EDUSTEPSДописиНавчання в США Підготовка до інтерв’ю в Посольстві Сполучених Штатів Америки
Підготовка до інтерв’ю в Посольстві Сполучених Штатів Америки

Підготовка до інтерв’ю в Посольстві Сполучених Штатів Америки


Підготовка до інтерв'ю на отримання студентської візи F-1 в Посольстві США в Україні - це наступний етап, який проходить кожен студент після зарахування до американського університету. Отримати студентську візу в США можливо, якщо ви дотримуєтеся всіх правил, які встановлені Посольством. На цьому етапі, кожен студент, який працює з освітнім агентством EDUSTEPS проходить додаткову підготовку до інтерв'ю. Перш за все ми консультуємо студентів і батьків за документами, які необхідно надати, а також проходимо зі студентом пробну співбесіду, вчимо грамотно відповідати на питання візового офіцера.

Інтерв'ю в Посольстві США на отримання студентської візи F-1 є обов'язковою процедурою для всіх без винятку студентів. Подача документів на американську студентську візу відбувається особисто. Студенти, яким виповнилось 16 років, подають документи на візу самостійно, без супроводу батьків. Тому підготовка до інтерв'ю - це важливий етап в отриманні вищої освіти в США.

У цій статті наші консультанти постаралися виділити загальні рекомендації по проходженню інтерв'ю в посольстві США на отримання студентської візи. Ми не можемо гарантувати вам позитивне рішення Посольства США у видачі візи, все-таки рішення залежить від офіцера, але ми можемо допомогти зробити весь процес простіше.

ВАЖЛИВО!

Звертаємо вашу увагу, освітнє агентство EDUSTEPS не займається підготовкою документів на студентську візу в США окремо від зарахування. Якщо ви хочете отримати повний спектр послуг по зарахуванню і оформлення документів, подайте заявки на Індивідуальну Консультацію, виберіть з нами університет в США і отримаєте повний комплекс послуг - EduSteps Premium

Які документи необхідно підготувати для отримання студентської візи?

  1. Оригінал форми I-20
  2. Оплата студентського збору SEVIS fee
  3. Заповнена анкета DS - 160
  4. Лист про зарахування від навчального закладу
  5. Паспорт
  6. Атестат або диплом про освіту, отриману в Україні
  7. Документи, які підтверджують наявність фінансових засобів
  8. Фотографія

Для кожного студента, консультант освітнього агентства EDUSTEPS готує індивідуальний список документів, який складений на основі вимог посольства і індивідуальної історії.

Як відповідати на питання візового офіцера?

Відповідь має бути короткою, чесною, без зайвого прикрашання і неправдивої інформації. Не придумуйте історію, розповідайте правду. Також надавайте конкретну інформацію. Відповіді не повинні провокувати на наступне питання.

Мотивуйте ваше навчання в США

Для себе відповідайте на питання: чому ви вирішили вчитися в США? Що вплинуло на ваше рішення? Яку освіту ви отримали в Україні? Чому вирішили продовжити навчання в Америці? В якому університеті ви збираєтеся вчитися? На якому факультеті? Прочитайте уважно лист про зарахування, програму навчання. Ви повинні знати коли починається навчання, де ви будете вчитися, який диплом отримаєте.

Говоріть англійською мовою

Інтерв'ю з майбутніми студентами в більшості випадків проводиться англійською мовою. Багато студентів бояться проходити співбесіду англійською мовою, тому що боятися зробити помилку або затнутися. Запам'ятайте, ви не можете бездоганно володіти англійською мовою, і ви їдете в США перш за все, щоб вдосконалити свої знання. Навіть якщо ви робите помилки в розмовній англійській, це не означає, що ви не хочете вчитися. Покажіть візовому офіцерові свою зацікавленість і бажання. Говоріть англійською!

Задавайте питання, перепитуйте

Якщо ви не зрозуміли питання візового офіцера - перепитаєте. Перш за все це допоможе вам зняти хвилювання і ви зможете зрозуміти, про що йде мова і як відповісти. Не страшно, якщо ви не почули питання, ввічливо попросіть візового офіцера повторити його.

Як відповідати на питання візового офіцера

  • Загальна інформація: про вас, про освіту, яку ви отримали в Україні, чому ви вибрали навчання в США
  • Покажіть, що ви серйозно налаштовані на навчання в США

  • Поясніть, що ви плануєте повернутися в Україну після закінчення програми, покажіть ваші зв'язки з Україною. Мотивуйте, як ви можете застосувати знання і освіту отримані в США в Україні.
  • Програма навчання: Що ви плануєте вивчати в США, в якому університеті будете вчитися
  • Ознайомтеся з сайтом університету, брошурою
  • Візьміть з собою брошуру університету з інформацією про програму навчання
  • Поясніть чому ви хочете вчитися в цьому університеті, на спеціальності, яку ви вибрали. Як ви плануєте застосувати ваші знання на практиці в Україні.
  • Вам необхідно пояснити, як навчання в університеті США допоможе вам у працевлаштуванні та професійному зростанню в Україні

Фінансові гарантії

Вам необхідно показати документи, які підтверджують достатні фінансові кошти для оплати курсу, проживання та витрат під час навчання. Недостатні кошти служать причиною відмови у візі.

Часто студентів запитують, хто оплачує навчання? Де працюють батьки? Який їхній дохід в місяць?

Де ви будете проживати

Вам необхідно підтвердити, що ви зареєструвалися в резиденції і у вас є де жити під час навчання.

Найголовніша рекомендація для студентів: не намагайтеся вигадати історію. Розкажіть свою історію, не придумуйте і не обманюйте. Подавайте тільки достовірні, не підроблені документи.

Освітнє агентство EDUSTEPS надає повний комплекс послуг по зарахуванню студентів з України в Університети США, а також підготовку документів на подачу на студентську візу в США F-1. Важливою частиною цього процесу є підготовка до інтерв'ю в Посольстві.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK