EDUSTEPSДописиНавчання в США Вища освіта в США
Вища освіта  в США

Вища освіта в США


Американська вища освіта вважається одною з кращих в світі, і її зазвичай отримують протягом 4 років навчання на програмі бакалавра і 2 роки навчання на програмі магістратури в американському університеті або коледжі. У США заведено називати всі заклади вищої освіти коледжами (College), навіть якщо мова йде про університети.

Всі американські університети поділяються на два основних типи - це приватні Private Universities і державні - Public або State Universities. Залежно від наявності науково-дослідних програм або програм аспірантури заклади вищої освіти в США діляться на коледжі та університети.

Структури вищої освіти США:

Вища освіта в США поділяється на кілька рівнів і триває від 4 до 6 років, або довше, залежно від цілей студента:

  • Бакалаврат: тривалість навчання 4 роки
  • Магістратура: тривалість навчання 1,5 - 2 роки
  • Докторантура

Більшість чотирирічних коледжів - маленькі (менше 2 000 студентів і більшість з них релігійні) і приватні. Університети в свою чергу діляться на два типи: приватні університети та університети штатів. Університети штатів - досить великі і багато в чому поступаються приватним. До числа приватних університетів належать найвідоміші американські виші, такі як Стенфорд, Гарвард, Прінстон, Йєль і інші. Ряд університетів і коледжів здійснюють прийом студентів тільки за результатами конкурсу документів про закінчення середньої школи, однак престижні університети зазвичай влаштовують конкурсний відбір, та як кількість бажаючих вступити в ці навчальні заклади значно перевищує можливості прийому.

Студенти, які здобули середню освіту, можуть вступати:

  • в громадські коледжі (Community College)
  • в технічні коледжі (Technical College)
  • в міські коледжі (City College)

  • в початкові коледжі (Junior College)

Після двох років навчання всі коледжі видають ступінь Associate's Degree, яку можна прирівняти до середньої спеціальної освіти. Існує інший шлях продовження навчання - вступити в коледжі або університети, де чотирирічний курс освіти завершується ступенем бакалавра. Для його отримання студенти повинні набрати певну кількість залікових одиниць і скласти необхідні іспити. Ті, хто отримав ступінь бакалавра можуть, знову ж таки, продовжити навчання, щоб отримати ступінь магістра (2-3 роки) або доктора філософії (3 роки і більше).

Програми навчання в США, які доступні для студентів з України

Студентам з України є доступним навчання в коледжах і університетах США. Вимоги до вступу для наших студентів залежать від власне навчального закладу, а також штату в якому розташований університет та від спеціальності. Студенти, які отримали атестат про повну загальну середню освіту, можуть вступати відразу на перший курс коледжу (community college). Для вступу на перший курс університету студентам пропонується пройти підготовчу програму, яка складається з інтенсивного вивчення англійської мови, а також включає предмети за фахом. До того ж багато університетів США вимагатимуть від наших студентів результати тестів SAT, ACT, проте, зазвичай, це стосується прямого вступу до університету в США

EduSteps пропонують студентам такі програми навчання в університетах і коледжах США:

  • Програми підготовки до вступу в університети: проводяться на базі коледжів, університетів і мовних центрів
  • Бакалаврат
  • Магістратура
  • Associate Degree

Вартість навчання в університетах США

Вартість навчання в американських університетах, перш за все, залежить від рейтингу навчального закладу, спеціальності та програми навчання. Вища освіта в США безкоштовно не пропонується, за певними виключеннями. 

Середня вартість навчання на рік на програмі бакалавра становить від 18 до 35 тисяч доларів США. Багато університетів пропонують знижки на навчання для іноземних студентів. Слід врахувати і той факт, що під час навчання в американському університеті студенти можуть підробляти на кампусі. Це дозволяє заробити додаткові кошти на проживання та харчування. Вартість навчання на магістратурі в США зазвичай становить від 20 тисяч.

Вартість навчання в престижних університетах таких як, Гарвард, MIT, Йєль, Прінстон, Стенфорд набагато вища і становить приблизно 30 - 60 тисяч доларів США в рік.

Вартість навчання в коледжах (community colleges) набагато дешевша - від 10 000 доларів на рік. Тому, багато студентів спочатку вчаться два роки в коледжі, отримують диплом Associate Degree, після чого переводяться в університет на програму бакалавра.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів США, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій американських закладів вищої та середньої освіти. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в США.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів США і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Переваги, які ви отримаєте, при вступі до університетів США з EDUSTEPS

 

  • 1

    Індивідуальний підхід. Для кожного студента підбирається унікальна стратегія вступу, відповідно до обраної студентом країни, університету і програми

  • 2

    Економія часу.  З придбанням послуги EDUSTEPS Premium Ви зможете зосередити вашу увагу на закінчення школи або університету, підготовці до здачі міжнародних іспитів, а ваше зарахування до університетів за кордоном ми візьмемо на себе

  • 3

    Професійне оформлення необхідних документів на зарахування і студентську візу.Вашими документами займатимуться фахівці, які мають досвід ефективного зарахування до університетів і коледжів за кордоном більше 10 років

  • 4

    Інформаційна підтримка в період зарахування та навчання в університеті.Менеджери EDUSTEPS допоможуть вам з порадами, які пов'язані з вашим навчанням за кордоном

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK