EDUSTEPSДописиНавчання в США Навчання в університетах Сполучених Штатів Америки
Навчання в університетах Сполучених Штатів Америки

Навчання в університетах Сполучених Штатів Америки


У Сполучених Штатах навчається найбільша у світі кількість іноземних студентів - понад 800 тисяч. Близько 4% від кількості всіх студентів, зарахованих до вищих навчальних закладів США є іноземцями.

Як відомо, в Америці знаходяться деякі найбільш престижні університети світу. Навчальні заклади США пропонують велику кількість різноманітних англомовних курсів, наукових стипендій, спеціальностей, дослідницьких програм в умовах інтернаціонального середовища.

В США розташована грандіозна кількість навчальних закладів. На території всієї країни діють 1700 державних та 2500 приватних ВНЗ.


Вищі навчальні заклади США

• Community colleges пропонують ступень молодшого спеціаліста, сертифікати, професійно-технічні спеціальності і деякі бакалаврські ступені.
• Професійні школи пропонують сертифікацію на певні професії, які не потребують академічного ступеня, але вимагають спеціалізованого навчання.
• Коледжі та університети пропонують будь-які ступені - від молодшого спеціаліста до доктора наук.
• Аспірантури пропонують ступені та сертифікати рівня магістра і доктора наук.
• Семінарії пропонують релігійну освіту майбутнім священнослужителям і духовенству.

У США розташовано більше вищих навчальних закладів, ніж в будь-якій іншій країні світу. Іноземні студенти з різною перспективою, цінностями і традиціями приїжджають в Америку і поповнюють культурне розмаїття та міжнародні зв'язки.

Департамент освіти США (USDE) і Акредитаційна рада вищої освіти (CHEA) визначає акредитацію і високу якість понад 19 500 американських програм вищої освіти. Серед них і університети «Ліги плюща», які добре відомі як найкращі інституції вищої освіти в США та всьому світі.

Загальні вступні вимоги

Університети США мають власні індивідуальні вступні стандарти і включають всі або частину нижче перерахованих вимог:
• Середній бал (GPA) або виписка оцінок із зазначенням середнього бала. Більшість американських коледжів і університетів вимагають проходження одного або двох стандартизованих вступних тестів для зарахування на програми даних навчальних закладів.
• Есе або опитувальники. Вони можуть включати «особисту заяву» про те, чому ви розглядаєте саме цей університет.
• Перелік курсів, які ви пройшли під час навчання в середній школі або під час будь-якого іншого раніше здобутої освіти.
• Громадську діяльність або участі в групах чи клубах за інтересами.
• Рекомендаційні листи від викладачів.
• Результати іспиту на рівень володіння англійською мовою.

Деякі університети можуть мати додаткові специфічні вимоги. Це можна з'ясувати, зв'язавшись з відділом по роботі зі студентами цікавить ВНЗ.

Детальніше можна переглянути за цим посиланням: https://www.educationusa.info/5_steps_to_study/

Студентська віза

Заяву на отримання студентської візи необхідно подавати, як правило, в Посольстві або Консульстві США в своїй країні.

Візові вимоги як правило включають наступне:
• Візовий збір (визначена сума, що не повертається незалежно від рішення по вашій візі)
• Заповнені форми заяви
• Паспорт, дійсний для в'їзду в США (дата закінчення термін дії повинна бути не менше шести місяців до дати виїзду з країни)
• Фото стандартного розміру
• Підтвердження достатньої кількості фінансових коштів для перебування в країні в період навчання
• Проходження співбесіди зі співробітником Посольства.

Допомога студентам

Професійні консультанти направляють студентів в їх пошуках ВНЗ або програм навчання в Сполучених Штатах, які відповідають їх індивідуальним вимогам. Жіночі студентські організації та братства - це національні організації, які сфокусовані на соціальну взаємодію, сервісні проєкти та студентську діяльність. Практично будь-який університет пропонує послуги проходження стажування. Послуги з працевлаштування спрямовані на консультування з питань найму та кар'єрних можливостей студентів. Сервіс оцінки кредитів аналізує рівень кваліфікації іноземних студентів з метою визначення права на навчання на програмі.

Деякі університети пропонують оплату студентам, які займаються дослідженнями. Студенти можуть домовлятися про стипендії з компаніями, які покривають вартість навчання в обмін на кілька років роботи.

Навчальна обстановка

Американські університети використовують новітні технології та нововведення поряд з передовими можливостями для проведення досліджень. Студенти можуть вільно змінити своє рішення і перейти з одного курсу на інший, або ж зовсім змінити ВНЗ.

Більшість класів включає не більше 20 студентів, що сприяє більш тісній взаємодії між викладачами і студентами. Іноземним студентам доступні всі види англомовних курсів.

З більш ніж 35 мільйонів іспаномовного населення Сполучені Штати є п'ятою з найбільших іспаномовних країн. На цей момент іспанська мова є другою за поширеністю мовою навчання у вищих навчальних закладах США.

Щоб знайти і порівняти англомовні та іспаномовні курси перейдіть на сторінку www.languagelearningportal.com

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK