EDUSTEPSДописиНавчання за кордоном Рейтинги університетів, рейтинги спеціальності в університеті
Рейтинги університетів, рейтинги спеціальності в університеті

Рейтинги університетів, рейтинги спеціальності в університеті


У світових рейтингах вищих навчальних закладів за традицією перші місця займають американські та англійські університети. Ці навчальні заклади мають найбільші технічні бази та сучасні аудиторії, багатовікову історію, відомих випускників і викладачів.

Проте існує близько десяти різних рейтингів вищих навчальних закладів світу, а якими з них варто користуватись студенту під час вибору університету за кордоном вам може підказати академічний консультант. Запишіться на безкоштовну консультацію, щоб дізнатись як правильно користуватись рейтингами під час вибору навчального закладу:

Запис на швидку консультацію

Найбільш відомі рейтинги університетів:

  1. Академічний рейтинг університетів світу ARWU, який складається експертною групою Інституту вищої освіти Шанхайського університету. Початкова мета даного дослідження - порівняти китайські вищі навчальні заклади з європейськими. Потім список кращих університетів, за версією Цзяо Тун, став одним з авторитетних рейтингів, куди мріють потрапити багато навчальних закладів світу. Університети оцінювалися за шістьма параметрами: кількість досліджень, проведених навчальним закладом і кількість випускників, які отримали різні премії, а також площа університету, публікації в журналі «Nature and Science».
  2. QS World University Rankings 2020-2021. Тижневик «The Times Higher Education» (додаток до британської газети «Times»), присвячений вищій освіті, і міжнародна компанія «QS» (Quacquarelli Symonds), що спеціалізується на навчанні за кордоном, щороку публікують свій рейтинг кращих навчальних закладів світу.
  3. Рейтинг університетів Великобританії за спеціальностями 2021 «TheTimes Good University Guide by subject 2021».
  4. Рейтинг кращих університетів Великобританії газети "Таймс" 2021. ( «The Times Good University Guide 2021»), складений на основі результатів опитування студентів по всій Великобританії.
  5. Рейтинг кращих англійських університетів на думку "The Guardian" 2021. (University guide 2021: Додати University league table). Академічний рейтинг "The Guardian", в якому університети оцінюються за рівнем викладання і підготовки студентів.
  6. Guardian University Subject Rankings 2021 - академічний рейтинг університетів Великобританії "The Guardian" за спеціальностями (для програм Бакалаврату).
  7. Рейтинг університетів Англії 2021 "The Guardian" за програмами бізнесу, менеджменту, фінансів, бухгалтерського обліку, маркетингу та управління персоналом.
  8. Інтернет-рейтинг університетів світу за популярністю їх сайтів - топ 200. Цей рейтинг базується на спеціальному алгоритмі відбору популярних сайтів світових університетів серед пошукових систем.
  9. Світовий рейтинг шкіл бізнесу 2021 року (за версією "Financial Times"). Газета «Financial Times» проводить щорічну оцінку провідних бізнес-шкіл в світі, університетів та інших установ, що пропонують програми по бізнесу, менеджменту, управління і розвитку лідерства. Ця оцінка складається за результатами опитувань і інтерв'ю учнів, випускників та працівників бізнес-шкіл.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів за кордоном, оскільки є офіційним представником приймальних комісій закордонних навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK