EDUSTEPSДописиНавчання в США Як вступити до університету США на прикладі Arizona State University
Як вступити до університету США на прикладі Arizona State University

Як вступити до університету США на прикладі Arizona State University


Поступити в американський університет і здобути вищу освіту в США може будь-який український студент, випускник школи або університету. Університети Америки пропонують українцям різні шляхи зарахування на програми бакалавра та магістратури, від підготовчих програм до прямого зарахування. Який напрям краще вибрати, і які шляхи вступу до американських університетів існують ми вирішили показати на прикладі одного з наших партнерів Arizona State University.

Arizona State University - великий державний університет, який був заснований в 1885 році і зараз входить в 100 престижних ВНЗ Америки по рейтингу US News & World Report. Навчальний заклад визнано кращим в сфері логістики, менеджменту, маркетингу, бізнесу, комп'ютерних наук, інженерії.

Вступити до університету ASU іноземним студентам складно, так у ВНЗ високі вимоги до абітурієнтів. Приймальна комісія завжди звертає увагу на такі фактори: середній бал за атестатом, рівень володіння англійською мовою і результати стандартизованих тестів. Але, не дивлячись на високі вимоги, університет також пропонує студентам широкий вибір підготовчих програм, мета яких - допомогти іноземним студентам підвищити свій середній бал після школи або університету, або вивчити англійську мову.

Як поступити до американського університету ASU?

Можна виділити три основні шляхи зарахування в Arizona State University для студентів з України:

- Ditect Entry - пряме зарахування на програми бакалавра або магістратури

- International Pathway - підготовчі програми для міжнародних студентів

- English Program - програми вивчення мови, для студентів з низьким рівнем англійської

1. Direct Entry

Зарахування на перший курс програм бакалавра або магістратури без додаткового року підготовки.

Умова: відповідати вимогам програми

Перевага: навчання з 1 курсу з американськими студентами.

Вступні вимоги програми бакалаврату:

  • Мінімальний вік студентів: 17+
  • Атестат про середню освіту
  • Середній бал за атестатом: GPA 3.0
  • TOEFL 61
  • SAT / ACT

Звертаємо вашу увагу, що вимоги залежать від програми, на яку ви плануєте вступати. Наприклад, щоб поступити на програму бакалавра Bachelor of Science факультету W.P. Carey School of Business, середній бал за атестатом повинен відповідати GPA 3.6, а мінімальний результат SAT - 1230. Або мінімальний рівень англійської мови для інженерних програм - IELTS 6.5 / TOEFL 79.

Варто нагадати, що, якщо у вас є вже один або два роки навчання в університет в Україні, вам немає необхідності знову зараховуватись на перший курс програми бакалавра в ASU. Університет може перерахувати ваші кредити і зарахувати вас, як переведеного студента або Transfer Student.

Вступні вимоги для Transfer Student

  • GPA 2.5 (370 для Carey School of Business, Ira A. Fulton School of Engineering)
  • Кількість кредитів на програмі бакалавра університету в Україні від 24 до 64
  • TOEFL 61 / IELTS 6.0

Вступні вимоги програм магістратури:

  • Диплом бакалавра університету України
  • GPA 3.0 (деякі факультети вимагають GPA 3.6)
  • TOEFL 80 / IELTS 6.5
  • GRE / GMAT потрібно

2. Pathway - підготовчі програми

Студентам з України, академічний рівень і рівень англійської мови яких нижче вступних вимог, університет Arizona State University пропонує програми підготовки. Підготовчі програми навчального закладу є частиною програми бакалавра. Це означає, що ви робите на перший курс бакалаврату ASU, і перший рік навчання ви будете проходити з іншими іноземними студентами, і в програму вашого курсу обов'язково будуть входити додаткові заняття з англійської мови та академічної підготовки. З другого курсу - студенти вже вчаться зі студентами з усього потоку.

Незважаючи на те, що підготовча програма вимагає більш низький середній бал, він все одно не може бути нижче GPA 2.5.

Мінімальні вступні вимоги на програми підготовки:

  • Мінімальний вік студентів: 17+
  • Атестат про середню освіту
  • Середній бал за атестатом: GPA 2.5
  • TOEFL 55 / IELTS 5.5
  • SAT / ACT - не потрібно

Тривалість навчання на програмі підготовки в Arizona State University - 3 семестри. За період навчання студент набирає до 26 кредитів за програмою бакалаврату, що відповідає кількості кредитів 1 року навчання. Програма Бакалавра в університетах США складається з 120 кредитів.

В чому різниця?

Основною відмінністю між прямим зарахуванням і вступом до університету через програми підготовки, є: додаткові предмети з англійської та академічним навичкам, це в свою чергу може трохи вплинути на вартість навчання.

Чи впливає програма підготовки в ASU на тривалість навчання на бакалавраті?

Підготовча програма не впливає на тривалість навчання на бакалаврській програмі. За 3 семестру ви отримуєте до 26 кредитів, які входять в курс бакалаврату. Виходить, що для отримання диплома бакалавра вам потрібно буде за наступні півроку навчання набрати ще 94 кредиту.

У чому перевага підготовчої програми?

Багато студентів і батьків з України думають, що підготовча програма - знижує рівень університету або самого навчання. Насправді це не так. Для зарахування на підготовчий курс вам все одно потрібно показати досить високий GPA. Крім цього, ви отримаєте додаткову підтримку з боку міжнародного офісу, цю підтримку не отримують студенти, які зараховані відразу на перший курс.

3. English Program

Це ще один вид вступу до університету ASU для тих студентів, в яких рівень володіння англійською мовою низький. Цей шлях дозволить вам пройти додаткову підготовку і в деяких випадках навіть уникнути складних іспитів IELTS / TOEFL. Поступаючи на програму мовної підготовки, ви відразу вступаєте на цікаву для вас програму бакалавра, магістратури або підготовчого курсу.

Тривалість одного модуля - 8 тижнів

Залежно від вашого рівня, університет рекомендує кількість модулів, які потрібно взяти для досягнення вступних вимоги з англійської.

Яку програму краще вибрати?

Щоб грамотно вибрати програму навчання в університеті Arizona State University, вам перш за все потрібно оцінити свої шанси на вступ. Це ви можете зробити з менеджером компанії EDUSTEPS. Після оцінки вашої успішності і інших даними, ми рекомендуємо програму навчання.

Коли краще подавати документи на зарахування?

Навчання в Університеті Штату Арізони починається 2 рази в рік, ми радимо подавати документи мінімум за 6-9 місяців до початку навчання. Але вступаючи до університету з EDUSTEPS, ви можете подати після дедлайнів.

Як ми можемо вам допомогти?

  • Підбір країни навчання і університету
  • Підготовка пакету документів на зарахування
  • Зарахування на програму
  • Оформлення документів на отримання студентської візи
  • Підготовка до виїзду за кордон
Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK