EDUSTEPSДописиНавчання в США Медична освіта в США - як стати лікарем
Медична освіта в США - як стати лікарем

Медична освіта в США - як стати лікарем


Медична освіта в США має свої особливості. Вивчати медицину в США ви можете лише в професійних медичних школах (Medical Schools), а починати свій шлях необхідно з програми бакалавра. Агентство з освіти за кордоном Edusteps розробила для студентів покроковий план навчання в Америці на прикладі Arizona State University, University of Tulsa і Simmons University. Цей план допоможе отримати медичну освіту і стати лікарем в США.

Медична освіта в США є одним з найбільш популярних напрямків

Всім відомо, що США займають провідне місце в світі за рівнем та результативністю наукових досліджень, а стандарти американської медицини признані у всьому світі. Не дивлячись на те, що щорічно випускаються близько 25 000 студентів із медичних шкіл, відчувається гостра нестача в спеціалістах. Потрібно розуміти, що навчання вимагає багато часу і великих фінансових вкладень, а процес вступу не легкий, особливо для іноземних студентів. Але після проходження цього довгого шляху студентів очікує престижна і високооплачувана робота. Так, наприклад, сімейний лікар отримує в середньому $192,000, а робота хірурга оцінюється в середньому в $247,520.

Як стати лікарем в США

Освітня агенція Edusteps розробила для вас покроковий план на основі наших університетів-партнерів. Слідуючи цьому плану, ви зможете отримати медичну освіту в США і стати лікарем.

1 Отримати диплом бакалавра в університеті США: отримання ступені бакалавра в акредитованому університеті Bachelor of Science або Bachelor of Arts з профільними предметами в хімії та біології. Серед популярних напрямків - Biology, Chemistry і Exercise Science.

2 MCAT: реєстрація і здача тесту MCAT (Medical College Admission Test). Тест є обов’язковим для вступу в медичну школу в США.

3 Зарахування в медичну школу на програму MD: подача заявки в медичні школи на останньому курсі навчання або пізніше, оскільки немає конкретних часових рамок. Подача проходить через портал AMCAS (American Medical College Application Service). Не всі медичні школи приймають іноземних студентів.

4 Пройти навчання в медичній школі: навчання в медичній школі триває 4 роки, з яких 2 роки – теоретична підготовка, 2 роки – клінічна практика. В останній рік навчання студент обирає спеціалізацію.

5 Ординатура: після закінчення медичної школи студент на конкурсній основі подає документи на ординатуру (Residency), яка займає від 3 років в залежності від спеціалізації.

6 Fellowship: проходження вузькоспеціалізованої практики (Fellowship), яка триває 1-2 роки. Вона не є обов’язковою та залежить від лікарської спеціалізації. Зазвичай студенти встигають пройти практику під час ординатури.

7 Отримати ліцензію: для того, щоб легально практикувати медицину в США, студенти повинні здати і отримати прохідний бал на іспиті з медичного ліцензування США (USMLE), який складається з 3 частин під час і після медичної школи.

Навчатись на лікаря в США

Краще за все почати медичну освіту в США з програми бакалавра. Студентам з вищою освітою, яку вони отримали в себе в країні, досить важко вступити в медичні школи в США через те, що в них немає суттєвої підготовки. До вибору програми бакалавра потрібно підходити ретельно, оскільки від неї буде залежати подальший вступ в медичну школу США.

Пропонуємо розглянути 3 університети в США, програми яких ведуть до подальшого вступу на медичні програми:

Arizona State University
Рейтинг: топ 100 в світі по медичних науках
Вартість: $33,000 на основному кампусі (максимальна знижка - $15,500), $10,300 – Lake Havasu (максимальна знижка - $5,500)
Напрямки: Biology, Kinesiology, Health Sciences, Biochemistry, Medicinal Chemistry, Neuroscience, Pharmacology і багато іншого.

University of Tulsa
Рейтинг: #121 in National Universities (US News Report 2020)
Вартість: $42,000 (максимальна можлива знижка - $15,000)
Напрямки: Biology, Chemistry, Biochemistry, Nursing, Exercise і Sport Science

Simmons University
Рейтинг: #125 in National Universities (US News Report 2020)
Вартість: $40,850 (знижка 50% - $20, 425)
Напрямки: Biology, Chemistry, Nursing

 Якщо ви серйозно задумуєтесь над навчанням в США за напрямком медицина, вам потрібно розуміти, що: 

  • Навчання за цією спеціальністю займає мінімум від 7 років.
  • Медичної освіти на рівні бакалавра в США немає, вам потрібно навчатись в медичній школі, а це ще +3 роки.
  • Медична освіта дорога, а знижок, грантів і стипендій в медичній школі немає, лише можуть бути знижки на програмі бакалавра.


Медична освіта в США особливо актуальна сьогодні. Медицина, як практика, змінює підходи, тому зараз особливо потрібні хороші спеціалісти в цій сфері по всьому світу. Якщо вам потрібна додаткова консультація з процесу вступу або необхідних документів – ви завжди можете звернутися в Edusteps.

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK