EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Post-Graduate Programs післядипломні програми в коледжах Канади
Post-Graduate Programs післядипломні програми в коледжах Канади

Post-Graduate Programs післядипломні програми в коледжах Канади


Питання вибору програми навчання (подальшої кваліфікації) дуже важливий для студентів, випускників університетів, котрі хочуть отримати подальшу вищу освіту в Канаді. Більшість навчальних закладів пропонує іноземним студентам пост-дипломні сертифікати (Post-Graduate Certificate/Diploma) замість диплома магістра. Багатьох студентів це лякає. Адже, згідно з загальноприйнятими правилами, вслід за дипломом бакалавра йде кваліфікація магістра. А післядипломні програми більше підходять тим, хто хоче змінити спеціальність.

Чи так це, постараємось розглянути в цій публікації.

Вищі навчальні заклади Канади пропонують декілька видів програм. Їх можна розділити на програми з науковим ступенем — Degree Programs та професійні програми – Non Degree Programs. Degree Programs надають можливість студентам отримати науковий ступінь після завершення навчання:

• Ступінь Бакалавра (Bachelor Degree)
• Ступінь Магістра (Master Degree)
• Ступінь Доктора Наук (Doctorate Degree)

Програми Non Degree не дають наукового ступеня, але дозволяють отримати якісну професійну кваліфікацію або практичну підготовку до професійної сфери. Знання студента в цьому випадку підтверджуються сертифікатом (Certificate) або дипломом (Diploma).
Дуже часто студенти думають, що програми Non Degree – набагато нижчої якості, і шукають підхожу програму магістратури. Насправді різниця між цими програмами не в якості викладання, а в самому підході до навчання.

Я завжди раджу студентам обирати програму в залежності від мети. Якщо ви випускник університету в Україні, і хочете отримати освіту в Канаді для подальшого працевлаштування, тим більше якщо ваша спеціальність не пов’язана з науковою діяльністю – тоді вам найбільше підійдуть програми Non Degree Certificate або Diploma (далі Post-Graduate Programs).


Програми післядипломної освіти призначені для випускників університетів, котрі отримали диплом бакалавра або у котрих є диплом про певну професійну освіту. Програми дають можливість пройти перекваліфікацію — у випадку, якщо студент хоче змінити спеціалізацію, або підвищити вже наявний рівень.

Дуже важливо розуміти, що програми Non Degree  бувають післяшкільні — Post Secondary Certificate / Diploma і післядипломні — Post-Graduate Certificate, Diploma. Дуже часто коледжі пропонують нашим випускникам, котрі отримали диплом бакалавра, післяшкільні програми. Вони більше підходять для перекваліфікації.

ОСОБЛИВІСТЬ ПРОГРАМ ПОСТ-ДИПЛОМНОГО НАВЧАННЯ

Самою головною особливістю післядипломних Сертифікатів та Дипломів є те, що вони мають вузьку спеціалізацію, і містять значну частину практичних занять. Дуже часто коледжі пропонують студентам ті спеціальності, котрі затребувані на ринку праці Канади. Тому студентам дуже легко знайти роботу після закінчення ВНЗ, адже у них є всі практичні та теоретичні знання для початку роботи.

Часто програми пост дипломної освіти включають опцію стажування — додатковий семестр практики за спеціальністю, котру студенти можуть проходити в партнерських компаніях коледжу.

ТРИВАЛІСТЬ НАВЧАННЯ НА ПРОГРАМАХ POST-GRADUATE

Тривалість програм Post-graduate визначаються, перш за все, спеціальністю і типом документу, котрий згодом отримують студенти.
Навчання на програмі сертифікату триває від 8 до 12 місяців. Студенти можуть продовжити тривалість програм за рахунок стажування — опції co-op. Дипломні програми можуть тривати довше, від 1 року до 1,5 або 2 років.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ! Багато коледжів пропонують програми тривалістю від 1-2 або 3 місяців. Вони здаються студентам такими ж, як і довготривалі, але є одна важлива різниця, Якщо ви хочете отримати дозвіл на роботу після закінчення навчання, мінімальна тривалість програми має бути від 8 місяців.


ПЕРЕВАГИ ПРОГРАМ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Більшість університетських програм носить доволі теоретичний характер. Безумовно, ми здобуваємо знання в області тайм-менеджменту, організаційні та управлінські навички, навички роботи в команді, загальні поняття про бізнес, але після закінчення навчання ми не заточені під певну галузь. Коледжі більше підходять для отримання практичних навичок роботи у вужчій галузі чи напрямку. Саме вони, в основному, і спеціалізуються на postgraduate diplomas/certificates, пропонуючи доволі широкий вибір індустрій.

Основні переваги післядипломних програм, котрі проводяться на базі коледжів у Канаді.

• Простіші вимоги до абітурієнтів, ніж на магістерську програму. Багато програм магістратури вимагають здачі додаткових екзаменів і досвід роботи.
• Тривалість програми від 2 до 4 семестрів, що дає можливість за короткий термін отримати необхідні професійні знання та навички.
• Нижча вартість навчання, ніж в університеті, що залежить від програми та від навчального закладу, і, в середньому, складає від 12 000 канадських доларів на рік.
• Багато програм включають опцію стажування – семестр оплачуваної роботи під час навчання.
• Спеціальності, котрі пропонуються коледжами, відображають вимоги ринку праці, що дає можливість отримати роботу після їх закінчення.
• Всі іноземні студенти отримують Off-Campus Work Permit і можуть працювати під час навчання (починаючи з другого семестру).
• Після закінчення програми навчання ви отримуєте Work Permit на роботу в Канаді.


ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ В КОЛЕДЖІ КАНАДИ

Вимоги коледжу до абітурієнтів набагато простіші, ніж вимоги університету. Для вступу вам потрібно буде підготувати пакет документів, на основі якого прийматиметься рішення про зарахування. Консультант EDUSTEPS, з яким ви співпрацюєте, зможе допомогти вам підготувати необхідні документи і оформити їх відповідно до вимог навчального закладу.

1. Копія першої сторінки закордонного паспорта
2. Диплом бакалавра.
3. Виписка оцінок або витяг з диплома бакалавра.
4. Мотиваційний лист.
5. Резюме.
6. Рекомендаційні листи від викладачів університету.
7. Тест з англійської мови TOEFL або IELTS.

Зверніть увагу на індивідуальні вимоги навчальних закладів до абітурієнтів.

Вступ до коледжів Канади з EDUSTEPS



РЕКОМЕНДАЦІЯ EDUSTEPS
Студентам, випускникам університетів, варто звернути увагу на післядипломні програми, якщо вони хочуть отримати перш за все практичні навички, які необхідні для роботи та професійної діяльності. Post-Graduate Programs ідеально поєднують академічні та практичні знання та навички, котрі затребувані роботодавцями Канади. Тим більше, що під час навчання ви можете проходити стажування, а після закінчення програми зможете подавати документи на Post-Graduate Work Permit. 

Матеріал підготовлено авторами EduSteps.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на EduSteps.com.ua.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK