EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Магістратура в університетах Великобританії
Магістратура в університетах Великобританії

Магістратура в університетах Великобританії


Вища освіта у Великобританії цікавить багатьох жителів України. І якщо з вступом до університету після школи все більш-менш зрозуміло, то навчання в магістратурі викликає багато питань. Серед них вартість навчання у Великобританії на магістратурі та особливості подання документів. Ціни у різних університетах можуть значно відрізнятися. Як і умови вступу. Необхідно володіти повною інформацією по кожному вишу, щоб вибрати для себе оптимально відповідний, тому рекомендуємо звертатися до фахівців.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Великобританію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до університетів Великобританії і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:


Великобританія - одна з найбільш популярних країн для здобуття вищої освіти. Навчання в цій країні адаптовано для міжнародних студентів. Таким чином вони мають можливість отримати знання міжнародного рівня, а не вузько спрямовані, що застосовні тільки на території Об'єднаного Королівства.

Магістратура в Великобританії дуже хороший спосіб отримати освіту високого рівня, або змінити спеціалізацію, на основі вже отриманого базової вищої освіти в Україні.

Ступінь магістра в університетах Великобританії

Ступінь магістра - це кваліфікація, яка присвоюється студентам, які досягли певних результатів у вивченні конкретної спеціальності. Простими словами, це диплом, який отримують студенти на основі вже існуючого диплома бакалавра, отриманого в університеті України або за кордоном.

Програма на отримання диплома магістра досить складна в університетах Великобританії. Вона складається з двох частин: академічної та наукової (написання магістерської роботи або проєкту).

Важливо знати! У Шотландії деякі університети присвоюють студентам ступінь МА (Scottish master of Arts), що не є кваліфікацією магістра, а всього лише програмою рівня бакалавра.

Тривалість програми магістратури в університеті Великобританії

Стаціонарна програма навчання триває як правило 1 або 2 роки, в залежності від спеціальності. Заочне навчання (part-time) може зайняти близько 4 років. Зазвичай навчання в університетах Великобританії на програмі магістратури починається в кінці вересня, або на початку жовтня місяця. Деякі університети пропонують також зимовий старт - в січні або лютому.

Види дипломів магістра в Британських університетах

Є два основних види програм магістратури в Британських університетах: академічні (Taught) і дослідницькі (Research). Ці два види програм підрозділяються на кілька кваліфікацій, які студенти отримують після закінчення навчання:

  • MSc (Master of Science)
  • MA (Master of Arts)
  • MPhil (Master of Philosophy)
  • MRes (Master of Research)
  • LLM (Master of Laws)
  • MLitt (Master of Letters)
  • MD (Doctor of Medicine)
  • MFA (Master of Fine Arts)
  • MEd (Master of Education)

Різниця між академічним та дослідницьким ступенем магістра

Академічний ступінь магістра: навчання за цією програмою включає в себе лекції, семінари, практичну роботу. Основними формами контролю знань студентів є: есе, іспити, дисертації або проекти в групі. Цей вид програми найкращий для іноземних студентів і для студентів з України. Адже основна мета навчання в магістратурі - це одержання професійних знань і навичок, які надалі можна буде використовувати в подальшій кар'єрі.

Дослідницький ступінь магістра призначений для тих студентів, спеціальність яких безпосередньо пов'язана з проведенням досліджень, або тих, хто хоче займатися науковою роботою. MRes дає студентам можливість продовжити навчання в аспірантурі - PhD.

Різниця між кваліфікаціями MA і MSc

Дуже часто університетом пропонується вивчення однієї і тієї ж спеціальності, наприклад «економіка», але з подальшим присвоєнням кваліфікації MA (Master of Arts) або MSc (Master of Sciences). Як правило ступінь MA (Master of Arts) включає гуманітарні предмети, такі як історія, медіа, комунікації або літературу, а також пропонує вивчення спеціальності в більш загальному плані, не заглиблюючись в дослідження. Програми MSc (Master of Sciences) зосереджені на науковому підході до навчання, дослідженнях. Дуже часто ця кваліфікація властива спеціальностями таким як IT, медицина, психологія та ін.

Навчання на магістратурі в університетах Великобританії

Дві третини програми навчання в магістратурі студенти вчаться стаціонаром, інша частина навчання - самостійна робота. Наприклад, ви можете за тиждень відвідати близько 10 семінарів або лекцій, але від вас чекатимуть, що 30 - 35 годин робочого часу в тиждень ви відводите самостійного навчання.

Дуже часто студенти ставлять мені запитання: чи можу я з дипломом Українського інституту вступити до Університету Великобританії? Звичайно ж так, дипломи університетів України визнаються за кордоном. Найважливіше, це відповідати вимогам університету до абітурієнтів.

Вартість магістратури в університетах Великобританії

Навчання у Великобританії є платним як для наших студентів, так і для студентів, громадян Британії та інших країн Євросоюзу. Але, на жаль, вартість навчання для українців набагато вище.

Середня вартість програми магістра: £ 13,840. Вартість встановлюється університетом і на пряму залежить від спеціальності. Навчання на деяких програмах (наприклад, медицина, стоматологія, архітектура) може досягати £ 40,000 в рік.

Магістратура в Великобританії і пошук роботи

Ступінь магістра отриманий в університеті Великобританії збільшує ваші шанси на отримання хорошої посади. Раніше в іноземних студентів, випускників університетів Британії не було можливості залишитися після закінчення навчального закладу для пошуку роботи. Тому про працевлаштування їм необхідно було дбати вже під час навчання. Починаючи з 2021 року уряд Великобританії ввів нові правила, за якими студенти можуть залишитись для пошуку роботи в Британії протягом двох років. 

Відвідайте відділ з працевлаштування університету, поцікавтеся, з якими компаніями співпрацює університет. Обов'язково відвідайте виставки працевлаштування і розсилайте свої резюме компаніям, в яких ви зацікавлені перш за все.

Як знайти програму навчання в магістратурі в Великобританії

У наших статтях я пишу дуже багато рекомендацій про те, як обрати університет в Англії та програму навчання.

Я завжди раджу студентам звернути увагу на наступні фактори у виборі програми магістра:

  • Зміст курсу, в тому числі основних модулів
  • Репутація навчального закладу, рейтинг університету за фахом
  • Результати зовнішніх перевірок на якість викладання
  • Розклад
  • Вступні вимоги
  • Вартість навчання, можливі знижки і стипендії
  • Перспективи працевлаштування
  • Задоволеність студентів
  • Викладацький склад, їх професійний рівень

Навчання у Великобританії на програмах магістратури є доступним для студентів з України. До багатьох університетів студенти можуть вступити відразу ж після отримання диплома бакалавра. Деякі університети можуть вимагати пройти програму підготовки до вступу в магістратуру - Master's Degree або диплом Магістра українського університету.

Після того, як ви вибрали університет і уточнили дати прийому документів навчальним закладом, ви можете почати планувати з консультантом EduSteps роботу над зарахуванням, яка складатиметься із збору документів, підготовки аплікаційного пакету та подача документів до університету.

Консультант EduSteps складе для вас поетапний план, в який будуть внесені ключові дати, з урахуванням дати прийому документів університетом.

Наше завдання: зробити аплікаційний процес в університет швидким і ефективним.

З нашою допомогою ви без додаткових витрат часу зможете правильно підготувати успішну аплікаційну форму та документи, і отримати бажану пропозицію від університету в найкоротші терміни.

Телефонуйте і пишіть, ми працюємо, щоб допомогти вам.

Катерина Шахраюк, експерт з освіти в Великобританії

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK