EDUSTEPSДописиНавчання в США Що впливає на вартість освіти в США
Що впливає на вартість освіти в США

Що впливає на вартість освіти в США


Навчання в США – платне для всіх студентів, навіть для американців. Але хороша новина в тому, що університети США пропонують багато можливостей, які допомагають знизити вартість навчання в Америці і зробити його доступним для іноземних студентів. В цій статті ми вирішили дати вам більше інформації про те, що впливає на вартість навчання в США, який бюджет потрібен, щоб отримати вищу освіту в США і які види фінансової допомоги надають американські університети. 

В мережі блукає велика кількість інформації про те, як отримати стипендії і знижки в американських університетах. У студентів мимоволі складається враження, що вища освіта в США – безкоштовна. Я теж так думала, коли була студенткою університету в Україні і подавала документи на програму Fulbright. 

Вища освіта в США – платна і для американців, і для іноземних студентів. Це частина американської культури, адже американські сім’ї відкладають гроші на освіту своїх дітей з дня їх народження, оскільки навчання там досить дороге і вимагає великих заощаджень. 


Яка вартість освіти в США

Про платну освіту в США свідчить той факт, що в цій країні найбільші борги студентів по кредитам на освіту. В середньому, американський студент витрачає від 100 000 до 250 000 доларів США на вищу освіту, цей борг він віддає протягом наступних 30 років. Звичайно, багато американців можуть знизити вартість за рахунок того, що вони будуть навчатися у штаті, в якому проживають, або в державному університеті з Financial Aid. Загалом, американським студентам простіше, адже для них існує велика кількість стипендій, які можуть покривати повну вартість навчання і навіть проживання.

Зовсім інша ситуація для іноземних студентів, в тому числі і для студентів з України. FAFSA для іноземців недоступна, оскільки ми не є громадянами США і не платимо податків, тому і розрахувати на допомогу країни ми не можемо. Вартість навчання в університетах США – від 15 000 до 60 000 доларів. Крім цього, вам необхідно додатково виділити ще приблизно 15 000 в рік на проживання, харчування, підручники та страхування. А як же знижки та стипендії, як же фінансування та спортивні стипендії – запитаєте ви? 

Вартість навчання в США в різних університетах є різною!

Важливо знати, що вартість навчання в університетах США – різна. В Америці немає єдиної ціни для всіх університетів і кожен навчальний заклад встановлює свою вартість. 


Що впливає на вартість навчання в Америці?

1 Розташування університету

В різних штатах вартість навчання різна. Найдорожчі штати - New York, Massachusetts, California. Більш доступні по вартості – Флорида, Вісконсін. Є університети, які розташовані в маленьких містах. Наприклад - Arizona State University Lake Havasu campus. Тут вартість навчання складає 10 000 доларів на рік. 

2 Тип університету: приватний чи державний

Вартість навчання в приватних університетах вища, але там буде більше знижок для іноземних студентів, оскільки університети самі вирішують давати їм знижку чи ні, вони самі розпоряджаються своїми фінансами. В державних університетах США середня вартість навчання коливається від 15 000 до 22 000 доларів США для іноземних студентів.

3 Рейтинг університету

Чим вище рейтинг – тим вища вартість навчання і тим менше шансів отримати знижку. Це обґрунтовано і тим, що в ТОП університети США входять приватні університети, які коштують дорожче. 

Для вступу в ТОП 50 університетів США, ви можете скористатися послугою USA ТОП 50

4 Ваша спеціальність

Найдорожчі програми в американських університетах: стоматологія, медицина і право. На ці спеціальності, як правило, знижок взагалі немає.

5 Стипендії і знижки на навчання

Стипендії – це реальна можливість для іноземних студентів знизити вартість навчання.


Навчання в США – інвестиція у ваше майбутнє

Хочу відзначити ще дуже важливий факт, який шокує багатьох абітурієнтів. Університети США вимагають показувати фінансові документи. В більшості випадків університет навіть не видасть вам форму І-20 для подачі документів на студентську візу без підтвердження наявності фінансових засобів. Вони просять показати наявність засобів, щоб переконатися, що ви можете оплатити навчання, проживання і додаткові витрати під час перебування в США. Наявність засобів ви можете показати у вигляді довідки з банку.

Я раджу студентам розглядати освіту в США, як інвестицію. Перед вибором навчального закладу потрібно розуміти яку суму ви готові виділити на навчання і шукати ті учбові заклади і програми, які підійдуть вам по бюджету. 

Стипендії в американських університетах

А як же стипендії, знижки, спортивні стипендії, гранти – запитаєте ви? Це лише спосіб знизити вартість навчання. Але не зробити його безкоштовним. 

Американські університети щедрі на фінансову допомогу. Звичайно, отримати її не так легко, її отримує лише 1 з 10 студентів. Але в деяких випадках іноземні студенти можуть знизити вартість навчання до 0$. Таких варіантів небагато і я раджу за них боротись.

Щоб отримати повне фінансування, необхідно відповідати високим вимогам вишу чи програми, але навіть відповідність найвищим вимогам не гарантує вам 100% стипендію.

Якщо ви хочете отримати престижну американську освіту, наприклад, в ТОП 50 університетів, вам доведеться викласти немаленьку суму. Тут, на жаль, невелика кількість програм фінансування. Але є і приємна новина. П'ять престижних університетів США дають іноземним студентам повне фінансування. Ці університети - MIT, Yale, Harvard, Princeton, Amherst.

Що вам потрібно зробити, щоб отримати знижку в таких університетах? Достатньо, щоб вас прийняли на навчання. Далі – подаєте заявку на знижку і отримуєте її.

Наші експерти допоможуть вам вибрати університет в США, який підходить вам і по вартості навчання, і по спеціальності, а також допоможемо оцінити ваші шанси на отримання знижки на навчання. 

Запис на швидку консультацію

Американські університети пропонують різні види фінансування. Це може бути звичайна знижка на навчання на 5, 10 або 15 тисяч в рік. Або грант, який покриває повну вартість. Більше шансів отримати фінансування у студентів, які вступають на магістратуру, значно менше – у тих, хто вступає на бакалавріат. 

Студенти з України можуть розраховувати на такі види знижок:

  • Знижка на навчання від університету
  • Стипендії уряду США
  • Стипендії неурядових організацій
  • Спортивні стипендії
  • Стипендії уряду вашої країни

Висновки

Вища освіта в США платна як для американців, так і для іноземних студентів. Хороша новина для іноземних студентів – в американських університетах розповсюджена система знижок. Знижки допомагають студентам знизити вартість навчання від 10 до 60%, в деяких університетах є можливість отримати повне фінансування за умови, що ви відповідаєте високим академічним вимогам. Подробиці дізнайтесь у наших академічних консультантів:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK