EDUSTEPSДописиНавчання в США 5 термінів виключно американської освіти
5 термінів виключно американської освіти

5 термінів виключно американської освіти


Ми дуже часто пишемо про те, що система вищої освіти в США кардинально відрізняється від інших країн. Ось ще одна стаття про те, що це дійсно так. Адже в американській системі вищої освіти є свої специфічні терміни, які не варто плутати з такими ж словами в англійській мові.

1. College

Коледжем в США зазвичай називають університет, а не спеціалізоване професійне навчальний заклад. Це важливо розуміти. Часто ми можемо почути від американців: я вчуся в коледжі, або в університеті. "School" - це ще одне слово, яким можуть називати університет.

I go to college in Harward - Я вчуся в Гарвардському університеті.

Запам'ятайте: Професійні училища або коледжі в Америці прийнято називати "Community Colleges".

2. Faculty

Факультет - це не відділення, що не департамент або кафедра, як прийнято вважати у нас або навіть в інших країнах. «Факультетом» в американському англійською прийнято вважати викладацький склад. З цього, якщо ви запитаєте у представника американського університету або студента: "What faculty do you have?", Вам неодмінно розкажуть про те, які чудові викладачі працюють в університеті.

Порада: Краще запитати - What departments does University have?

3. General Education

У Сполучених Штатах Америки, в програмі університету передбачені кредити із загальноосвітніх предметів, які є обов'язковими для вивчення. Тому в США термін General Education відноситься до предметів в університеті, але ніяк не до середньої освіти, як це прийнято вважати в інших країнах світу.

Мета університетів США випустити фахівцем з широким кругозором, тому в перші два роки включені корисні предмети, які дають можливість студентам розширити свій кругозір і отримати знання і навички, корисні для життя. General Education - цей термін пояснює всю систему вищої освіти в Америці. Адже в перші два роки, студенти досліджують цікаву область, для вивчення, і тільки після цього можуть визначитися зі спеціальністю. Для Сполучених Штатів це абсолютно нормально. І трохи незрозуміло для нас.

4. Course

Course або «курс» це ще один термін, який не розуміють наші студенти. В університетах Великобританії цей термін використовують для того, щоб описати програму навчання або предмет. У вищій освіті США слово "course" означає те ж що і «class».

Американська англійська: He taught a course in film history at Harvard University.

5. Major

Цей термін в американській системі вищої освіти стосується спеціальності, яку вивчає студент на програмі бакалавра або магістратури в американському університеті. Слово використовується тільки в канадській і американській системі вищої освіти

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK