EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Вартість навчання в Канаді
Вартість навчання в Канаді

Вартість навчання в Канаді


Вартість навчання за кордоном - це один з ключових чинників, які впливають на вибір навчального закладу. Саме тому перед тим, як розпочинати підготовку до вступу на бакалаврат чи магістратуру в Канаді, потрібно спершу вирішити всі фінансові питання.

Студентами, які хочуть здобути вищу освіту в Канаді, ми пропонуємо скористатися нашими послугами. Ми повністю супроводжуємо абітурієнтів в процесі зарахування: від підбору навчального закладу за кордоном і написання мотиваційних листів до оформлення документів на зарахування, на отримання студентської візи

Чому українські студенти так зацікавлені в отриманні вищої освіти в Канаді?

Можливість отримати вищу освіту в Канаді з кожним роком залучає все більше і більше українських студентів. Найбільш привабливим в отриманні освіти в Канаді є вартість навчання.

Перше, на що ми звертаємо увагу українських студентів - це курс канадського долара (CAD) до американського (USD). В середньому їх співвідношення можна записати: 1 CAD = 0,75 USD. Тому вартість навчання в Канаді стає дуже приємною для слуху українських студентів і їх батьків.

Розглянемо вартість навчання в популярних серед студентів з України провінціях Канади. Для вашої зручності ми перевели вартість в американські долари, щоб було легше орієнтуватися.

  • Онтаріо - від 10 000 USD
  • Британська Колумбія - від 14 000 USD
  • Манітоба - від 13 000 USD
  • Альберта - від 10 000 USD
  • Квебек - від 10 000 USD
  • Нью Брансвік - від 10 000 USD

Також потрібно враховувати, що рівень вартість навчання буде залежати від одержуваного диплома: програма Бакалавра буде коштувати дорожче, ніж, наприклад Diploma або Advanced Diploma, а ось післядипломна програма Postgraduate Diploma буде коштувати на рівні програми бакалавра.

Де шукати інформацію про вартість навчання в Канаді

Багато студентів впевнені, що в Канаді можна вчитися дешевше, ніж в Україні. Але це не так. Вартість навчання в канадських університетах для міжнародних студентів ви можете знайти на сайтах навчальних закладів в розділі International Fees and Related Costs або Tuition and Fees (International).

Як розрахувати вартість навчання в Канаді

Зазвичай разом з листом про зарахування студенту надсилають рахунок, де вказана вартість навчання за рік. У табличці крім вартості навчання, також зазначені й інші витрати.

  • Base Tuition Fee / Базова плата за навчання - вартість самого навчання;
  • Incidental Fees / Додаткові збори - в цю вартість входять різні обов'язкові внески (оплата студентського квитка, членство в студентської асоціації і т. Д.). Ця сума може бути від 1200 до 2000 CAD в рік.
  • Mandatory Health Insurance / Введення обов'язкового медичного страхування - це обов'язкова вимога будь-якого канадського університету і перебування для студента на території Канади.

Студент може скористатися страхуванням, яке пропонує навчальний заклад або вибрати іншу приватну страховку.

Середня вартість страхування:

694.42 CAD на один рік (Вересень-Серпень)

470.61 CAD за 8 місяців (Січень-Серпень)

245.81 CAD за 4 місяці (Травень-Серпень)

Цікавий факт: всі статті витрат коледжі та університети Канади записують у звіти. З ними можна ознайомитися на сайтах навчальних закладів.

  • Public Transportation / Громадський транспорт - під час навчання у студентів є деякі пільги на транспорт. У середньому вони оцінюються від 300 до 1500 CAD в рік, в залежності від міста проживання.
  • Books and Supplies / Книги та витратні матеріали. Студент самостійно купує підручники та навчальні матеріали, витрати можуть скласти від 1000 - 2000 CAD в рік.

Крім того, потрібно враховувати витрати на проживання в Канаді. Залежно від міста, провінції і типу проживання студенту знадобиться від CAD 11 000 на рік.

Також потрібно врахувати, що деякі спеціальності можуть коштувати дорожче. В основному це творчі спеціальності - Мода і Дизайн, Дизайн Інтер'єрів, Кіно і Телебачення, Мобільне програмування та інші.

Знижки на навчання в Канаді

Чи бувають знижки на навчання в Канаді? Так, але скажемо відразу, що канадські навчальні заклади не дуже щедрі на стипендії.

Більше шансів отримати знижку на навчання є у студентів, які хочуть вивчати Sciences - іноді університети повністю покривають всю вартість навчання і проживання для молодих вчених. Подаватися на ці програми варто через посольство Канади, безпосередньо в університети, або ж через профільні організації. У нас списку університетів, організацій, які готові покрити всі витрати для майбутніх світил наук, на жаль, немає.

Варто відзначити, що деякі коледжі дають грошові винагороди під час вступу для громадян різних країн, щоб привернути до себе студентів різних національностей. Чесно сказати, в Канаді, як і будь-який іншій країні найбільша кількість міжнародних студентів - це жителі Китаю і Індії. Тому, даючи знижки інших національностей навчальні заклади створюють атмосферу коледжу більш інтернаціональною і атмосферною.

Також існують вступні знижки на навчання в Канаді (merit based scholarship) - зазвичай їх видають за високий середній бал атестата / диплома, або за результат по TOEFL або IELTS, які на порядок вище вступного.

У висновку виділимо три основні чинники, які впливають на вартість навчання в Канаді:

  1. Провінція і місто навчання.
  2. Тип навчального закладу: університет / коледж.
  3. Програма навчання.

Якщо у вас залишилися питання з приводу вартості навчання в університетах Канади або вам потрібна професійна консультація, залиште ваші контакти в формі нижче або зв'яжіться з нами будь-яким зручним способом.

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK