EDUSTEPSДописиНавчання в США Робота та навчання в США
Робота та навчання в США

Робота та навчання в США


Робота і навчання в США - це питання цікавить багатьох студентів. Адже під час навчання в американському університеті, молодим людям хочеться отримати практичний досвід, який в майбутньому допоможе в пошуку роботи після закінчення університету. Сполучені Штати Америки дозволяють студентам з України, які здобувають вищу освіту в Америці за візою F-1, працювати під час навчання, але є правила, які потрібно пам'ятати.

Що потрібно знати майбутньому студенту про роботу і навчання в США?

Міжнародний студент, в нашому випадку, студент з України який здобуває вищу освіту в США по візі F-1, має право на роботу під час навчання. Але студент не може просто піти працювати, адже потрібно дотримуватися певних правил, отримати дозволи, які стосуються оформлення додаткових документів або реєстрації на певний тип роботи.

Перш за все давайте подивимося, які основні 4 види роботи отримує студент за візою F-1.

Інформація, викладена нижче стосується лише студентів, які здобувають вищу освіту в США за студентською візою F-1. Перераховані види роботи під час навчання не мають відношення до програм Work and Travel.

On-campus Enployment

Робота на території кампуса університету або за межами кампуса, але ця робота повинна бути безпосередньо пов'язана з діяльністю навчального закладу. Де ви можете працювати: бібліотека, магазин, кафетерій, спортивний комплекс, міжнародний відділ і ін.

Ви можете працювати до 20 годин на тиждень і 40 годин в період канікул. Також ви можете працювати на кількох роботах, але ваша зайнятість в сумі не повинна перевищувати 20 годин на тиждень.

Off-Campus Employment

Цей вид роботи доступний тільки тим студентам, які провчилися один рік в університеті і у кого є фінансові труднощі, і робота допоможе ці труднощі вирішити. Для того, щоб отримати дозвіл на роботу поза кампусом, вам необхідно перш за все звернутися до Designated School Official, який допоможе з оформленням документів на отримання дозволу. Ви можете працювати до 20 годин на тиждень.

Curricular Practical Training

Робота, або стажування, яка є частиною вашої навчальної програми. Мета - дати студенту практичний досвід за фахом, що вивчається в університеті. На відміну від інших видів працевлаштування, Curricular Practical Training, дозволяє вам працювати повний робочий день. Також, ви можете практикуватися в декількох компаніях одночасно. Важливо знати, що тривала робота по CPT (рік або більше) може впливати на тривалість вашого дозволу на роботу після навчання - Optional Practical Training.

Optional Practical Training

Дозвіл на роботу за вашою спеціальністю тривалістю до 12 місяців. Цей дозвіл студенти можуть отримати під час навчання в університеті - Pre-Completion OPT, або після закінчення навчального закладу - Post-Completion OPT. Важливо пам'ятати, що OPT під час навчання буде впливати на OPT після навчання.

Студенти зі спеціальностей STEM можуть отримати OPT STEM Extension і працювати ще 24 місяці додатково, після закінчення 12-місячного терміну OPT.

Обов'язково проконсультуйтеся з співробітників університету, який уповноважений працювати з питаннями роботи під час навчання: Designated School Official. Університети-партнери EDUSTEPS в США надають послуги і готують студентів до пошуку роботи в США під час навчання.

Пам'ятайте, працювати в США під час навчання можливо, але, необхідно уважно вивчати правила, і дотримуватися їх.

Джерело

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK