EDUSTEPSДописиНавчання в США Як вступити до університету в США: 5 важливих кроків
Як вступити до університету в США: 5 важливих кроків

Як вступити до університету в США: 5 важливих кроків


Навчання в США у студентів асоціюється з престижними американськими університетами. Навчатись в Гарварді, Йєльскому університеті, Принстоні або MIT мріє кожен студент. Проте невже тільки ці університети в Америці пропонують високого рівня освіту? Звичайно що ні. Окрім престижних університетів Ліги Плюща (Ivy League) є ще 4726 вищих навчальних закладів. Як тоді обрати пристойний ЗВО в США і вступити до університету в Америці студентам з України?

Американські університети пропонують престижну освіту на базі найкращих кампусів у світі. Студенти з України можуть навчатись і здобувати вищу освіту в США на рівні Бакалаврату та Магістратури. Починати навчання в університетах США можна в вересні (основний інтейк) та січні (додатковий). Подавати документи для вступу необхідно як мінімум за 6 місяців до початку навчання.

Найскладніша задача для тих студентів, які вже визначились з країною навчання є вибір хорошого університету з сотні пристойних варіантів. Тому перед тим як перейти до питання про те, як вступити до університету США, ми розповімо як підібрати хороший навчальний заклад

Отримати швидку консультацію:

Досвід наших експертів, консультантів EDUSTEPS, надав можливість зібрати 5 основних порад щодо вибору університету в США та подальшому вступу. Читайте, вивчайте та звертайтесь до нас для вступу в обраний університет.

Як правильно обрати університет в США

1 Впевніться в тому, що обрана вами спеціальність відповідає вашим цілям в житті.

Нас часто запитують: як домогтись успіху в навчанні та подальшій професійній діяльності? – Ви повинні любити те, чим ви займаєтесь. Вам необхідно раціонально підійти до питання вибору спеціальності в університеті. Але раціональний вибір має бути заснований і на вашому устремлінні та ваших мріях. Адже в університеті ви проведете практично 6 років свого життя: саме стільки триває отримання повної вищої освіти в університетах США.

Прислухайтесь до себе, не йдіть на поводу в моди або своїх друзів, пройдіть співбесіду з академічним консультантом, спитайте поради у батьків, пройдіть тест на профорієнтацію — це все допоможе вам зробити правильний вибір на користь тієї чи іншої спеціальності в американському університеті.

Гарна новина для тих студентів, котрі ще не визначились зі спеціальністю — американські університети дають можливість визначитись з напрямком підготовки протягом перших двох років навчання. Але якщо ви серйозно надумали вступати в університети Ліги Плюща, визначитись варто одразу ж.

Студенти, зацікавлені в навчанні в університеті США  можуть пройти попередню консультацію в офісі компанії. Наші консультанти допоможуть визначитись зі спеціальністю, штатом та навчальним закладом.

Правильно обрана спеціальність — це 70% вашого успіху в навчанні в університеті за кордоном і в подальшому професійному розвитку.

2 Складіть список самих престижних університетів з вашої спеціальності

Після того, як ви визначитесь з навчальним закладом, складіть список з тих університетів, які вважаються найкращими з підготовки спеціалістів даного напрямку. Допоможуть скласти цей список різноманітні рейтинги. Але якщо мова йде про навчання в США, конкретно про вищу освіту, ми радимо скористатись національними рейтингами. До Національного рейтингу університетів США входять виключно американські ВНЗ. Ми радимо брати до уваги рейтинги, які складені на основі певних дисциплін. Таким чином, ви зможете виділити ті університети, котрі підходять вам якнайкраще. Складіть список цікавих навчальних закладів в США з вашої спеціальності та запитайте додаткову інформацію в консультанта EDUSTEPS. Вивчіть сайт університету, поговоріть зі студентами навчального закладу в соціальних мережах. Це допоможе вам звузити перелік університетів до 5-6, в котрі ви та будете подавати документи.

3 Вивчіть програму навчання з вашої спеціальності в кожному університеті

Студенти вкрай рідко вивчають структуру курсу або програму навчання на певній спеціальності. Ми часто пересилаємо студенту інформацію про предмети, котрі вивчаються. Ця інформація дуже важлива, адже необхідно бути готовому до самого процесу навчання. Потрібно розуміти, наскільки підходить вам обрана спеціальність. Наприклад, студент мріє про професію архітектора та обрав архітектурну спеціальність. Але в розумінні студента — архітектура — це мистецтво, і він думає, що все, що йому потрібно — вміти малювати. Але насправді програма з архітектури вимагає хороших знань в області математики та фізики, але не мистецтва. Ми часто стикаємось з тим, що студенти не розуміють того, що будуть вивчати. Тому в деталях вивчіть програму навчання в конкретному університеті. Якщо вам незрозуміла структура програми або сам її зміст, ви завжди можете попросити переслати додаткову інформацію у менеджера EDUSTEPS.

4 Оцініть свій бюджет

Бюджет – це важлива складова вашого навчання в США. Не дивлячись на те, що в інтернеті є багато інформації про те, що навчання в США може бути безкоштовним — навчання в США, особливо вища освіта, платна для всіх без виключення студентів. Так, ви можете отримати певні знижки на навчання, або фінансову допомогу, але це не означає, що за навчання взагалі не потрібно платити. Знижки та фінансова допомога дають змогу покрити витрати лише частково, а не на всі 100 %.

Виходячи з цього, порахуйте:

  • - Скільки коштує 1 рік навчання в університеті США на програмі бакалавра або магістратури.
  • - Скільки вам необхідно витратити на підручники, адміністративні внески університету, страхування.
  • - Скільки коштує 1 рік проживання в резиденції (студентському гуртожитку в США)
  • - Мінімальна сума кишенькових витрат на місяць

Після цього дізнайтесь, яку стипендію може запропонувати американський університет, в котрий ви плануєте вступати, чи можете ви працювати під час навчання, які інші види допомоги існують.

5 Вивчіть вимоги університету і складіть план зарахування

Після того, як ви визначились з навчальним закладом, вивчіть вимоги до абітурієнтів. В університетах США немає жодного списку вимог для всіх університетів, тому вам необхідно буде звернутись за допомогою до консультанта, котрий пояснить вам особливості кожного навчального закладу та роботи приймальної комісії. На основі вимог навчальних закладів, консультант складає перелік необхідних документів, послідовність роботи з їх підготовки та процесу зарахування.

Як вступити до університету США

Хоча універсальної схеми вступу до університетів США не існує, ми склали найбільш повний план, за яким слідують ті, хто хоче вступити до університетів США

Підготовка
Обрати цікаву для вас спеціальність і перевірити вступні вимоги.
Скласти вступні іспити
Для вступу до університету в США вам потрібно буде складати стандартизовані тести: на знання англійської мови та тест SAT / ACT (GRE / GMAT) - аналог випускних іспитів для наших школярів. Залежно від шляху вступу, ви можете бути звільнені від цих іспитів
Підготувати документи для вступу
Скласти резюме і написати мотиваційний лист або есе на задану тему.
Оформити портфоліо ваших робіт
Для творчих спеціальностей, наприклад в таких сферах як кіномистецтво, дизайн або музика, університету можуть знадобитися ваші роботи, оформлені належним чином
Оформити документи про рівень освіти та подати заявку до університету через агента
Залежно від часу вступу список документів від школи або університету будуть відрізнятися. Але подавати заявку до університету краще якомога раніше - так у вас буде більше шансів не тільки отримати місце, але і претендувати на більшу кількість знижок (якщо, звичайно, вони передбачені).
Дочекатися листа про умовне зарахування
Час розгляду вашої заявки від університету може бути різним від 2-х тижнів, до 3-4 місяців. Звісно, подаючи заявку через агента ви можете отримати набагато швидше, оскільки між університетом і партнером налаштовані окремі канали зв'язку.
Сплатити депозит
Отримавши заповітний лист про зарахування, вам потрібно буде підтвердити місце на програмі. Для цього, в залежності від умов університету, вам потрібно сплатити частину навчання, так званий депозит, який може становити близько 2 тисяч доларів. Таким чином ви даєте університету зрозуміти, що ви дійсно плануєте там вчитися.
Підтвердити свою платоспроможність
Оскільки навчання в США платне для всіх, ви повинні показати що у вас або ваших спонсорів є гроші на ваше навчання. Для цього вам потрібно буде надати університету довідку з вашого банку з фіксованою університетом сумою.
Отримати офіційний лист про зарахування в університет
Виконавши всі вимоги університету ви отримаєте остаточний лист про вступ і подальші інструкції.
Отримати від університету документи для візи
Хоча сам процес вступу досить складний і важливий, але важливіша частина процесу вступу - це отримання візи. Тому отримавши всі необхідні документи вам потрібно буде заповнити кілька форм на сайті Посольства США і відправитися туди на інтерв'ю. Після того як ви отримаєте позитивну відповідь по візі - офіційно ви студент американського ЗВО. Вітаємо!

Де знайти більше інформації про вищу освіту в США?

Ви завжди можете скористатись Блогом EDUSTEPS для пошуку більш детальної інформації про навчання в США. Ми зібрали для вас саму актуальну інформацію, засновану на багаторічному досвіді зарахування студентів з України.

 До кого звернутись по допомогу? 

EDUSTEPS

Ми — акредитоване агентство по навчанню за кордоном. Допомагаємо студентам з України та інших країн вступити до університетів і коледжів США, оскільки є офіційними представниками приймальних комісій американських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в США.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Отримати швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK