EDUSTEPSДописиНавчання в Нідерландах Проживання в Голландії для студентів
Проживання в Голландії для студентів

Проживання в Голландії для студентів


Ви отримали довгоочікуваний лист про зарахування від університету в Голландії і починаєте бронювати проживання. На превеликий подив багатьох студентів університети Нідерландів, незважаючи на великі академічні кампуси не пропонує проживання на території навчального закладу - в студентській резиденції. Є тільки кілька університетів, які можуть пропонувати гуртожитку, але і то в обмеженій кількості.


ЩО РОБИТИ?
Існує велика кількість сервісів, які дозволяють здійснити пошук варіантів проживання для студентів. Проте знайти більш-менш привабливий варіант часом вдається не так просто, тому ми, консультанти EduSteps, завжди можемо допомогти Вам підібрати найбільш оптимальне рішення.

Перше, про що повинен пам'ятати кожен студент: пошуком проживання необхідно займатися якомога раніше. Адже всім відомо, що хороші кімнати розбирають дуже швидко, і за місяць до початку навчання практично неможливо знайти хороший і тим більше дешевший варіант.

ЯКІ ПИТАННЯ НЕОБХІДНО ВИЯСНИТИ

1

Уточніть у консультанта EduSteps зможе університет надати проживання на території кампусу, в рамках програми, на яку вас зарахують.

2

Якщо університет не може надати проживання на кампусі, які варіанти проживання він пропонує. Чи є в університеті служба, яка займається підбором проживання?

ЩО ОЧІКУВАТИ ВІД СТУДЕНТСЬКОЇ РЕЗИДЕНЦІЇ
Незважаючи на те, резиденція знаходиться на кампусі університету або окремо, вам необхідно розуміти, що кімнати в резиденціях невеликі. Найчастіше від 8 до 13 квадратних метрів (для 1 студента). Ви можете проживати в одномісній або двомісній кімнаті.

Слід розуміти, що душ не завжди буде окремим для вас, якщо ви хочете забронювати більш економний варіант проживання, швидше за все душ і кухню ви будете ділити з іншими студентами.

Дуже часто студенти просять поселити або забронювати їм кімнату в резиденції, де проживають студенти безпосередньо його університету або програми. На жаль, в Голландії це практично неможливо, якщо гуртожиток не перебуває на території університету. Студентські резиденції виступають як незалежні організації та співпрацюють з різними навчальними закладами, тому готуйтесь до того, що ви будете проживати з студентами з різних університетів.

ВАЖЛИВО! Забронювати кімнату в резиденції ви зможете тільки після отримання листа про зарахування, яке повинні надати під час бронювання кімнати.


ХАРЧУВАННЯ
Харчування може бути організоване в їдальні резиденції за додаткову плату, або ви можете харчуватись самостійно. Для цього резиденції обладнані кухнями.

ВАРТІСТЬ ПРОЖИВАННЯ
В середньому кімната в резиденції обійдеться студентові від 300 до 600 євро на місяць. Зверніть увагу на те, що входить у вартість, ПЕРЕД підписанням контракту. Переконайтеся, що комунальні послуги: світло, інтернет, телебачення, телефон та газ включені у вартість оренди (ця порада стосується і тих студентів, які орендують квартиру). Якщо ці послуги не включені, вам необхідно уточнити додаткові витрати на них в місяць, щоб це не стало несподіванкою для вас.

ЯК ЗАБРОНЮВАТИ ПРОЖИВАННЯ
Для бронювання проживання вам необхідно надати такі документи:
- Копія закордонного паспорта
- Підтвердження про зарахування до університету
- Заповнена реєстраційна форма

Консультант попіклується про те, щоб документи та інформація була надана в повному обсязі.
Після того як ви зареєстрували кімнату, вам необхідно буде сплатити реєстраційний внесок або депозит за проживання. Сума реєстраційного внеску може варіюватися в залежності від контракту або резиденції. Уважно ознайомтеся з умовами бронювання.

ЯКЩО ВИ ЗАБРОНЮВАЛИ ПРОЖИВАННЯ, АЛЕ ЗНАЙШЛИ ЩОСЬ КРАЩЕ
Таке трапляється дуже часто, звертаємо вашу увагу, якщо ви оплатили депозит і підписали контракт, анулювати його можна тільки після закінчення. Раннє розірвання контракту може спричинити додаткові фінансові втрати.

ТРИВАЛІСТЬ І УМОВИ КОНТРАКТУ
Контракт на оренду кімнати або квартири укладається на період мінімум 6 місяців. Ви не можете розірвати контракт раніше встановленого терміну, також ви не можете укласти контракт на термін 1 місяця.

Якщо ви хочете продовжити термін оренди і відповідно термін дії контракту, вам необхідно повідомити про це приблизно за місяць до закінчення терміну, але не пізніше.

Завжди перевіряйте умови доставки контракту. Якщо у вас виникли труднощі, проконсультуйтеся з менеджером EduSteps, який допоможе вам розібратися з умовами.

Консультація спеціалістів в питаннях вищої освіти за кордоном:
+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com



КОРИСНІ РЕСУРСИ ДЛЯ БРОНЮВАННЯ ПРОЖИВАННЯ
Ви можете самостійно забронювати проживання скориставшись наступними сайтами:
DUWO
Easykamer.nl
Erasmate
Eurasmus
HousingAnywhere
Kamernet
Nestpick
Pararius
Smart Wonen
SSH


Матеріал підготовлений авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при умові посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK