EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Як створити портфоліо для вступу до університету за кордон
Як створити портфоліо для вступу до університету за кордон

Як створити портфоліо для вступу до університету за кордон


Університети мистецтв, академії моди та дизайну, архітектурні факультети - всі ці навчальні заклади будуть вимагати від студента крім надання повного пакета документів - підготувати художнє портфоліо.

Погодьтеся, мало хто погодиться прийняти студента на програму з мистецтва і дизайну у якого немає портфоліо.

Але з чого почати роботу над складанням портфоліо? Як краще його скласти? Які роботи включити?

EDUSTEPS підготував для вас деякі поради, які допоможуть вам зробити перші кроки в підготовці портфоліо.

1. Виберіть тільки завершені художні роботи.

На цьому етапі ми радимо не відбирати роботи для портфоліо, а просто відокремити той завершений матеріал, який у вас накопичився.

2. Відберіть 20 робіт, які ви вважаєте найбільш успішними.

Багатьом студентам дуже важко об'єктивно визначити свої роботи, адже вони вклали в них себе, тому запросіть друга, або попросіть допомоги у викладача. Виберіть кілька робіт і зробіть опитування серед своїх друзів. Це допоможе вам визначити, на які роботи звертають увагу.

3. Презентабельність

Попрацюйте над відібраними роботами для портфоліо, зробіть їх представницькими, подумайте, як ви хочете їх представити приймальній комісії. Адже саме уявлення роботи впливає на її сприйняття. І найчастіше погані фотографії, або негарна, забруднена рамка може зіпсувати перше враження приймальної комісії про вашу роботу.

4. Систематизуйте ваші роботи, які ви попередньо відібрали для портфоліо по тематиці, стилю, кольоровою гаммою. 5. Першими в портфоліо повинні йти найкращі ваші роботи.

Так ви можете справити позитивне перше враження про себе.

6. Відскануйте роботи або зробіть фотографії.

Більшість університетів і академій моди, і дизайну прийматимуть портфоліо в електронному форматі. Тільки у виняткових випадках, коли університет запрошує студента на особисте інтерв'ю, ви можете подати оригінали робіт. Оскільки портфоліо приймальна комісія залишає у себе, краще надати його у вигляді фотографій або копій. На цьому етапі зробіть хороші і якісні фотографії ваших робіт, роздрукуйте їх, організуйте у вигляді невеликої книги або вклейте їх в альбом для замальовок.

7. Придумайте невелику історію для кожної роботи.

Підійдуть цікаві замітки, виписки зі статей, враження ваших друзів, цитати. Все що може емоційно вплинути на сприйняття.

8. Створіть віртуальну і друковану копію портфоліо.

Електронний файл повинен відкриватися, бути «легким», і завжди під рукою.

КОРИСНІ ПОРАДИ:

  • Завжди оновлюйте ваше портфоліо новими роботами. Покажіть, що ви не стоїте на місці, а розвиваєте свої ідеї.
  • Основна мета вашого портфоліо - представити вас приймальної комісії університету, як потенційного студента, з цікавими ідеями і потенціалом.
  • Найбільш вдалі роботи намагайтеся уявити в самому початку портфоліо.
  • Роботи в портфоліо повинні бути представлені в певній логічній послідовності.

Пам'ятайте! Не намагайтеся зробити ваше портфоліо екстравагантним, яскравим або вкрай неординарним. Дуже часто приймальну комісію залучає простота ідей і красиве оформлення.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента з зарахування, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK