EDUSTEPSДописиНавчання в США Як студенту отримати візу в США
Як студенту отримати візу в США

Як студенту отримати візу в США


Як студенту отримати візу в США, щоб почати навчання в американському університеті, коли навколо тільки й чуєш про високу кількість відмов? Ми зібрали для вас кілька корисних порад, які допоможуть підвищити ваші шанси на отримання студентської візи F-1.

Інформація в цій статті має рекомендаційний характер, і заснована на досвіді роботи агентства EDUSTEPS з університетами-партнерами в США.

Студентська віза в США

Студенти з України (випускники шкіл і університетів), які планують здобувати вищу освіту в США, повинні отримати студентську візу типу F.

Студентська віза F-1 дає право українським студентам навчатися в США певний період часу (вказаний у візі) з академічним навантаженням від 20 годин в тиждень.

В яких випадках студенту потрібно отримувати візу F-1:

  • - Навчання в університеті або коледжі
  • - Навчання на мовних курсах
  • - Навчання в середній школі
  • - Навчання на професійних курсах
  • - Літні канікулярні програми

Тип студентської візи F-1 визначає мету перебування студента в США - це може бути отримання американської вищої освіти, навчання на мовних курсах, навчання в середній або старшій школі.

Де і коли потрібно отримувати студентську візу F-1

Українські студенти можуть отримати студентську візу F-1 подавши необхідний пакет документів до Консульського відділу посольства США в Україні. Рішення про отримання візи приймається візовим офіцером після проходження особистого інтерв'ю в посольстві США.

Ми хочемо звернути вашу увагу, що ніхто не може вплинути на позитивне рішення Посольства США про отримання студентської візи. Рішення посольства засноване на декількох важливих чинниках. Про них ми розповімо нижче.

Студентську візу F-1 можна отримати після того, як ви вступили до університету, коледж, школу або на мовний курс в США. Також від навчального закладу необхідно отримати листи про зарахування, які дають вам право подавати документи в посольство.

Пам'ятайте, що грамотно підібрана програма навчання в університеті або коледжі - це вже високий відсоток вашого успіху - отримання студентської візи в США!

Тому якщо ви не знаєте, як правильно вибрати програму, записуйтеся до нас на безкоштовну консультацію:

Запис на швидку консультацію

Які етапи отримання студентської візи в США проходять студенти EDUSTEPS

Разом з нами, студенти обирають навчальний заклад і програму навчання. Ми працюємо тільки з тими школами, університетами та коледжами, які мають право навчати іноземних студентів і видавати відповідні документи на отримання студентської візи в США.

Основні етапи:

  • Вибір навчального закладу і програми навчання
  • Подача документів до приймальної комісії
  • Зарахування студента на програму
  • Підтвердження місця на програмі - оплата депозиту
  • Отримання форми I-20
  • Підготовка документів на візу
  • Інтерв'ю в посольстві США

Які документи необхідно підготувати, щоб студенту отримати візу в США

Для успішного проходження інтерв'ю в Посольстві США і отримання студентської візи, студенту необхідно буде підготувати необхідний пакет документів. Наші менеджери складають список документів відповідно до вимог посольства і індивідуальної ситуації студента.

  1. Аплікаційний пакет може включати (але не обмежуватися), наступні документи:
  2. Фотографія
  3. Заповнена анкета DS-160
  4. Форма I-20
  5. Оплачений студентський внесок SEVIS Fee
  6. Оплачений консульський внесок
  7. Закордонний паспорт
  8. Документи про освіту, отриману в Україні
  9. Фінансові документи, які підтверджують платоспроможність

Що впливає на позитивне рішення про видачу студентської візи

На отримання студентської візи впливає кілька важливих факторів:

- Оригінали документів

- Грамотно заповнені аплікаційні форми

- Ваші фінансові можливості

- Особисте інтерв'ю в посольстві США з візовим офіцером

Іноді трапляється так, що студенти не звертають увагу на такі важливі моменти, як довідка з банку, або довідки з місця роботи батьків. Крім цього, студенти намагаються збрехати або надати підроблені документи, в надії, що ніхто не помітить. Це все веде до відмови, і в деяких випадках, через обман, ви можете отримати заборону на повторну подачу документів.

Подати документи до Посольства США на отримання студентської візи F-1 ви можете відразу після отримання оригіналу форми I-20. Ви можете подати документи за три місяці до початку курсу.

Радимо подавати на візу завчасно, щоб у вас було достатньо часу на покупку авіаквитків і на підготовку до від'їзду і до навчання. І пам'ятайте, краще довіритися фахівцям і отримати студентську візу з першого разу.

ВАЖЛИВО! Освітнє агентство EDUSTEPS не надає послуги з оформлення документів на візу в США окремо від зарахування. Ми радимо вам планувати процес навчання в США і отримання студентської візи з нами.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK