EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Вчитись і працювати в Канаді одночасно
Вчитись і працювати в Канаді одночасно

Вчитись і працювати в Канаді одночасно


Багатьох українських студентів, які вступають до університетів або коледжів Канади цікавить питання: чи можу я працювати під час навчання в університеті. Однозначно, працювати під час навчання в університеті в Канаді можна, проте є декілька моментів. Вияснити це питання нам допоможе наш експерт з навчання в Канаді, Катерина Шахраюк.


Є кілька типів роботи - кілька можливостей. Для того, щоб працювати на території Канади під час навчання, студенту необхідно отримати дозвіл на роботу. Дозвіл на роботу не знадобиться тільки в тому випадку, якщо студент працює на території кампуса навчального закладу.

Іноземні студенти можуть працювати на території кампусів, навчальних закладів - коледжів і університетів. Дозвіл на роботу однозначно потрібен, якщо студент планує підробляти за межами кампуса. Відповідно до правил, встановлених урядом Канади, студенту дозволено працювати 20 годин на тиждень під час періоду навчання і повний робочий день на канікулах.

Для того, щоб отримати дозвіл на роботу радимо студенту проконсультуватися або знайти додаткову інформацію на сайті канадського уряду www.cic.gc.ca. Саме там в розділах Study in Canada і Work permits for students Ви знайдете необхідну інформацію для того, як подати заяву на дозвіл на роботу.

Третій вид роботи - це стажування. Деякі програми включають обов'язкове стажування під час навчання, це так звані програми co-op. Вони в більшості випадків пропонуються коледжами, і є вузько профільними, тобто мають певну спеціалізацію. Студенти можуть проходити стажування близько пів року, і відповідно отримувати певний дохід. 

Крім того, Канада - це єдина країна, де студенти можуть залишитися після закінчення навчання на тривалий термін, навіть якщо ви ще не знайшли офіційного працедавця. Студенту тільки необхідно подати документи - заяву на Postgraduation work permit - це дозвіл на роботу після закінчення університету або коледжу.

Цей дозвіл дозволяє студентам, які вже отримали диплом бакалавра, сертифікат або диплом магістра в Канаді, залишатися і отримати цінний досвід роботи в цій країні. Тривалість дозволу на роботу залежить від тривалості програми, але вона не може перевищувати трьох років. Наприклад, якщо Ви отримали диплом бакалавра в Україні, і поїхали в університет Канади отримувати диплом післядипломної освіти, навчання триває два роки, Ви можете фактично на два роки після закінчення залишитися на роботу. Якщо студент отримав диплом бакалавра в Канаді, навчання триває чотири роки, і також хоче залишитися працювати, тоді може працювати в Канаді три роки.

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся безкоштовною консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK