ПРИСКОРЕНА ПРОГРАМА

Мінімальний академічний рівень (середній бал): GPA 2.5

Рівень англійської мови: TOEFL ibt: 68, IELTS: 5.5

Тривалість програми: 2 семестри (9 місяців)

Програма навчання: Програма розроблена для тих студентів, у котрих невисокий рівень англійської мови і академічний рівень. Студенти також вступають після 11 класу на перший курс, і протягом 2 семестрів (1 року навчання в Adelphi University на програмі бакалавра) вивчають додаткові предмети, в даному випадку програма обов’язково буде включати: англійську мову, послуги індивідуальної підтримки та додатковий курс «Live, Learn, Grow».

3. РОЗШИРЕНА ПРИСКОРЕНА ПРОГРАМА

Мінімальний академічний рівень (середній бал): GPA 2.5

Рівень англійської мови: TOEFL ibt: 60, IELTS: 5.0

Тривалість програми: 3 семестри (12 місяців)

Програма навчання: Ця програма призначена для студентів, у котрих хороший академічний рівень, але дуже слабка англійська мова. В цьому випадку студенти також починають навчання на 1 курсі університету, але їм додається один додатковий семестр для того, щоб вони встигли підвищити свій рівень. Після закінчення програми студенти продовжують навчання на 2 курсі університету. Програма буде обов’язково включати: англійську мову, послуги індивідуальної підтримки і додатковий курс «Live, Learn, Grow».

2 STEP: DDS (Doctor of Dental Surgery Degree) в New York University College of Dentistry

Для вступу на програму DDS (Doctor of Dental Surgery Degree) в New York University College of Dentistry студенти повинні відповідати наступним вимогам

• Набрати 90 кредитів в Університеті Адельфі та отримати базову вищу освіту, котра включає вивчення наступних предметів на програмі бакалавра: CHE 111 та CHE 112 with lab, PHY 111 та PHY 112 або PHY 113 і PHY 114 with lab, Organic CHE 251, CHE 252, CHE 253, CHE 254, BIO 111 та BIO 112 with lab, а також 6 кредитів з англійської мови.

• Мінімальний бал повинен бути не нижче 3,5, з предметів, котрі вивчались на програмі бакалавру в університеті Адельфі

• Серед оцінок не повинно бути жодної оцінки D або F

• Складати тест Dental Admission Test (DAT)

• Отримати рекомендацію від університету Адельфі на вступ до New York University College of Dentistry

• Прийняти участь, як мінімум, в 2 орієнтаційних програмах університету New York University College of Dentistry, під час навчання в університеті Адельфі

• Інтерв’ю з приймальною комісією університету

Аплікація має бути зареєстрована через систему ADEA Associated American Dental Schools Application Service (ADEA AADSAS), про котру я згадувала раніше.

Чи можна подавати документи в будь-яку іншу Стоматологічну школу в Америці?

Так, програма навчання в університеті Адельфі дає можливість вступити в будь-яку школу чи університет стоматології в США.

Подати документів на програму або взнати більше, Ви можете за тел: +38 044 333 60 04, +38 067 333 60 04, або e-mail: info.edusteps@gmail.com

Матеріал підготовлено авторами EduSteps. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK