EDUSTEPSДописиНавчання в Нідерландах Вартість навчання в університетах Голландії
Вартість навчання в університетах Голландії

Вартість навчання в університетах Голландії


Навчання в університетах Голландії є платним для всіх без виключення студентів. Проте освіта в Нідерландах вважається недорогою в порівнянні з іншими країнами Європи. У Нідерландах вартість навчання для студентів Non-EU становить від 7500 євро в рік, для студентів з країн Європейського союзу - набагато нижче. Багато університетів Голландії дають іноземним студентам знижки на навчання. Вони невеликі, їх небагато, але вони є і ми всіляко підтримуємо наших студентів в аплікаційному процесі на отримання Scholarships в університетах Нідерландів.

Освітня агенція EDUSTEPS надає повний комплекс послуг по вступу в університети Нідерландів, від підбору навчальної програми та навчального закладу до оформлення документів для студентської візи.

Вартість навчання в університетах Нідерландів

Вартість навчання в університетах Нідерландів буде залежати від програми навчання і від університету. Скільки коштує навчання в конкретному університеті, ви можете знайти на сайті навчального закладу в розділі TUITION FEES. Звертайте вашу увагу на вартість NON EU Tuition fees, оскільки студенти з України належать до групи Non EU Students. Навчання для студентів з Європейського союзу коштує дешевше.

Для навчання в Голландії вам необхідно розрахувати бюджет, який буде складатися з:

  • Вартість навчання
  • Реєстраційні внески університету: до 150 ЄВРО
  • Візові збори: від 300 до 400 ЄВРО
  • Проживання в університеті
  • Страховка на період навчання
  • Інші спори (залежить від університету)

В середньому витрати студента на навчання в голландському університеті складають від 15 000 до 20 000 євро на рік.

Нижче, ви знайдете більше інформації про вартість навчання в залежності від програми: бакалавр, магістр або підготовчий курс.

Вартість навчання на програмі бакалавра в університетах Нідерландів

Вартість навчання в університетах Голландії на програмах бакалавра для студентів з України - доступна, в порівнянні з іншими країнами Європи, які пропонують навчання англійською мовою. Крім обов'язкового реєстраційного внеску, який оплачується при подачі документів на розгляд приймальною комісією (в середньому реєстраційний внесок становить від 50 до 100 євро), студенти оплачують навчання. Вартість одного року навчання на програмі бакалавра становить від 6 900 ЄВРО до 10 000 ЄВРО.

Вартість навчання на програмах магістратури в університетах Нідерландів

Навчання на програмах Магістратури для студентів з України платне. На жаль наші студенти не можуть скористатися такими ж фінансовими перевагами як студенти громадяни Європейського союзу. Вартість навчання буде залежати від спеціальності та університету. В середньому рік навчання обійдеться від 8 000 євро до 13 000 євро. Нижче наводимо середню вартість програм магістратури за спеціальностями.

  • Arts and humanities ... € 10,500 (US $ 14,304)
  • Behavioural and Social Sciences ... € 13,000 (US $ 17,710)
  • Economics and Business ... € 13,000 (US $ 17,710)
  • Law ... € 10,500 (US $ 14,304)
  • Life Sciences ... € 13,000 (US $ 17,710)
  • Sciences and Technology ... € 13,000 (US $ 17,710)
  • Spatial Sciences ... € 10,500 (US $ 14,304)

Вартість навчання в Нідерландах, програми Foundation

Ви вже знаєте, що системи освіти Голландії та України відрізняються, наші студенти для вступу в науково-дослідницькі університети мають пройти додатковий рік підготовки, який компенсує останній 12 клас середньої школи Нідерландів. Підготовчі програми проводяться на базі кількох дослідницьких університетів і готують студентів до вступу на перший курс трирічної програми бакалавра.

Сьогодні, підготовчі програми для студентів з 11-річним середньою освітою надають університети:

Вартість залежить від програми навчання і університету.

СТИПЕНДІЇ ТА ЗНИЖКИ НА НАВЧАННЯ

Кожен з університетів може надавати стипендії та знижки на навчання. Знижки переглядаються з року в рік і не є фіксованими. Ви також можете розглянути стипендії, які допоможуть вам фінансувати ваше навчання в Голландії на сайті державної організації Nuffic.

Звертаємо Вашу увагу! Підбираючи стипендію, зверніть увагу, чи підходить вона для студентів з України. Багато стипендій не дають права працювати під час навчання в університеті і після закінчення, обов'язковою умовою є повернення в Україну після закінчення навчання.

Порада експерта EDUSTEPS: ми завжди рекомендуємо перевіряти вартість навчання в університеті, що вас цікавить перед подачею документів до приймальної комісії. Вартість навчання переглядається університетами щороку.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK