EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії МВА освіта в Англії
МВА освіта в Англії

МВА освіта в Англії


Навчання у бізнес-школі — вигідна перспектива для кожного. І вже якщо розглядати здобуття ступеня МВА, то насамперед варто звернути увагу на Велику Британію. Саме тут розташовані найкращі бізнес-школи Європи. Британія — це можливість з величезної кількості представлених підібрати програму, що оптимально підходить саме вам. Та удосконалити знання англійської мови. А також повністю поринути у бізнес-середовище. Адже саме Англія є центром зосередження ділової активності.

На цей час у Британії існують 33 бізнес-школи, акредитовані асоціацією МВА. Вони дають можливість навчатися за однією зі 150 узгоджених програм. Зазвичай навчання триває рік. Але є й винятки.

Найпопулярнішою бізнесовою школою Англії вважається London Business School, LBS. Мало хто не чув про цей навчальний заклад. Тому ми не повторюватимемо загальновідомої інформації.

Типова навчальна програма складається з 12-15 курсів. Заняття поєднують лекції та практичні заняття з бізнесу у різних компаній та вправи з інших дисциплін. До курсу навчання включені комунікативні навички, бухгалтерія, фінанси, маркетинг, менеджмент та інші необхідні у бізнесі дисципліни. Також пропонуються факультативи на вибір. Після закінчення навчання студенту дають можливість виконати самостійний проєкт. Як правило, це розробка рішення щодо проблеми певної компанії.

Щоб пройти навчання у Великій Британії за програмою МВА, необхідно мати диплом про вищу освіту та сертифікат про проходження тесту на знання мови. Також рекомендується написати невелике есе та надати кілька рекомендаційних листів.

City University Business School, CUBS

Бізнес-школа, яка працює на базі Лондонського університету, по праву займає друге місце у списку лідерів за популярністю. Навчальний заклад розташований у самому центрі столиці та тісно співпрацює з бізнесом.

Саме цю школу закінчив власник авіакомпанії EasyJet, відомий бізнесмен Стеліос Хаджі-Іоанноу. У списку викладачів школи є чимало відомих бізнесменів. А студенти отримують додаткову перевагу під час працевлаштування. Адже у центрі Лондона знайти роботу досить легко.

Школа отримала внесок на будівництво нової будівлі Фонду ім. Джона Касса. Це має забезпечити масштабування навчального закладу та відкриття нових горизонтів.

Більшість учнів становлять іноземці. CUBS акредитована МВА та пропонує навчальну програму тривалістю в один рік. На вибір студентів представлено чотири напрями навчання:

  • міжнародний бізнес;

  • електронна комерція та менеджмент технологій;

  • фінанси;

  • загальний та стратегічний менеджмент.

Cranfield School of Management, CSM

Проєкт Кренфілдського університету поки що не отримав заслуженої популярності у світі. При цьому школа відзначена виданням «Бізнес тиждень», як один із найкращих навчальних закладів Європи. Їй надано почесне третє місце в категорії «ефективність фінансів, витрачених на навчання». Англійці чудово відгукуються про можливості школи та відзначають її великі перспективи. За результатами дослідження MBA, Career Guide CSM здобула сьоме місце у світовому рейтингу та друге в англійському.

І така популярність не дивовижна. Адже в цю школу приймають на навчання лише найкращих з найкращих. Для вступу необхідно мати не менше 8 років досвіду в бізнесі та прохідний бал не нижче 640. Це практично найсуворіші вимоги серед усіх бізнес-шкіл Європи.

АМВА зазначає, що школа входить до шістки найкращих навчальних закладів Старого світу. При цьому програма навчання чи не найкраща в Європі. За один рік студенти встигають дізнатися набагато більше, ніж за дворічного навчання в інших закладах.

Навчання спрямоване на вироблення навичок командної роботи. Найчастіше учні працюють групами. До команди входить по 5-7 осіб. З чотирьох семестрів останні два присвячені проєктній роботі та факультативам.

Більша частина навчання складається з проєктних досліджень, які проводяться на базі чинних компаній. До обов'язкових предметів належать ведення бізнесу в інтернет-просторі та робота з інформаційними системами. З недавніх пір додалася можливість навчання за напрямом «фінанси».

Manchester Business School, MBS

Манчестерська бізнес-школа — одна з найпопулярніших серед лондонських роботодавців. За результатами досліджень Financial Times, школа займає 36-е місце у світовому рейтингу навчальних закладів та третє в лондонському.

Основною перевагою закладу вважається особливий підхід до навчання. Він полягає у поєднанні лекцій із практичними заняттями. Тобто фактично студенти отримують необхідні знання під час роботи. За час навчання студенти набувають досвіду роботи з реальними об'єктами, а також навички командних дій. Літня практика тривалістю 10-12 тижнів дозволяє значно поповнити бюджет, оскільки оплачується. У середньому студенти заробляють 500-700 фунтів на тиждень.

Школа бере активну участь у програмах обміну студентів. Таким чином приблизно 40% учнів їдуть до інших країн для здобуття освіти. Сам собою навчальний заклад невеликий. Щорічно до нього надходять близько 100 нових студентів. Причому 70 з них приїжджають з інших країн. Приємним бонусом для учнів є можливість безоплатно відвідувати усі ігри Manchester United.

Не обмежуючись центром

У Великій Британії також успішно працюють й інші, не настільки відомі бізнес-школи. Не зважаючи на менший рівень популярності, вони пропонують чудові навчальні програми. Крім того, у таких навчальних закладах не такі суворі вимоги до вступників та нижче оплата.

У невеликому містечку Нортхемптон, розташованому на півночі країни, також є школа бізнесу при університеті. Тут можна здобути ступінь МВА за рік навчання.

До програми входять 10 обов'язкових предметів, серед яких бухгалтерія, основи маркетингу, теорія прийняття рішень. Після закінчення навчання студентам необхідно виконати проєкт для підтвердження отриманих знань.

Програма поділена на два семестри. Перший можна пройти з обміну у Вищій школі маркетингу мови у Франції. На цей час школа активно переобладнує та розширює кампуси, щоб зробити їх більш сучасними та зручними.

Навчання у бізнес-школі Великобританії — це престижно та перспективно. Наша команда допоможе вам здобути освіту в Англії без зайвого клопоту. Ми підберемо оптимальний навчальний заклад, займемося підготовкою та вступом, а також організацією переїзду.


Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK