EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Список ТОП 10 високооплачуваних професій в Канаді
Список ТОП 10 високооплачуваних професій в Канаді

Список ТОП 10 високооплачуваних професій в Канаді


Є безліч чинників вибору програми навчання, які ми розбираємо зі студентом під час нашої роботи з ним. Звичайно, ситуація у кожного нашого клієнта індивідуальна: все залежить від здібностей студента, країни навчання, і кінцевої мети.

Оскільки найчастіше у нас запитують про Канаду, розберемося з цим питанням на її прикладі.

Ця країна примітна тим, що після закінчення навчання випускникові видається дозвіл на роботу від 1 до 3 років, але отримати роботу можна тільки за тією спеціальністю, яка вказана в отриманому дипломі. Тому обираючи програму навчання в коледжі або університеті оцінюйте її як свою майбутню професію.

Пропонуємо вам ознайомитися зі списком топ 10 найбільш високооплачуваних професій в Канаді згідно з дослідженням Statistics Canada study.

* Вартість програм в коледжах і університетах Канади, а також середня зарплата вказана в канадських доларах.

10 Civil Engineering

Середня зарплата в 2024: $ 80. 080

Хто це? Фахівці цієї професії беруть участь в декількох етапах будівельних проєктів: від проєктування до закінчення будівництва, і можуть працювати над цілою низкою інфраструктурних споруд, таких як дороги, мости, вежі, будівлі, системи водопостачання, військові конструкції.

Де вчитися:

9 Nursing

Середня зарплата в 2024: $ 84 510

Хто це? Оскільки здобування медичної освіти в Канаді - це довгий і витратний шлях, є альтернативна пропозиція для міжнародних студентів. Програми "Медсестринська справа" відкриті для нерезидентів Канади, і дозволяють працювати в медичних установах країни на посаді Мед.сестра. Фахівці цієї професії в Канаді знають не менше наших лікарів, тому вам буде потрібно здобути  ступінь бакалавра в області сестринської справи з подальшим додатковим навчанням

Де вчитися:

  • Bachelor of Science in Nursing (PSN), Canadore College: $ 15 000
  • Practical Nursing-Foreign Trained Nurse Option Algonquin College: $ 13 600
  • Bachelor of Science in Nursing Thompson Rivers University: $ 17 510

8 Specialized Engineering

Середня зарплата в 2024: $ 85 009

Хто це? Спеціалізовані інженери працюють в таких областях, як сільське господарство, текстиль і біомедицина, але робота як і раніше типова для інженера - управління процесами, складанням обладнання та нагляд за установкою. За прогнозами, середня зарплата виросте, але майте на увазі, що вона може значно відрізнятися в різних дисциплінах в цій області

Де вчитися:

7 Business Administration

Середня зарплата в 2024: $ 85 508

Хто це? Є багато можливостей для тих, хто має ступінь бакалавра бізнес адміністрування (BBA), і зарплата буде варіюватися в залежності від посади. Управління бізнес-послугами охоплює цілий ряд фірм, включаючи юридичні, платіжні відомості та дослідження ринку. Бухгалтерський облік є однією з областей ділового адміністрування, яка залишається популярною професією для багатьох студентів, і число випускників в останні роки збільшилася. Однак, згідно з системою професійного планування Канади (COPS), на ринку праці достатньо вакансій, щоб найняти випускників до 2025 року.

Де вчитися:

  • Business Administration - International Business, Centennial College: $14 503
  • Business Administration, Georgian: $17 600
  • Bachelor of Business Administration (International Commerce and Global Development) Niagara College: $16 150

6 Software Engineering

Середня зарплата в 2024: $ 90 001

Хто це? Очікується, що кількість необхідних комп'ютерних інженерів буде рости в найближчі кілька років відповідно до COPS, в результаті високих інвестицій бізнесу в технологічний сектор. Існує кілька відмінностей між ступенем розробки програмного забезпечення (SE), ступенем інформатики (CS) і ступенем комп'ютерної інженерії (CE). Інженери-програмісти займаються створенням та обслуговуванням програмних систем. Комп'ютерні вчені зосереджені на даних, перетворення даних і алгоритмах. Комп'ютерні інженери проектують, будують і експлуатують комп'ютерні системи. Все це дуже важливі ступені з великими виплатами. За даними COPS, за останні п'ять років число співробітників, що займаються розробкою програмного забезпечення, зросла майже вдвічі.

Де вчитися:

Запис на швидку консультацію

5 Geosciences

Середня зарплата в 2024: $ 100 006

Хто це? Отримавши ступінь бакалавра в галузі наук про Землю, ви можете роботи в області розвідки корисних копалин і нафти, екологічного консалтингу та міських проєктів тощо. Ці навички високо цінуються в канадської гірничодобувної промисловості, яка останнім часом зазнає деяку слабкість на тлі нижчих цін на сировину. Проте, за даними COPS, очікується, що він значно розшириться у зв'язку з недавнім збільшенням обсягів розвідки протягом наступних кількох років.

Де вчитися:

4 Pharmacology

Середня зарплата в 2024: $ 102 398

Хто це? Ступінь бакалавра в галузі фармакології - це тільки початок вашої освіти в якості фармацевта. Після отримання ступеня ви також повинні будете скласти іспит в екзаменаційному раді аптек Канади, пройти курс навчання і зареєструватися в коледжі вашої провінції. Уряд Канади прогнозує брак фармацевтів як мінімум до 2025 року, тому можливості працевлаштування високі

Де вчитися:

3 Finance

Середня зарплата в 2024: $ 103 376

Хто це? Після двох років базових бізнес-курсів студенти, які спеціалізуються на фінансах, дізнаються, як планувати, управляти і аналізувати фінансові аспекти бізнесу, банків і інших організацій. Після закінчення навчання вони матимуть право працювати на різних фінансових посадах, таких як аналітик з безпеки, аналітик з дослідження ринку, менеджер банку, іпотечний брокер або портфельний менеджер

Де вчитися:

2 Petroleum or Chemical Engineering

Середня зарплата в 2024: $ 104 000

Хто це? Інженери-нафтовики і хіміки можуть розраховувати на роботу в енергетичних компаніях, дослідницьких інститутах і уряді. Студенти хімічної інженерії будуть проходити ті ж базові курси з математики та природничих наук, що і студенти інших інженерних дисциплін в перший і другий рік навчання. Після цього вони дізнаються про таких предметах, як механіка рідини, тепломасоперенос і моделювання процесів, з тим щоб проектувати операції, які перетворять сировину в певні продукти для різних галузей промисловості, в яких вони можуть використовуватися, таких як нафта і газ, фармацевтика або енергія

Де вчитися:

BSc in Petroleum Engineering, University of Alberta: $ 39 500

1 Business, a.k.a., Management Sciences (MS)

Середня зарплата у 2024: ~ $ 110,000 - $ 115,000

Хто це? Дисципліна більше пов'язана з математикою, ніж з комерцією, і навчить студентів теоріям і моделям в області статистики і програмування, а також того, як застосовувати їх для вирішення різних бізнес-задач. Потенційні робочі місця включають адміністративні послуги, бюджетні та управлінські аналітики і менеджери з маркетингу

Де вчитися:

Master of Management Analytics University of Toronto $ 64 580 CAD

Вартість програм вказана за один рік навчання 2019-2020 і актуальна тільки на цей період. Тривалість програм варіюється від одного року до трьох-чотирьох років.

Список зазначених програм наводиться для прикладу, і в залежності від побажань студента (розташування, бюджет, мову викладання, наповнення програми), а також його академічних даних (диплом / атестат, оцінки, рівень володіння іноземною мовою) - ми підбираємо відповідний варіант під нього.

Тому нехай вас не лякають великі цифри, але майте на увазі, щоб в майбутньому заробляти більше 100к на рік - потрібно непогано інвестувати: як фінансами, так і часом.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK