EDUSTEPSДописиНавчання в США 10 фактів про стипендії
10 фактів про стипендії

10 фактів про стипендії


Стипендіальні програми завжди викликають інтерес у студентів з України, так як вони є дійсно хорошою можливістю отримати досвід навчання за кордоном. Ринок освіти за кордоном переповнений інформацією про стипендіальні програми. Незважаючи на те, що інформації більш ніж достатньо, у багатьох студентів сформувалося не зовсім правильне розуміння.

Пропонуємо вашій увазі 10 основних фактів, які варто враховувати студентам, які вибирають стипендіальні програми.

  1. Стипендіальною програмою, як правило займаються окремі організації, які є представниками або фонду, або державної установи тієї чи іншої країни. У більшості випадків, комерційні організації (агентства, незалежні консультанти, організації) не можуть надавати консультацію, тим більш готувати документи на отримання стипендії.
  2. Існує кілька видів стипендій. Дуже часто, в розумінні наших студентів, стипендія - це 100% знижка на навчання + оплата витрат на проживання та харчування. Насправді - стипендія, це певна знижка на навчання, тільки деякі організації надають 100% оплату курсу, і тоді дійсно можна казати про безкоштовне навчання в США

Види стипендій (так як немає офіційної класифікації, ми наводимо класифікацію наших експертів):

  • Стипендія - знижка на навчання. В даному випадку, знижка надається університетом за досягнення в навчанні, наукову діяльність. Дуже часто знижка не надається першокурсникам. Багато університетів пропонують подати заявку на отримання знижки разом з пакетом документів на зарахування. В такому випадку, студентам необхідно надати додатковий лист-мотивацію.
  • Стипендія - програми з обміну: як правило ці програми пропонують студентам отримати досвід навчання в країні протягом одного року або декількох років без можливості отримати диплом бакалавра, магістра. Ці програми націлені на міжнародний обмін студентами між навчальними закладами, і дають можливість студенту зануритися в культуру країни, випробувати на собі систему освіти або можливість провести наукові дослідження.
  • Стипендії в сфері наукових досліджень: пропонуються певними навчальними закладами за кордоном, які зацікавлені в науковому дослідженні студента. Вони забезпечують талановитих молодих людей усіма можливими умовами для проведення досліджень, і має право в майбутньому представляти наукові роботи в якості досягнень навчального закладу.
  • Стипендії - гранти на навчання, які спонсоруються комерційними організаціями або меценатами. У цьому випадку студенти можуть отримати повну оплату навчання та проживання, або часткову.
  • Державні стипендії - навчання за кордоном за рахунок держави (в даному випадку України), або за рахунок приймаючої держави, зацікавленої в залученні молодих фахівців.
  • Спортивні стипендії, як правило надаються студентам американських університетах за високі досягнення в спорті. За статистикою за 2014 рік, тільки 2% випускників шкіл - абітурієнтів отримують спортивну стипендію в університеті
  1. Стипендіальні програми не дають права студенту на офіційну роботу під час навчання. Це правило регулюється за допомогою певного типу візи, по якій робота заборонена. Винятком можуть бути тільки ті програми, які спонсоруються за рахунок організацій, держави або мецената.
  2. Стипендіальні програми відбирають студентів на конкурсній основі. Тут не діє правило, за яким приймають документи закордонні університети - якщо ви відповідаєте критеріям, ви надійшли. Готуйтеся до того, що вибирають не тільки кращих з кращих, але також самих мотивованих студентів.
  3. Стипендіальні програми - це не спосіб імміграції. Більшість стипендіальних програм передбачає, що ви повинні повернутися в Україну після закінчення. Це стосується таких програм як ERASMUS, більшості програма в США і Канаді. Згідно імміграційним правилам, студенти, учасники стипендіальних програм повинні покинути країну після закінчення програми, також студенти не мають право подавати документи на оформлення дозволу на роботу, або продовжувати візу.
  4. Стипендіальна програма - це не тільки спосіб отримати престижну освіту, а й певні зобов'язання перед компанією, організацією або фондом, а також перед університетом.
  5. Найбільше шансів отримати стипендію у тих студентів, спеціальність яких пов'язана з науковими дослідженнями. Найменше шансів отримати стипендію у студентів, спеціальність яких пов'язана з гуманітарними напрямками.
  6. Спеціальності, які передбачають використання великих витрат на процес навчання, не пропонують стипендій, тільки іноді (в залежності від навчального закладу) - знижки на навчання. Наприклад: готельний та ресторанний менеджмент, мода і дизайн, акторська майстерність, кіноіндустрія, медицина, право.
  7. Стипендії в творчих спеціальностях (мистецтво, дизайн, музика та ін) - можуть надається призерам конкурсів (відповідно до правил конкурсу), або окремими компаніями (особливо в сфері моди, дизайну і мистецтва), які зацікавлені в тому, щоб студент працював на них після закінчення.
  8. Отримання стипендії - це перш за все індивідуальна робота студента. Ніхто не зможе (і не повинен) допомогти написати листа мотивації або підготувати документи таким чином, щоб ваша аплікація була успішною. Ніхто не може гарантувати вам 100% отримання стипендії. Будьте уважні і перш за все, розраховуйте на свої сили.

Ми вважаємо, що найважливіший аспект в отриманні стипендії - це ваша мотивація, і потенціал. Якщо ви все-таки вирішили подавати документи на стипендіальну програму, не зупиняйтеся на одній, виберіть кілька варіантів. Будьте уважні і перш за все, розраховуйте на свої сили.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK