EDUSTEPSДописиНавчання в США Мої враження від Arizona State University і штату Аризони
Мої враження від Arizona State University і штату Аризони

Мої враження від Arizona State University і штату Аризони


Мої враження від Arizona State University і штату Аризони Олеся Шахраюк

У квітні у мене була можливість відвідати штат Аризона, а саме кампус американського університету Arizona State University, вивчити структуру університету, програми навчання, відвідати кампуси навчального закладу і поспілкуватися з студентами. Поїздка в цей університет стала для мене справжнім відкриттям, так як чесно зізнаюся, я також думала, що вчиться в таких штатах - далеко, жарко, може бути в якійсь мірі навіть нудно. Мені було приємно розвіювати свої упередження, і сподіваюся, що мій досвід допоможе багатьом студентам зробити вибір на користь цього навчального закладу і отримати вищу освіту в США, в штаті Аризона.

Мені було цікаво відвідати саме цей університет, так як я хотіла більше дізнатися про особливості навчання в штаті Аризона. У своїй роботі академічного консультанта я стикаюся з тим, що багато студентів з України, які планують навчання в США, не хочуть розглядати непопулярні штати. Основна мета для наших студентів - потрапити на навчання до Каліфорнії, Нью-Йорк, Іллінойс, Массачусетс або до Флориди. Це пов'язано з тим, що студенти мислять шаблонно. Наприклад, абітурієнти вважають, що тільки університети першої 10-ки гарантують працевлаштування в США або тільки в Каліфорнії можна знайти гідну роботу і вчитися в хорошому вузі, і в плані навчання в Аризоні, як кажуть «нічого ловити».

Моя поїздка і відвідування кампусів університету Arizona State University допомогла мені розібратися з найпопулярнішими міфами студентів, і я рада поділитися своїм досвідом з майбутніми студентами. Сподіваюся, це допоможе зробити ваш вибір на користь вищої освіти в Arizona State University.

Аризона – це взагалі де? Скільки летіти?

Аризона розташована на південному заході США:

Де розташована Аризона

Середня вартість перельоту до Аризони становить від 800 до 1200 $ максимум. Свій переліт я планувала в місто Фінікс, тут знаходиться найзручніший по розташуванню до кампусів ASU аеропорт - Phoenix Sky Harbor International Airport. Вартість мого перельоту склала 960 $ в обидві сторони. Переліт включав одну пересадку в місті Нью-Йорк. Тривалість перельоту склала від 18 до 22 годин, з урахуванням очікування при пересадці.

Деякі перельоти можуть включають навіть 2 пересадки, але вибравши комфортні за часом очікування пересадки, ви зможете менше ніж за добу зробити переліт з Києва в Фінікс.

Освітнє агентство EDUSTEPS працює з досвідченими авіакасами, які допомагають нашим студентам підібрати перельоти оптимальні за вартістю і за часом, зі зручними пересадками.

Штат Аризона – жарко, але комфортно.

Сонце, комфортний клімат (в квітні), ідеальна чистота, приємні в спілкуванні люди - мої враження від першого дня, проведеного в штаті Аризона. Життя в Аризоні нічим не відрізняється від інших штатів, за винятком того, що тут 299 сонячних днів в році. Я не можу порівняти міста в Аризоні з Нью-Йорком, Бостоном або Чикаго, так як це галасливі мегаполіси, єдині в своєму роді, і вони ніяк не визначають стиль життя у всій Америці, вони більше є винятком. Адже в більшості - вся територія США - це одноповерхова Америка. І Аризона є її типовим представником.

Якщо ви хочете побачити справжнє американське життя, вам варто відвідати Аризону. Тут ви відчуваєте себе героєм американського вестерну: пустельні пейзажі, яскраво-зелені міста-оазиси, таверни, де звучить музика кантрі, вечірні посиденьки за розмовами про бізнес і подорожах, ковбойські танці, мега-порції і вічні шорти жителів.

Запис на безкоштовну консультацію

Як відомо, американці люблять комфорт. Тому, навіть такий на перший погляд пустельний клімат вони зробили зручним для сучасного життя. Саме любителів природи цей штат притягує найбільше: Великий Каньйон, Червоні Гори Седону і величезна кількість мальовничих місць природи розташовані тут. Мені було цікаво, чому студенти обирають навчання в Аризоні? Я цілеспрямовано задавала це питання кожному, з ким зустрічалася. Відповідь була одна - мені подобається сонце, теплий клімат, прекрасні пейзажі. Клімат тут дійсно комфортний, за винятком літа, коли температура піднімається вище +35 C, а то і +52 С. Але місцеві жителі вийшли з ситуації, вони встають рано, приблизно о 4-5 годині ранку, щоб насолодитися прохолодним вранці, а в сам розпал дня з 12:00 до 19:00 залишаються в офісних приміщеннях або супермаркетах або в машинах з кондиціонерами.

Аризона – це нудно?

Monument Valley Arizona Monument Valley Arizona

Коли мене питали про Аризону, я знала, тільки, що Гранд-Каньйон і долина Седона знаходяться тут. Але прочитавши, з якими штатами Аризона межує - мені цей факт сподобався ще більше: на заході знаходяться Каліфорнія і Невада, на півночі - Юта, на північному сході - з Колорадо, на сході - з Нью-Мексико, на півдні - з Мексикою. З такими сусідами вже веселіше, погодьтеся?

З приводу нудно, процитую вам тільки слова одного зі студентів, з яким я спілкувалася на кампусі Університету Штату Аризона: «Якщо ви хочете мати цікаве і насичене соціальне життя - під час навчання в США вам знадобиться машина!». І це, до речі, стосується всієї території США, якщо у вас немає машини, вам буде нудно.

Ось і відповідь на ваше запитання, нудно студенту в Аризоні: ТАК, якщо у нього немає прав на водіння автомобіля і НІ - якщо права все-таки є.

Лайфхак: Отримайте права в Україні, тут можна в перший час їздити з міжнародними правами, а пізніше набравшись досвіду в керуванні перездати і отримати американські.

І друге, особисто моя думка, якщо людина говорить, що їй нудно, значить він нудний чоловік. А нудні люди в Америку не їздять вчиться, в принципі.

Навчання в Arizona State University – Університеті Штату Аризона!

Arizona State University Arizona State University

Про рейтинг університету

Якщо ви досі вважаєте, що найбільш рейтингові університети знаходяться в Массачусетсі або в Нью-Йорку, то Arizona State University легко розвіє ваші переконання. Давайте подивимося на останній рейтинг US News & World Report:

  • #115 – National Universities
  • #52 – Top Public Schools in US
  • #1 – Most Innovative Schools
  • #30 – Business Programs
  • #38 – Best Undergraduate Engineering Programs
  • #24 – Civil Engineering
  • #20 – Computer Engineering

Університет пишається першим місцем в категорії найбільш інноваційний університет в США. Перше місце в цій категорії абсолютно виправдано. Новітні корпуси університету, лабораторії, технічне оснащення, підтверджують цей факт.

Мене вразив кампус університету Аризони - Polytechnic Campus. Під час свого візиту, пощастило поспілкуватися з студентом, який навчається на Докторській програмі та займається дослідженням сонячної енергії. На питання, скільки коштує обладнання, на якому він проводить свої дослідження - студент посміхнувся і відповів - «Дуже дорого». Для мене це було підтвердженням того, що студенти не просто вивчають суху теорію, а дійсно займаються дослідницькою роботою, розробляють нові технології, і університет зацікавлений в їх дослідженнях.

Я вважаю, що ASU по праву входить в 60 кращих університетів США, володіючи високим рейтингом в навчанні в наступних напрямках:

  • 1. Природничі науки
  • 2. Інженерія і технології
  • 3. Медицина
  • 4. Фізика
  • 5. Хімія
  • 6. Соціальні науки
  • 7. Економіка
  • 8. Інформатика

Університет займає 123 місце в рейтингу університетів The Times Higher Education World University Ranking 2019. Різні окремі програми і спеціальності Університету Штату Аризона займають перші місця в різних профільних рейтингах. Іноді саме через це студенти обирають ту чи іншу програму.

Програма Магістратури в сфері глобального бізнесу факультету Thunderbird School of Management зайняла перше місце в Times Higher Education / Wall Street Journal Business School Report 2019

W.P. Carey School of Business займає восьме місце в світі по напрямку Менеджмент согдасно рейтингу Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2018. Також спеціальність Supply Chain and Logistics (логістика, а саме магістерські програми з цього напрямку займають 3 місце в світі, і 2 місце в США по рейтингом US News & World Report.

Програми магістратури у напрямку Fine Arts займають 20 позицію по рейтингу U.S. News & World Report

Кампуси Arizona State University

Що мене вразило найбільше - це кампуси університету, новітні будівлі, обладнані навчальні аудиторії, лабораторії. У мене склалося враження, що навчальні корпуси були побудовані всього лише рік тому, ну максимум 5 років тому. Навколо ідеальна чистота, тут або дуже добре прибирають або не смітять. Ніколи не скажеш, що кампуси знаходяться в пустелі, тут завжди багато зелені і квітучих дерев. Я б сказала, що Аризона - це ідеальне місце для навчання, тут нічого не відволікає від навчального процесу. Ідеальне поєднання всіх потрібних для студентського життя місць: великі супермаркети, селища-кафетерії, парки розваг - це все тут переплітається з мальовничими лонами незайманої природи.

Запис на безкоштовну консультацію

Який кампус в університеті Arizona State University краще обрати?

Arizona State University розділений на 5 кампусів, між якими розподілені факультети і спеціальності університету.

Tempe Campus – розташований в місті Темпи, в 30 хвилинах їзди від міста Фінікс, один з найбільших, і популярних серед студентів. Більшість студентів планує навчання тут, так як тут знаходяться більшість факультетів і зосереджена велика частина студентського життя університету.

Моя порада: вам варто вибрати цей кампус, якщо ви по-справжньому хочете зануритися в життя великого американського університету, вчитися в оточенні великої кількості студентів і вчитися на кампусі університету, який розташований в місті.

Downtown Phoenix Campus

Цей кампус знаходиться в самому місті Фінікс та ідеально підходить для тих студентів, які хочуть бути залучені в життя великого міста. Кількість студентів тут набагато менше, і будівлі університету невідокремлені в окремий кампус, а є частиною міста.

Тут ви можете вчитися на факультетах права, журналістики. До речі, школа журналістики - одна з найвідоміших і сильних в США. Студенти факультету задіяні в зйомках ранкового шоу в місті Фінікс.

Polytechnic Campus

Невеликий кампус університету Arizona State University створений для навчання інженерів. Для студентів цієї спеціальності тут створені всі умови для навчання. Тут ви не знайдете великої кількості студентів, але тут зосереджена найбільша кількість лабораторій, які дозволяють студентам проводити дослідження в різних сферах науки. Можна сказати, що цей кампус для студентів, які повністю занурені в наукові дослідження і готові цілодобово спостерігати свої експерименти.

West Campus

Маленький і по-справжньому домашній кампус, знаходиться приблизно в годині їзди від Фенікса. Тут розташовано всього 6 факультетів. Також саме тут проходить навчання міжнародних студентів, яким потрібна додаткова підготовка перед зарахуванням на основні програми бакалавра та магістратури. Після закінчення підготовчих програм, студенти продовжують навчання в основних кампусах в містах Фінікс, Темпи або в Політехнічному кампусі.

Lake Havasu

Найменший і віддалений кампус університету Arizona State University. Моє перше враження на цьому кампусі, що я приїхала в більшу гостинну сім'ю.

Лейк Хавасу - відомий американський курорт, популярний завдяки водних видів спорту. Відділення університету в цьому місті відкрилось порівняно недавно, і тут проходять навчання близько 150 студентів, які навчаються на 20 спеціальностях, представлених університетом. Якщо ви хочете вчитися в невеликому місті, і більше любите індивідуальне навчання, цей кампус вам ідеально підійде. Тим більше, що вартість навчання тут нижче в три рази (в середньому 10 000 доларів США в рік).

Чи варто обирати Аризону?

Незважаючи на те, що університет розташований в «не популярному» для українських студентів штаті, він може задовольнити найвибагливіших абітурієнтів та їх батьків:

  • • Комфортні умови проживання та навчання
  • • Високий рейтинг університету в США і в світі
  • • Сильні програми бакалавра та магістратури
  • • Широкий вибір спеціальностей
  • • Чудове оснащення університету
  • • Активне студентське життя

І, звичайно, 299 днів літа, і всього лише 66 днів весни, або осені - сонячної, і теплої. А це реальна економія - вам не потрібно купувати зимовий одяг.

Щоб дізнатися докладніше про навчання в Аризоні або будь-якому іншому університеті США, залиште свої контакти:

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK