EDUSTEPSДописиНавчання в Великобританії Як вступити до університету Великобританії: корисні поради для випускників шкіл
Як вступити до університету Великобританії: корисні поради для випускників шкіл

Як вступити до університету Великобританії: корисні поради для випускників шкіл


Вища освіта в Англії – мрія будь-якого студента. Важливо розуміти, що це не найпростіший, але найпрестижніший і перспективний шлях. Навчання в Англії для українців також має безліч особливостей та нюансів. Не кожен випускник школи знає всі правила. Наша компанія не втомлюється допомагати українцям у вступі. У тому числі інформаційно. Сьогодні ми познайомимо вас з особливостями вступу до британських вишів після закінчення української школи. Також на нашому сайті ви можете дізнатися вартість навчання в Англії в магістратурі, правила зарахування до приватних шкіл, на мовні курси та багато іншої корисної інформації.

У цій статті ви знайдете кілька рекомендацій для студентів, які закінчують середню школу в Україні та планують здобувати вищу освіту в університеті Великобританії.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і шкіл у Великобританії, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій британських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Англію.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми можемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:



Для того щоб правильно визначити університет та країну навчання, необхідно відповісти на такі запитання
1. Який ваш рівень англійської мови? Чи плануєте Ви складати іспит IELTS в Україні?
2. Який Ваш середній бал атестату?
3. Які предмети Ви бажаєте вивчати в університеті Великобританії, яка спеціальність Вас цікавить?
4. Яку роль для Вас грає рейтинг університету? В які університети Ви бажаєте вступити?
5. Чи має для Вас значення розташування університету? Навчання в яких містах Великобританії Ви розглядаєте?
6. Який Ваш бюджет?
Відповіді на ці питання допоможуть визначитись не тільки з навчальним закладом, але й зі структурою отримання вищої освіти в Великобританії.

СИСТЕМА ОСВІТИ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

Система освіти Великобританії має деякі особливості, які вплинуть на процес Вашого зарахування до університету. Так, середня освіта Великобританії здобувається протягом 12 років, останні два роки – програма A-level – програма, в якій студенти вивчають ті предмети, які необхідні для отримання обраної спеціальності в університеті. Окрім цього, в процесі навчання студенти здобувають необхідні навички, які потім допоможуть їм успішно навчатись в університеті. Наприклад, це робота з науковою літературою, написання есе, дослідницька робота, тощо.
Отже, українським школярам не вистачає одного року навчання, додаткових знань зі спеціальності та певних академічних навичок. Зокрема необхідно володіти англійською мовою на тому рівні, який дозволить успішно навчатись в університеті.

ЩО РОБИТИ

Для вирішення цього питання існує два варіанти програм:
1. A-level: програма, яка дозволяє отримати сертифікат про отримання середньої освіти Великобританії. Тривалість навчання на програмі – 2 роки.
2. Foundation: підготовча програма, розроблена спеціально для іноземних студентів, яка готує їх до вступу на 1 курс університету Великобританії. Тривалість навчання на програмі – 1 рік.

A-LEVEL vs FOUNDATION: яку програму обрати

Вибір програми, на мій погляд, залежить від таких факторів:

• Ваші амбіції, рейтинг університету, в який ви хочете вступити
• Ваші оцінки в школі
• Рівень англійської мови
• Бюджет
• Спеціальність, яку ви хочете отримати

Якщо студент відмінник (середні оцінки в атестаті 10, 11, 12), з високими амбіціями - наприклад, хоче вступити до університетів першої 5 рейтингу університетів Великобританії, з хорошим рівнем англійської мови - тоді однозначно я рекомендую програму A-level. Особливо програма підійде для тих студентів, які хочуть вступити в Британський ВНЗ на спеціальності: медицина, стоматологія, архітектура і деякі програми з дизайну. Ці програми вимагають більшої підготовки з академічних предметів.

Зверніть увагу, деякі університети, такі як Oxford University, Cambridge University, London School of Economics не приймають студентів після програми підготовки FOUNDATION і обов'язково вимагають надати сертифікат про середню освіту міжнародного зразка: IB, A-level та ін.

Підготовча програма FOUNDATION підійде для тих студентів, які хочуть максимально швидко підготуватися до навчання і вступу в університет, у яких трохи нижче рівень англійської мови, або які не націлені на вступ до рейтингових університетів.

Дуже часто я стикаюся з думкою студентів і батьків про те, що програма підготовки FOUNDATION слабка академічно. Насправді це помилкова думка, просто сама по собі структура програми інша, і її в жодному разі не потрібно порівнювати з A-level. Мета програми підготовки - дати іноземним студентам знання і навички навчання в університеті, підвищити їх рівень академічної англійської мови і дати знання з конкретної спеціальності, яку вони будуть отримати в університеті.

ДЕ ВИ МОЖЕТЕ ВИ МОЖЕТЕ ВЧИТИСЯ НА ПРОГРАМІ A-LEVEL

A-level ви можете отримати в міжнародному коледжі (наприклад: Bellerbys College) або приватній школі пансіоні. Про те як обрати навчальний заклад та який найкращим буде для Вас - читайте у наступних статтях нашого блогу.

Ви також можете проконсультуватися з нашим менеджером з цього питання. Залиште свою заявку в ONLINE CHAT, у нижньому правому куті екрану.

ДЕ ВИ МОЖЕТЕ ВИ МОЖЕТЕ ВЧИТИСЯ НА ПРОГРАМІ FOUNDATION

Підготовча програма для іноземних студентів, а в нашому випадку, для студентів з України, готує до вступу в університети Великобританії на 1 курс.

Є два типи програм підготовки до вступу в університет в залежності від місця проведення:
• Програми підготовки на базі міжнародного коледжу
• Програми підготовки на кампусі університету

Програми підготовки на базі міжнародного коледжу більш універсальні, вони підійдуть тим студентам, які ще не визначилися з вибором університету, до якого хочуть подати документи, або хочуть вступати до декількох університетів і тим самим отримати більш широкий вибір пропозицій. Все це можна буде зробити в коледжі, адже фахівці, які ведуть студента від початку до закінчення програми підберуть університети, допоможуть студенту подати документи і згодом зробити правильний вибір на користь того чи іншого навчального закладу.

Вибір EduSteps: Bellerbys College


Програми на кампусі університету проходять на базі конкретного навчального закладу і ведуть до вступу тільки в цей університет. Звичайно ж студент може подавати документи і в інші університети, але сам процес зарахування він буде контролювати самостійно, без допомоги консультантів.

Мені подобаються програми навчання на кампусі університету тим, що їх вартість дешевше програм в коледжі, тим більше у студента є гарантія зарахування в університет за умови успішного закінчення програми.

Вибір EduSteps:


Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK