EDUSTEPSДописиСекрети вступу до закордонного університету Яким студентам надають перевагу при вступі до університету за кордоном
Яким студентам надають перевагу при вступі до університету за кордоном

Яким студентам надають перевагу при вступі до університету за кордоном


EduSteps дізнався у представників приймальних комісій та міжнародних відділень університетів за кордоном, які студенти мають найвищі шанси при вступі до університету на програми бакалавра та магістратури, і що впливає на позитивне рішення університету про зарахування.

Ми провели невелике дослідження і зробили опитування серед фахівців міжнародних відділів університетів і приймальних комісій про те, яких студентів вони вважають найкращими при вступі та у яких студентів найбільші шанси вступити до закордонного ВНЗ. В опитуванні брали участь близько 50 навчальних закладів з Великобританії, США, Канади, Ірландії, Голландії та Німеччини.

Для нас було важливим з'ясувати чинники, які впливають на рішення університету про приймання студента на програму:

  • Документи, які необхідні для зарахування
  • Успішність студента, звертає університет увагу на оцінки
  • Як проводиться відбір документів

Консультація фахівців з вищої освіти за кордоном:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com


Кожен з опитаних нами представників приймальних комісій сказав, що правильно підготовлений пакет документів на 50% впливає на рішення університету про зарахування. Аплікаційний пакет - це перше, що бачить фахівець з прийому документів, тому грає роль фактично кожна деталь:

  • Грамотно заповнена реєстраційна форма (всі поля повинні бути заповнені).
  • Копії документів: оскільки більшість університетів приймає пакет документів на зарахування онлайн, зверніть увагу на електронні копії, які ви відправляєте.

ВИМОГИ: електронні копії повинні бути в форматі .pdf або .jpeg. Намагайтеся не відправляти документи в форматі .doc, тільки якщо університет дійсно вимагає їх. Відскановані копії документів повинні бути кольоровими, вони виробляють більш позитивне враження. Якість відсканованих документів має бути високим, але уникайте «важких» документів. Деякі поштові служби не приймають документи великих розмірів. Консультанти EduSteps перевірять кожен документ і підкажуть, що необхідно переробити і який документ краще замінити.

  • E-mail адреса грає важливу роль. Якщо ваш особистий електронна адреса не звучить офіційно, краще його замінити. Електронна адреса в стилі «darkangel@gmail.com» не справляють позитивне враження.
  • Лист мотивація відіграє дуже важливу роль. Зверніть увагу на вимоги університету за певною програмою і постарайтеся відповісти, чому ви будете корисні університету, як студент. Багато представників приймальних комісій вказують на те, що студенти намагаються переконати їх в тому (в мотивації), що університет вважається дуже престижним. Вони це знають)
  • Листи рекомендації є важливою частиною документів, на основі яких університет приймає рішення про прийом студента на навчання. Університету важливо знати думку колег, викладачів з інших навчальних закладів думка про студента, його сильні й слабкі сторони. Рекомендація повинні бути об'єктивною і чесною.

Як би хто не говорив, але найбільші шанси для вступу мають ті міжнародні студенти, а саме студенти з України, які отримали міжнародний сертифікат про середню освіту: IB, A-level, High School Certificate та ін. На жаль, студенти, які отримали атестат про повну загальну середню освіту України не завжди мають можливість вступити до високорейтингових університетів Великобританії, США, Німеччини та Канади після закінчення школи. У більшості випадків їм необхідно пройти додатковий рік навчання.

Консультація фахівців з вищої освіти за кордоном:

+38 044 333 60 04, info.edusteps@gmail.com

Виходячи з даного опитування, ми хочемо поділитися кількома рекомендаціями:

  1. Не подавайте документи в більш ніж 5 навчальних закладів. Досить правильно оцінити свої можливості та вибрати 5 університетів, з яких 2 матимуть дуже високий рейтинг, 2 будуть середнього рівня, і один, в який ви з упевненістю можете поступити (це запасний варіант).
  2. Подавайте документи якомога раніше, не затягуйте. Університети за кордоном приймають рішення відразу після отримання аплікації студента.
  3. Подавайте повний пакт документів. Звичайно ж, ви завжди можете додатково відправити документи до приймальної комісії,  але цей факт справляє негативне враження, бо ви змушуєте людей чекати. Повний пакет документів поданих відразу - це можна сказати гарантія того, що перше враження серйозного студента ви вже зробили.
  4. Не дзвоніть до приймальної комісії щодня, вимагаючи рішення. Не ставте дурні питання, ставте їх тільки в тому випадку, якщо ви не можете знайти на них відповідь на сайті університету. В цьому випадку ми радимо працювати з нами, ми дамо відповіді на всі ваші запитання.
  5. Приділіть увагу листа мотивації. Воно повинно показувати вас з кращого боку і воно повинно показувати вашу значущість і корисність, як майбутнього студента. Мотивація «я хочу вчиться в Оксфорді, тому що диплом Оксфорда дуже престижний» - не мотивація. Немає потреби доводити університету те, що вони знають про себе.
  6. Соціальна діяльність, участь в конкурсах, змаганнях, будь-якого роду волонтерської діяльності завжди «плюс». Чи не намагайтеся приховати ваші таланти, але вмійте грамотно їх підкреслювати.
  7. Грамотність в заповненні аплікаційних форм завжди вітається!

Не забувайте, що  кожна деталь в аплікаційному пакеті на зарахування грає важливу роль.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK