EDUSTEPSДописи ТОП-10 помилок при вступі до закордонного університету
ТОП-10 помилок при вступі до закордонного університету

ТОП-10 помилок при вступі до закордонного університету


Навчання в університетах та коледжах за кордоном — це шлях до відкриття нових перспектив та можливість покращити власне життя. Тільки перед тим, як почати його, потрібно пройти процедуру вступу. Саме на цьому етапі у майбутніх студентів можуть виникати проблеми. Адже далеко не всі знають нюанси процедури та часто роблять помилки, що здатні негативно вплинути на рішення навчального закладу.

Чому студенти з України обирають навчання у європейських та американських університетах?

Не секрет, що спеціалісти з закордонними дипломами серед працедавців дуже цінуються. Звісно, якщо це дійсно старанні та талановиті випускники. Тому після закінчення ВНЗ саме в них великі шанси знайти роботу з високою оплатою в престижній компанії. Багато таких випускників отримують можливість залишитись в європейських країнах назавжди.

Окрім цього переваги навчання в Європі та Америці полягають в наступному:

1. Якість навчання. Закордонні університети вкладають чимало коштів задля підвищення якості освіти. Для цього використовуються новітні методики викладання, запрошуються досвідчені викладачі з багаторічною практикою. Лабораторії, бібліотеки та інші корисні заклади з сучасними технологіями дозволяють максимально покращити якість навчання.

2. Міжнародні зв’язки. Під час навчання у студентів з'являється можливість знайти друзів з усього світу. Саме вони надалі можуть стати партнерами в роботі та допомогти в подальшому розвитку.

3. Зростання та розвиток особистості. Система навчання в університетах розрахована на розвиток талантів та схильностей. Разом з тим студенти стають більш цілеспрямованими та дисциплінованими. Саме життя в чужій країні добре розвиває комунікаційні навички, відповідальність та впевненість.

ТОП-10 розповсюджених помилок при вступі

Як студенти, так і їх батьки зазвичай не мають досвіду в процедурі вступу. При цьому умови та вимоги можуть відрізнятися в різних навчальних закладах кардинально. Саме через такі помилки багатьох абітурієнтів не зараховують до ВНЗ. І тоді вони змушені втрачати цілий рік до наступного набору. Щоб уникнути такої ситуації радимо звернутись до експертів нашої компанії.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів та коледжів за кордоном, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Якщо ви все ж таки вирішили пройти цей шлях самостійно ми радимо уникати наступних помилок.

1. Невірний підхід до вибору навчального закладу

Є дуже відомі університети, про які знають всі. Такі як Оксфорд чи Гарвард. Звісно, кожен студент мріє навчатися в одному з них. Але варто перш за все обирати не тільки престиж, а й звертати увагу на інші нюанси.

Менш відомі ВНЗ здатні надати якісні знання. А навчання в цих закладах обходиться в рази дешевше. Крім того, вони менш вибагливі до наявних оцінок. Адже вимоги у престижних університетах дуже високі через високу конкуренцію серед абітурієнтів. 

2. Недотримання термінів подачі документів та підготовки

Університети за кордоном самостійно визначають терміни подачі документів. Але підготовку краще починати за рік до вступу. Якщо відкладати все на останній момент, важко пройти всі етапи без помилок. Тобто шанси на вступ знижуються. А можливість отримати грант чи стипендію зникає.

3. Ігнорування підготовки

Існує безліч програм, що розроблені для покращення рівня знань абітурієнтів. До них відносяться і професійні, і мовні. Навчання на таких програмах дуже підвищує шанси на вступ у бажаний університет. Адже за кордоном вважається нормою починати готуватися та вивчати предмети, пов'язані з майбутньою спеціальністю, за два роки до вступу.

4. Не аргументований вибір професії

Щоб не мати проблем у майбутньому, краще керуватися власними уподобаннями та талантами. Популярність професії, думка батьків, поради друзів мають бути другорядними. Адже саме студенту потім доведеться працювати за обраною спеціальністю.

5. Неправильний вибір програми

В залежності від країни, де ви хочете навчатись, можуть бути певні обмеження у виборі програми навчання. Наприклад, якщо ви маєте диплом Бакалавра в Україні, ви не можете поступати знову на Бакалаврат в США, навіть на іншу спеціальність. Неправильний вибір програми може стати причиною відмови у студентській візі!

6. Не враховувати власні можливості

Навчання за кордоном завжди пов'язано з фінансовими витратами. І це не тільки встановлена ВНЗ оплата, а й вартість проживання, харчування тощо. Тому, обираючи університет, варто зважати на власні фінансові можливості. А також враховувати, що навчальні заклади просять оплату відразу за весь рік, а також наявність певної суми на рахунку.

7. Відсутність уваги до вступних вимог

Кожний навчальний заклад висуває власні вимоги. Десь це заповнення документів апостилем, десь потрібен завірений присяжним перекладачем переклад. Неправильно оформлені документи не розглядаються.

8. Нехтування написанням мотиваційного письма

В українських ВНЗ воно не є обов'язковим. Тому багато абітурієнтів навіть не уявляють, як його складати. А для закордонних університетів це є один з важливих документів.

9. Пізня подача документів на візу

Пам’ятайте, що лист від університету про зарахування на програму - це лише 50% успіху. Отримання студентської візи важливий і досить складний процес. Вступ в університет не гарантує відкриття візи.

10. Відмова від професійної допомоги

Враховуючи все вище сказане, відмова від роботи з агенцією є найбільшою помилкою майбутніх студентів. В агентствах, що допомагають зі вступом, працюють досвідчені фахівці. Вони точно знають всі нюанси підготовки до вступу, збору документів та особливості пошуку житла. Завдяки їм все робиться вчасно та правильно. Тому нехтування допомогою агентства є однією з найбільших помилок при вступі.

Мрієте про освіту за кордоном? Всі деталі вступу у закордонний ВНЗ можна дізнатися під час індивідуальної консультації у нашого менеджера.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK