EDUSTEPSДописиНавчання в США Особливості вступу до американських університетів
Особливості вступу до американських університетів

Особливості вступу до американських університетів


Академічні консультанти по всьому світу рекомендують студентам подавати документи в кілька коледжів (університетів) у США. Процес вступу на програми бакалавра в університети і коледжі США досить складний, він також відрізняється від вступу в європейські університети. У випадку з США, необхідно правильно підібрати навчальні заклади і зрозуміти сам процес підготовки документів і процес зарахування. У цьому вам допоможемо ми - консультанти компанії EDUSTEPS.

Ви плануєте навчання за кордоном? Чи плануєте здобувати ступінь  бакалавра в університеті за кордоном, але поки ще не вибрали країну навчання? Сьогодні, сфера навчання за кордоном представлена дуже великим вибором країн і навчальних закладів. У багатьох країнах структура навчання однакова, і процес вступу ні чим не відрізняється. Але Сполучені Штати Америки пропонують трохи іншу схему. Тут відрізняється все - власне форма навчання, структура програм і процедура вступу до університетів. Виходячи з нашого досвіду, ми вирішили зібрати 4 основних факти про час вступу до університетів США, які відрізняють цю країну від інших країн світу.

Запис на консультацію

Що потрібно знати про процес вступу до американських університетів

1. У США немає єдиної національної системи вступу.

Як ви вже напевно знаєте, в США ви можете подавати документи в будь-який університет і в будь-яку кількість університетів. У США немає єдиної системи зарахування іноземних студентів в університети, як, наприклад у Великобританії, де для того, щоб подати заявку до університету на програму бакалавра, вам необхідно зареєструватися в системі UCAS.

Багато студентів, які знайомі з навчанням і зарахуванням до університетів США ближче, користуються системою зарахування Common App. Але багато американських університетів навіть не вимагають подавати аплікацію через цю систему. Ви самі можете вибрати: подати документи через агентство, на пряму в університет або через Common App.

Така свобода вибору у вступі в американські університети дає можливість подавати документи в необмежену кількість вишів. Але з іншого боку, ми завжди радимо вибрати приблизно 5 - 8 університетів. Це число не дасть вам заплутатися, а академічному консультанту буде простіше контролювати процес вступу.

США пропонує найбільший вибір навчальних програм і університетів. Ви можете подавати документи в кілька навчальних закладів одночасно, але слід заздалегідь ознайомитися з вимогами, оскільки вони можуть відрізнятися. Розібратися в процедурі зарахування і правильно подати документи вам допоможуть менеджери EDUSTEPS.

2. Early admission: вступ до американського університету заздалегідь

Це ще одна особливість університетів США. Якщо вам дійсно підходить університет і навчальна програма, яку він пропонує, ви можете подати документи на програму завчасно, ще до початку офіційного прийому документів. Раннє зарахування дає вам можливість планувати своє навчання, але є і певні обмеження, які необхідно враховувати. Подаючи документи в американський університет завчасно, і приймаючи місце, запропоноване університетом, ви вже не зможете подати документи в інші навчальні заклади США на програми бакалавра або магістратури.

Ви можете подати документи в багато американських університетів-партнерів EDUSTEPS завчасно і отримати лист про зарахування. Це дасть вам можливість зосередитися на закінчення школи і підготовці до навчання в університеті США.

Список університетів США, в які ви можете подати документи завчасно:

3. Ваша успішність не завжди може гарантувати вступ до університету

Для багатьох студентів з України незрозумілим є не тільки процес зарахування до університету, але і критерії відбору студентів. Кожен американський університет складає свої вимоги до іноземних студентів. Іноді вимоги навіть не ґрунтуються на відмінних оцінках. Крім атестата з відзнакою, вам необхідно буде надати тест з англійської мови - TOEFL, і показати, що ви дійсно будете корисні університету. Студентам необхідно довести, що вони принесуть користь навчальному закладу. Це означає, що крім оцінок вам необхідно показати вашу активність: участь у соціальному житті школи, де ви вчилися, волонтерську діяльність, також розповісти про те, чим ви цікавитеся крім навчання.

Ми допомагаємо студентам підготувати документи для вступу до університетів США таким чином, щоб показати найсильніші сторони студента.

4. Ви можете вступити до університету, але ще не визначитися зі спеціальністю

Ця особливість американських університетів підходить тим студентам, які не можуть у виборі спеціальності. Університети в США зараховують студентів на перший курс загальної програми. Ця програма дає можливість набрати необхідні кредити і визначиться зі спеціальністю. При цьому ви абсолютно не втрачаєте рік навчання.

Американська система вищої освіти відрізняється від європейської системи і канадської. Якщо ви вирішили здобувати вищу освіту в США, EduSteps допоможе вам визначитися з навчальним закладом та програмою навчання.

Ґрунтуючись на нашому досвіді, академічні консультанти нашої компанії грамотно побудують процес вступу і підготують документи відповідно до вимог приймальної комісії університету.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів США, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій американських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в США.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK