EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Як поїхати за кордон на навчання
Як поїхати за кордон на навчання

Як поїхати за кордон на навчання


Нам часто задають питання - Як виїхати за кордон на навчання? Які програми навчання в університетах за кордоном краще вибрати, щоб гарантовано отримати візу? У цій статті я підготувала загальні рекомендації для тих студентів, які тільки почали замислюватися над питанням отримання освіти за кордоном.

Виїхати на навчання за кордон досить просто. Потрібно всього лише врахувати кілька факторів, які будуть впливати на сам процес підготовки. Перед тим, як почати планувати вступ і саму поїздку, я рекомендую студентам визначитися з програмою навчання, враховуючи наступні фактори.

1. Визначте вашу кінцеву мету

Дайте відповідь на питання: яка моя кінцева мета? Цілі у студентів можуть бути різними:

  • Підвищити рівень англійської або іншої іноземної мови;
  • Провести літо в літньому таборі за кордоном;
  • Підготуватися до здачі тесту IELTS / TOEFL;
  • Підготуватися до вступу в університет за кордоном і пройти програму Foundation;
  • Отримати диплом бакалавра або магістра в університеті за кордоном;
  • Поміняти спеціальність і отримати диплом про другу вищу освіту;
  • Імміграція через освіту;

Залежно від вашої мети навчання, ви можете вибрати відповідну країну і програму. Якщо мета визначена неправильно, це може спричинити проблеми в майбутньому. Наприклад: якщо ваша мета імміграція через освіту, то вам варто розглядати для навчання такі країни як: США, Канада, Австралія, а програми повинні бути пов'язані тільки із здобуттям вищої освіти.

Курси англійської мови не дають студентам, як права, так і можливості для подальшої імміграції. Тільки здобуття вищої освіти може давати такий привілей.

2. Врахуйте ваш вік

Вік впливає на вибір програми навчання. За останній час ми помітили, що з'являється велика кількість студентів, яким за 25, і які хочуть виїхати за кордон вчитися і надалі іммігрувати.

Багато університетів за кордоном пишаються тим, що можуть приймати студентів будь-якого віку. Але це не відноситься до іноземних студентів, оскільки є певні обмеження в отриманні візи. Ми помітили, що отримати навчальну візу студентам за 35 набагато складніше. Адже необхідно довести, чому, що відбувся в Україні людині, необхідно додаткову освіту.

Тим, кому за 35, я часто раджу вибирати програми вищої кваліфікації - магістр або Магістр Бізнес Адміністрування (МВА), які підвищують шанси на отримання візи.

Крім того, деякі університети не беруть студентів молодше 23 років на програми магістратури.

3. Скільки грошей ви можете витратити на отримання освіти за кордоном

Це найважливіше питання, яке стоїть вирішити кожному студенту, який хоче вчитися за кордоном. Як ми знаємо, навчання за кордоном є платним. Навіть якщо деякі країни дають можливість здобувати вищу освіту (я офіційною мовою країни) - безкоштовно, все одно вам потрібно забезпечити себе. Проживання, харчування, підручники, страховка і супутні витрати завжди оплачуються студентом. Жодна країна світу не зацікавлена ​​брати на себе зобов'язання допомогти фінансувати облаштування побуту студента.

Гранти дають можливість здобути освіту безкоштовно або частково безкоштовно, але вони не дають права на подальше працевлаштування в країні навчання та імміграцію.

Чітко визначте свій бюджет, від нього буде залежати вибір країни та університету.

Якщо у вищій освіті бувають винятки у вартості навчання, то такі програми як: вивчення іноземної мови, дитячі канікулярні програми, професійні програми підвищення кваліфікації, МВА - будуть платними завжди. Стипендії та знижки на такі програми не поширюються.

Поради EDUSTEPS: Як виїхати за кордон на навчання?

  • Визначте, скільки ви готові витратити на навчання
  • Визначте кінцеву мету
  • Виберіть з консультантом EDUSTEPS відповідну країну, університет і програму навчання за кордоном
  • Зберіть необхідні документи для вступу або зарахування на програму
  • Ви повинні документи на візу

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів за кордоном і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK