EDUSTEPSДописиНавчання в США Важлива інформація для студентів категорії візи F-1, які виїжджають на навчання в США
Важлива інформація для студентів категорії візи F-1, які виїжджають на навчання в США

Важлива інформація для студентів категорії візи F-1, які виїжджають на навчання в США


Ви вступили до університету в Сполучених Штатах і отримали довгоочікувану візу, а тепер збираєтеся їхати вчитися. На цьому етапі багато студентів розслабляються і думають, що довгоочікувана путівка на навчання у них в «кишені». Дуже часто все закінчується тим, що студенти, погано підготувавшись до поїздки не враховують деякі дуже важливі нюанси: отримання візи - не гарантує проходження паспортного контролю на кордоні, для цього потрібно підготуватися, заздалегідь підготувати всі необхідні документи, які можуть знадобитися і знадобляться.

Консультанти EduSteps підготували цю інформацію спеціально для тих студентів, які вперше будуть їхати на навчання в США. Це керівництво допоможе студентам університетів, коледжів і мовних програм і відноситься до категорії студентської візи F-1.

ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ПІДГОТУВАТИ ПЕРЕД ВИЇЗДОМ

Рекомендації для студентів, які перетинають кордон вперше

Після того, як ви отримали довгоочікуваний паспорт з візою, вам необхідно буде зібрати всі необхідні документи для виїзду в США. Приготуйте конверт для подорожей і покладіть туди:

  • Ваш паспорт з візою (перевірте інформацію на візі: дату народження, дати в'їзду і виїзду, написання імені та прізвища, категорію візи. Будь-яка помилка, допущена у візі може викликати підозри на кордоні).
  • Оригінал форми I-20
  • Копія сплати збору I-901 SEVIS fee
  • Підтвердження від навчального закладу про зарахування
  • Підтвердження бронювання проживання

Якщо у вас немає форми I-20 або з якихось причин ви її втратили, обов'язково зверніться в International Office або до консультанта EduSteps, щоб відновити цей документ якомога швидше.

Рекомендації для студентів, які перетинають кордон повторно

Якщо ви вчилися в Штатах і повертаєтеся на навчання після канікул, вам необхідно подбати про наступних документах:

  • Оригінал форми I-20 з підписом уповноваженої особи в приймальні комісії (сторінка 3 форми I-20)
  • Без підпису на формі, вас можуть не пропустити на кордоні. Підпис фактично підтверджує те, що ви вже почали навчання в університеті.

Ми завжди рекомендуємо студентам перед виїздом відвідати International Office університету або школи, і уточнити всю інформацію, перевірити документи, переконатися, що ви можете виїхати і в'їхати назад в країну.

(TRAVEL SIGNATURE) ПІДПИС INTERNATIONAL ADVISER (УПОВНОВАЖЕНОГО ОСОБИ) НА ФОРМІ I-20 НАЛЕЖИТЬ ТІЛЬКИ ДО ТИХ СТУДЕНТАМ, ЯКІ ПЕРЕТИНАЮТЬ СТОРІНКУ ВДРУГЕ.

Важлива інформація для студентів категорії візи F-1, які виїжджають на навчання в США

ВАЖЛИВО! На паспортному контролі, вам необхідно обов'язково уточнити офіцеру, ви студент які перетинає кордон перший раз або повторно: I am FIRST TIME or RETURNING F-1 student.

На паспортному контролі вас попросять заповнити додаткові документи - I-94 card (картка, в якій вказані дати в'їзду на територію США і дата виїзду, яка визначається офіцером на основі наданих вами документів про зарахування від університету), переконайтеся, що ви вписуєте правильну інформацію, особливо це стосується написання вашого імені і прізвища.

ЩО ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ПІСЛЯ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ

У перший день навчання в університеті, вам обов'язково необхідно прибути в International Office (відділ по роботі з іноземними студентами) для того, щоб вас зареєстрували в системі SEVIS. Навіть якщо ви вирішили не починати навчання на програмі, вам обов'язково необхідно зареєструватися в міжнародному відділі, так як це може спричинити за собою порушення візового режиму і подальші проблеми на кордоні при повторному перетині.

ВАЖЛИВО! Перед виїздом, переконайтеся, що у вас є контактна інформація міжнародного відділу навчального закладу, в якому ви будете проходити навчання. Бувають випадки, коли на кордоні вас можуть попросити зв'язатися з представником навчального закладу для уточнення додаткової інформації.

ВИЇЗД НА КАНІКУЛИ

Якщо ви збираєтеся виїжджати з США на канікули, переконайтеся, що у вас є такі документи:

  • Паспорт з дійсною візою
  • Оригінал форми I-20 з підписом уповноваженої особи в міжнародному відділі
  • I-94 card (картка, в якій вказані дати в'їзду на територію США і дата виїзду. Переконайтеся, що ви не порушуєте правил виїзду)

Пам'ятайте, в будь-якій ситуації, ви можете зв'язатися з консультантом EduSteps, який зможе допомогти зібрати необхідні документи на виїзд в США.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK