EDUSTEPSДописиНавчання в США Legal Scholastic Aptitude Test: Юридичний тест на оцінку схоластичних здібностей
Legal Scholastic Aptitude Test: Юридичний тест на оцінку схоластичних здібностей

Legal Scholastic Aptitude Test: Юридичний тест на оцінку схоластичних здібностей


LSAT (Legal Scholastic Aptitude Test) - це стандартизований юридичний тест на оцінку схоластичних здібностей студента. Тест є обов'язковим для здачі студентами, які планують вступати на програми магістратури за спеціальністю "право" в США або Канаді. Тест був розроблений the Law School Admission Council, LSAC.

LSAT - стандартизований тест, його проводить Рада з прийому абітурієнтів в юридичні школи (Law School Admission Council) в США і Канаді. Він є тестом для надходження в усі правові школи, які затверджені Американською асоціацією юристів (АВА), в більшість канадських правових шкіл, а також в деякі школи, які не затверджені АВА. Вважається, що результати LSAT служать прогнозом успішності на перший рік навчання.

Тест LSAT не визначає рівень знань в юридичній сфері. Це загальноосвітній тест, метою якого є оцінка вербальних і аналітичних здібностей. Деякі розділи (Читання, Логічні міркування) за типом завдань схожі на аналогічні розділи іспиту GMAT.

ОСНОВНІ МОДУЛІ ТЕСТУ LSAT

Тест LSAT складається з 5 частин, кожна частина пропонує студентам відповісти на питання з запропонованим вибором відповіді. Чотири частини - це сам тест, за який студент отримує оцінку, а п'ята частина є експериментальною і (це набір питань для майбутніх тестів), вона не оцінюється. В кінці тесту дається півгодинне письмове завдання, оцінка якого не входить в загальний результат тесту, але це завдання надсилається в школи, в які студент направив заявки.

Основні розділи тесту:

  1. Читання і розуміння тексту або Reading comprehension: складається з 14 питань і уривок завдовжки в 400-500 слів. На це завдання студенту дається приблизно 1 година 30 хвилин;
  2. Логічне міркування або Logical Reasoning: простими словами - аргументування, яке складається з 25 питань, час - 35 хвилин;
  3. Аналітичне міркування (логічні ігри) або Analytical Reasoning: цей розділ включає 25 питань на 35 хвилин;
  4. Письмова частина 1 твір на задану тему: 30 хвилин;
  5. Експериментальне завдання: складається з 25 питань на 35 хвилин;

1. ЧИТАННЯ

Оцінює і перевіряє здатність студента до сприйняття складних уривків і розуміння зв'язку між різними уривками текстів, написаних в основному в науковому стилі. Оцінюються також вміння робити висновки з тексту, знаходити основну ідею уривка, витягувати з нього необхідну інформацію. Часто перевіряється здатність читати між рядків і розуміти, що насправді хотів сказати автор. Завдання включає в себе 14 питань і текст 400-500 слів. У кожній секції буде по чотири параграфа. Вони не розподілені за рівнем складності. Вам потрібно буде швидко переглянути текст, вловлюючи загальний зміст. Тут важливо читати швидко, відзначаючи головні думки.

2. ЛОГІЧНЕ ВИСЛОВЛЮВАННЯ

Вам запропонують висловлювання (аргументи) в кількох реченнях. Ваше завдання - знайти помилку в міркуваннях автора, виступити проти цього аргумент. Тут важливим є вміння аналізувати твердження, навички визначати головні ідеї в аргументації, вміння поводитися з логічними і абстрактними поняттями, вміння знайти потрібну інформацію в тексті, а так само навички аналізу та оцінки аргументів.

Інші завдання цього розділу стосуються дедуктивних аргументів і більше схожі на логічні ігри.

3. АНАЛІТИЧНЕ ВИСЛОВЛЮВАННЯ

В цьому розділі оцінюється вміння розгадувати логічні дедуктивні головоломки, робити правильні висновки, вміння аналізувати ситуації і робити висновки, вміння використовувати логіку в складних і заплутаних ситуаціях.

Також в деяких завданнях потрібно намалювати складні діаграми, які з'єднують частини питання в просторові відносини.

4. ПИСЬМОВА ЧАСТИНА

Вам дається 30 хвилин для написання твір на задану тему. За це завдання оцінка не виставляється і не впливає на загальний результат іспиту, але його копія надсилається в правову школу разом з іншими документами. Найчастіше цей твір не грає важливої ролі для надходження, однак необхідно приділити йому особливу увагу. Ця єдина частина іспиту, по якій можна судити, чи вмієте ви правильно і красиво писати твори. Головним чином правові школи цікавить, як вміло ви доводите свою точку зору. Не потрібно використовувати якісь спеціальні знання, головне - аргументація за і проти вашої думки.

5. ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА ЧАСТИНА

Ця частина призначена для розробників тесту, щоб вони могли оцінити складність завдань і внести корективи в наступні тестові завдання

ОЦІНКИ

Середній бал - близько 150, але найголовніші 25 шкіл вимагають бал вище 160. Кількість правильних відповідей трансформується в кількість балів від 120 до 180. У кожному тесті близько 101 питання, і за умови відповіді на кожне питання ви можете отримати від 0 до 101 проміжних балів. Середній бал переводять в оцінку від 129 (мінімум) до 180 (максимум) балів відповідно до формули. Наприклад, Середній 99 з 101 зазвичай переводять в 180 балів. У цьому іспиті немає оцінок здача і не здача. Необхідно уточнити, яка оцінка потрібна для вступу в потрібну Вам школу.

Оцінка за LSAT зазвичай цінується правовими школами більше, ніж середній бал по випускних іспитів в звичайній школі. Здавати LSAT можна не більше ніж три рази за два роки. Результат тесту залишається дійсним протягом п'яти років.

ЕТАПИ СКЛАДАННЯ ІСПИТУ LSAT

  • Підготуватися до екзамену. Для цього можна скористатися доступними для вас матеріалами на сайті іспиту. Підготовку до тесту поводять також мовні курси.
  • Визначити школу, в яку ви збираєтеся вступати.
  • Зареєструватися для LSAT і LSDAS.
  • Ви можете змінити дату і місце складання тесту онлайн. //www.lsac.org
  • Отримати і роздрукувати Квиток допуску до іспиту LSAT. Він буде перебувати на вашому особистому рахунку LSAC.
  • Попросити людей, які можуть вас рекомендувати, написати рекомендаційні листи; надіслати листа в центр LSAC або безпосередньо в правову школу (залежить від правил школи). Роздрукувати право на ліцензію з особистого рахунку.
  • Скласти тест LSAT.
  • Отримати електронною поштою оцінку, свій у відповідь лист і тестову книгу через три тижні після іспиту. Також результат можна отримати по телефону і звичайною поштою.
  • Звернутися в правову школу, яка зажадає звіт LSDAS у центру тестування LSAC.
  • Попросити звіт LSDAS і перевірити, що школа отримала звіт.
  • Періодично перевіряти особистий рахунок.
  • Якщо ви хочете отримати паперові копії екзаменаційних документів, потрібно доплатити 25 дол.

КОРИСНІ РЕСУРСИ ОНЛАЙН

Ми зробили для вас добірку онлайн ресурсів, які допоможуть розібратися в здачі тесту і підготуватися до тесту самостійно.

Law School Admission Council: Офіційний сайт LSAT. На сайті представлена інформація про іспит, дані для реєстрації претендентів до здачі іспиту, матеріали для підготовки до іспиту.

Читайте також:

Навчання в сфері права в США

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK