EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Робота в Канаді під час навчання в університеті або коледжі
Робота в Канаді під час навчання в університеті або коледжі

Робота в Канаді під час навчання в університеті або коледжі


Дуже часто студенти задають нам питання: чи можуть вони працювати під час навчання в Канаді? Відповідно до нових правил, які були введені урядом Канади в червні минулого року, іноземні студенти, які проходять навчання на довгострокових програмах, можуть працювати 20 годин на тиждень протягом навчального часу і на повний робочий день в період канікул.

Студентам з України потрібно знати, що є кілька видів роботи під час навчання в університеті або коледжі Канади. Зверніть увагу, що студенти, тривалість курсу яких становить до 6 місяців, не можуть одночасно працювати і вчитися.

Work on campus: робота на кампусі навчального закладу
Студент має право працювати на кампусі університету або коледжу, де він проходить навчання. У цьому випадку оформлення додаткового дозволу на роботу не потрібно. Ви можете працювати на кампусі якщо:
• Ви студент денної форми навчання державного вищого навчального закладу, такого як коледж чи університет, або collège d’enseignement général et professionnel (CEGEP) провінції Квебек
• Ви студент приватного вищого навчального закладу, який працює у відповідності з тими ж правилами як державне, і яке отримує дотації на розвиток навчання від уряду в розмірі 50% від загального прибутку.
• Ви студент приватного навчального закладу, акредитованого провінцією.

Ви маєте право на роботу на кампусі тільки якщо у вас є діюча студентська віза - дозвіл на навчання - Student Permit.

Work off campus: робота поза кампусом

Студенти, які навчаються в коледжах і університетах Канади на основі студентської візи - дозволу на навчання - Student Permit, мають право працювати 20 годин на тиждень під час навчання поза кампусом, і на повний робочий день в період канікул. Їм непотрібно оформляти додатковий дозвіл на роботу, у відповідності з новими правилами для міжнародних студентів від 1 червня 2014 року.

Вимоги до студента для роботи поза кампусом:
• Чинний дозвіл на навчання
• Студент денної форми навчання
• Ви повинні навчатись у навчальному закладі, зареєстрованому урядом Канади: designated learning institution
• Тривалість програми навчання повинна бути не менш ніж 6 місяців, програма має вести до отримання професійного диплома, сертифіката, диплома бакалавра або магістра.
Ці правила не поширюються на тих студентів, дозвіл на навчання яких закінчився.

 Co-op програми, робота в рамках навчальної програми (практика) 

Багато програм канадських коледжів і університетів включають опцію стажування - роботи за фахом. Мета стажування: дати можливість застосувати студенту отримані на заняттях знання безпосередньо на практиці, в реальних умовах роботи компаній.
Для проходження практики студенти повинні отримати дозвіл на навчання (study permit) і дозвіл на роботу (work permit).
Для отримання дозволу на роботу (work permit), студенту необхідно відповідати наступним вимогам:
• У студента повинен бути чинний дозвіл на навчання (study permit);
• Робота повинна бути частиною навчальної програми;
• Працевлаштування має бути частиною академічної або професійної програми, і надаватися зареєстрованим урядом Канади навчальним закладом,  designated learning institution ;
• Тривалість стажування або практики повинна бути не більше 50% від загальної академічної програми;
Відповідно до правил, студент не має права на роботу, якщо його програма - курс англійської або французької мови або підготовча програма, яка не веде до отримання диплома або сертифіката.


Стаття підготовлена спеціалістами компанії EDUSTEPS за матеріалами сайту Citizenship & Immigration Canada (CIC).

Ми рекомендуємо користуватись тільки цим ресурсом для пошуку будь-якої інформації, пов'язаної з отриманням віз для перебування в Канаді, посвідки на проживання або дозволу на роботу.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK