EDUSTEPSДописиНавчання в США Навчання в США в університетах, коледжах, школах та мовних центрах
Навчання в США в університетах, коледжах, школах та мовних центрах

Навчання в США в університетах, коледжах, школах та мовних центрах


Навчання в США для українців доступне в університетах, коледжах, школах і мовних центрах. Вступити до американських університетів і коледжів студенти можуть після закінчення 11 класу загальноосвітньої школи або після закінчення університету. Навчатись в США можна на програмах бакалавра, магістратури або Associate Degree. Оскільки викладання в американських університетах ведеться англійською мовою, абітурієнтам необхідно буде складати обов’язковий тест на знання мови TOEFL або IELTS. Багато навчальних закладів пропонують додаткові курси англійської мови в Америці для іноземних студентів.

Кількість вищих навчальних закладів: 4726

Відомі рейтинги університетів США:

Мінімальний вік для навчання в університеті: 17 років

Мінімальний рівень освіти: Атестат про середню освіту

Середня вартість навчання в американському університеті: від 15000 до 50 000 USD

Де ви можете навчатись: Список університетів-партнерів EDUSTEPS

Найпопулярніші штати: Каліфорнія, Флорида, Орегон, Іллінойс, Нью-Йорк та ін.

Які спеціальності ми рекомендуємо вивчати в США: STEM specializations (Sciences, Technology, Engineering, Mathematics), IT, Professional Flight Management, Hospitality, Risk Management, Entertainment Management, Real Estate, Filmmaking

5 вагомих причин отримати вищу освіту в США:

  • Стабільна економіка країни
  • Чудові умови навчання і проживання в американських університетах
  • Широкий вибір програм, курсів, дипломів, які признані всіма країнами світу
  • Гнучкість системи вищої освіти
  • Можливість працювати під час навчання і після закінчення університету

EDUSTEPS Пропонує наступні програми навчання в США:

  • Вища освіта в США в університетах і коледжах
  • Середня освіта в США (High School)
  • Вивчення англійської мови в США для школярів
  • Вивчання англійської мови в США для дорослих

Унікальність вищої освіти полягає в свободі та гнучкості. Тут немає стандартних вимог до абітурієнтів, які підходили б всім. Кожний американський виш встановлює свої індивідуальні вступні вимоги. Ми радимо перед тим як обирати навчальний заклад в США, обов’язково пройти консультацію зі спеціалістом – академічним консультантом. Він розкаже вам, що потрібно знати перед вступом до університетів США.

Типи вищих навчальних закладів у США

Вищі навчальні заклади Сполучених Штатів Америки поділяються на декілька типів.

1. Коледжі ком’юніті – Community Colleges

Ком’юніті коледжі дворічні навчальні заклади, які відомі як технічні або молодші коледжі. Вони присвоюють студентам асоціативну ступінь – Associate Degree. Переваги навчання в коледжах ком’юніті:

  • Низька вартість навчання
  • Можливість переведення на 3 курс американського університету після 2-х річної програми
  • Базове професійне навчання

2. Чотирьохрічні коледжі та університети США

Університети та чотирьохрічні коледжі видають випускникам диплом бакалавра (BS і BA)і деякі професійні степені. Кредити, які студенти отримають в коледжах ком’юніті приймаються університетами. Таким чином студенти можуть продовжити навчання на програмі бакалавра. Вступити до університетів і коледжів Америки на програму бакалавра студенти з України можуть на пряму, після 11 класу. Університети з високим рейтингом або багато державних університетів США будуть вимагати від наших випускників пройти додатковий рік підготовки та отримати американський атестат про середню освіту.

Відразу на перший курс вас можуть прийняти такі університети, як Oregon State University, University of the Pacific, California State University Monterey Bay, Florida International University, American University, University of South Carolina та ін.

Завдяки співпраці EDUSTEPS з приймальними комісіями американських університетів ви можете вступити до університетів США і вчитись в університетах Америки на 1 курсі після закінчення 11 класу.

Запис на швидку консультацію

Університети США дають можливість отримати різні кваліфікації та наукові ступені. В американському університеті ви можете отримати диплом бакалавра, магістра, доктора наук та професійну ступінь в області права, медицини, бізнесу та ін.

Американські університети в свою чергу діляться на 2 типи: державні університети та приватні. Є думка, що серед студентів з України, що державні університети Америки більш престижні і варто навчатись тільки в таких університетах США. Насправді, приватні університети можуть і займають високі рейтинги і в більшості випадків дають більше переваг саме іноземним студентам для отримання стипендії в США.

Як вступити в університет США

Вступити та навчатись в університетах США студенти з України можуть після 11 класу загальноосвітньої школи або після університету. В залежності від рівня освіти, який студент хоче отримати в американському університеті, він повинен складати стандартизовані тести. Найвідоміші з них: GMAT, GRE, TOEFL, IELTS, SAT, ACT. Поміж тестів, приймальна комісія американського університету звертає увагу на загальний бал по атестату - Grade Point Average. Як підрахувати GPA, ви можете дізнатись у нашому блозі..

Багато університетів можуть прийняти наших студентів на базі внутрішнього університетського тесту: University of South Florida, University of Central Florida, Adelphi University, University of Illinois at Chicago та ін.

Умовно, американські університети можна поділити на 2 типи:

  • Ті, які адаптують програму навчання та процес вступу під іноземних студентів
  • Ті, які приймають студентів іноземців на рівні американських студентів

Освітнє агентство EDUSTEPS працює з тими університетами, які приймають студентів з України на 1 курс або на програму бакалавра без додаткового року підготовки. Обов’язковою умовою є високий академічний бал та рівень англійської мови.

Якщо рівень англійської мови низький, також, як і оцінки, ми пропонуємо вам пройти додаткову програму інтеграції. Вона може входити до програми першого курсу або проходити перед навчанням (додатковий семестр або рік).

Скільки коштує навчання та вища освіта в США.

Вища освіта в США в університетах та коледжах платна для всіх без винятку студентів. Безкоштовна освіта в США для іноземців – це міф, але в той час для іноземних є багато можливостей понизити вартість навчання. Американські студенти платять за навчання менше ніж іноземці і мають набагато більше переваг. Іноземні студенти можуть отримати знижки в американському університеті або стипендії, в індивідуальному порядку для кожного студента, за рішенням університету.

  • Вартість навчання в коледжі ком’юніті – від 12000 USD на рік
  • Вартість навчання на програмі бакалавра – від 20000 USD на рік
  • Вартість навчання на програмі магістратури – від 22000 USD на рік

Додатково студенти оплачують проживання, харчування, страховку та навчальні матеріали.

Академічний рік в американському університеті

Академічний рік в університетах США поділяється на 2 семестри. Кожний семестр триває 4 місяці і ділиться на 2 четверті. Студенти стаціонару зазвичай за один семестр можуть пройти 4-5 курс (предметів). Перший рік (Freshman Year) і другий рік (Sophomore Year) сконцентровані на предметах загальноосвітнього циклу. Ці два роки навчання студенти можуть пройти в університеті США або в коледжі ком’юніті. Третій рік навчання (Junior Year) сконцентрований на вивченні спеціальності, в той час, як четвертий рік - Sophomore Year на отриманні диплома бакалавра за спеціальністю.

Предмети і кредити в американських університетах

В американському університеті, для отримання диплому про вищу освіту, вам необхідно набрати певну кількість кредитів. Ви отримуєте кредити за успішне закінчення одного предмету. Кількість кредитів співвідноситься з кількість гадин, які виділяються на вивчення предмету. Наприклад, успішне закінчення курсу на який виділена 1 годин три рази на тиждень – гарантує отримання 3 кредитів. Якщо до курсу додати додатковий час лабораторної роботи – ви отримайте 4 кредит.

Оцінки в університетах і коледжах США

Оцінка, яку ви отримаєте після закінчення навчання предмету в університетах або коледжах США визначає рівень вашої успішності. В більшості американських університетів існує оцінки від А до F. На основі оцінок вираховується середній бал - Grade Point Average.

Навчальні програми та наукові степені в університетах в США

У вищих навчальних закладах Сполучених Штатів існує п’ять основних наукових степенів, які студенти можуть отримати після закінчення відповідного навчального закладу і вивченню певної кількості кредитів.

Associate Degree

Дворічні коледжі (community colleges – коледжі ком’юніті) і невелика кількість чотирьохрічних закладів видають диплом Associate Degree (асоціативний степінь). Цю степінь отримують студенти, які пройшли навчальну програму, яка складає з 60 кредитів (Що таке кредити в американських університетах і коледжах). Цей диплом дає можливість студентам отримати професійну освіту і після 2 років навчання працювати за спеціальність, або підготуватись до навчання в університеті – продовжити навчання на 3 курсі програми бакалавра. Часто студенти з України використовують цю степінь, щоб зекономити на вартості навчання в університеті. Навчання на програмі Associate Degree коштує набагато дешевше. Вступити на ці програми школярі можуть після закінчення школи. Основні вимоги – достатній рівень англійської мови. Вступні вимоги на програми Associate Degree нижче ніж в університетах.

Вам буде корисно дізнатись, як будується навчання в Американському університеті на програмі бакалавра і магістратури.

Bachelor Degree

Диплом бакалавра або степінь бакалавра в університетах США, на сьогодні, найпопулярніший степінь серед студентів (Типи дипломів в університетах за кордоном). Вона готує студентів до роботи за спеціальність і дає можливість продовжити вищу освіту на рівні магістратури. Тривалість навчання на програмі бакалавра – 4-5 років, в залежності від спеціальності. Часто на сайтах американських університетів зустрічається термін Undergraduate Degree.

Академічна програма бакалавра складається з 2 компонентів: загальна освіта (General Education) і освіта за спеціальність (Major). Ціль предметів загальноосвітнього циклу, дати студентам знання та навики, які необхідні їм для життя, в той час, як спеціалізовані предмети дають можливість отримати спеціальність і професію. Крім цього, в американських університетах існує поняття Major і Minor. Major – це основна спеціальність, яку ви вивчаєте в університетах. Minor – це спеціальність або додаткова спеціальність. Буває таке, що направлення по Major і Minor взагалі не пов’язані один з одним (5 термінів, які ви зустрінете тільки в американській системі освіти).

Graduate Degree: Master's degree, Professional Degree, Doctor

Студенти можуть отримати 3 дипломи на рівні пост дипломної освіти - Graduate Degree. Master's Degree. науковий ступінь магістра присвоюється студентам, які пройшли дворічну програму професійної або теоретичної підготовки на базі отриманого раніше диплому бакалавру. Зазвичай, на програмах магістратури в американських університетів навчаються студенти, які зацікавлені в наукових дослідженнях або хочуть підвищити свій професійний рівень для просування по кар’єрних сходах. Щоб вступити до американської магістратури (Магістратура в університетах США) студентам обов’язково потрібно складати стандартизований тест GRE або GMAT, і тест TOEFL для іноземних студентів. Крім магістратури, на пост дипломні рівні студенти можуть вчитись у професійних школах і отримати Professional Diploma, і на програмах Докторантури.

Що важливо знати українським студентам про вступ до університетів США:

  • Немає необхідності проходити додатковий рік підготовки перед вступом до університетів США на програму бакалавра.
  • Більшість програм магістратури в американських університетах потребують пройти додаткову підготовку, яка триває від 1 семестру до 1 року.
  • Студенти випускники шкіл не можуть вступити до університету Ліги Плюща після 11 класу. Необхідно отримати атестат про середню освіту США.
  • Навчання а Сполучених Штатах Америки Платне. Університет може надати стипендію на навчання – але це всього лише знижка, але не повне фінансування.
  • Студенти, які навчаються на програмах вивчення англійської мови в США не мають права на роботу
  • Студенти університетів і коледжів можуть працювати за студентською візою до 20 годин на тиждень
  • Після закінчення американського університету у студентів є право на роботу в США протягом гоку після випуску
  • Студенти, які навчались в американських університетах на програмах спеціальностей STEM мають право отримати дозвіл на роботу в США тривалість до 3 років

Ви готові обрати навчальний заклад в США і почати процес зарахування? Запишіться на індивідуальну консультацію з нашим спеціалістом, який допоможе вам зробити перший крок до Вашої освіти в Сполучених Штатах Америки.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів США, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій американських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в США.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK