EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Програми фармацевтики в коледжах Канади
Програми фармацевтики в коледжах Канади

Програми фармацевтики в коледжах Канади


Для того, щоб працювати у фармацевтичній галузі, нема потреби проходити повний курс університетської освіти. Навчання в Канаді в цьому напрямку пропонується на професійних програмах, які викладаються коледжами, і надають хорошу підготовку для роботи у галузі, або на управлінській посаді, або в лабораторіях. Такі програми є однією з переваг навчання в Канаді, тому що вони коротші ніж звичайна програма бакалавра, та дешевші ніж вартість навчання в університетах. (Читайте поради експерта про те, що обрати університет чи коледж в Канаді)

Перед тим, як обрати спеціальність по фармацевтиці, необхідно знати, які фахівці мають попит в цій галузі і які є напрями підготовки за даною спеціальністю.

Коротко про професію фармацевта

Професія фармацевта досить різноманітна в областях застосування. В основному дані фахівці зайняті в аптеках, виступаючи в ролі продавців лікарських препаратів. Але вони виконують не тільки функцію реалізації, але і підбору аналогів, альтернатив тощо. Досить часто фармацевти допомагають визначитися з тим, які ліки обрати. Іншим напрямком діяльності можна назвати наукові процеси. Це робота в лабораторіях, науково-дослідних інститутах і т.д. Багато випускників університетів та коледжів Канади потрапляють на підприємства з виробництва лікарських препаратів.

Робота фармацевтів цікава і динамічна. Адже дані фахівці створюють речовини, які часто допомагають врятувати наше життя. Вони - невід'ємна частина системи охорони здоров'я будь-якої цивілізованої країни.


Види програм і напрями підготовки в коледжах Канади (Онтаріо)

Є три основних напрямки підготовки або спеціалізації за фахом «Фармацевтика»:

  • Pharmacy Technician (фармацевт, аптекар). Фахівці цього напрямку займаються розробкою ліків, а також співпрацюють з фармацевтами в підготовці та розробці медичних препаратів, відповідальні за обслуговування клієнтів. Вони також несуть відповідальність за управління фармацевтичною інвентаризацією.
  • Pharmaceutical Chemical Lab Technology (хімік-фармацевт). На цих програмах студенти вивчають основи і аспекти фармацевтичних досліджень, зокрема - розробка продукту, виробництва, токсикології, тестування і багато іншого.
  • Pharmaceutical Quality Operations. Ці програми спрямовані на управління фармацевтичною галуззю та організацію роботи фармацевтичних компаній. Також як і дослідні спеціальності, ця програма зосереджена на вивченні клінічних досліджень, розробки та виробництва фармацевтичної продукції. Програма даного напрямку підготовки також включає вивчення правових норм і правового регулювання галузі.

Ким ви можете працювати після закінчення навчання в коледжі

Фармацевт-продавець. Це працівник аптек. Кожен день ваша робота буде полягати в спілкуванні з людьми, відповідями на їхні запитання і підбором аналогів ліків, подібних за складом з тими, які були прописані медиками. Крім цього, фармацевт, який працює в аптеці, займається веденням обліку приходу і витрати медикаментів. У деяких аптечних пунктах дані фахівці готують препарати за рецептом, виписаним лікарем. Також такі фахівці відповідають за правильне зберігання препаратів. Багато медикаментів потребують особливих умов. Фармацевт-продавець складає звіти і відповідає за поповнення запасів. Всі препарати повинні бути в наявності в необхідній кількості.

Фармацевт-дослідник. Дані фахівці працюють в лабораторіях. Вони займаються поглибленим вивченням різних захворювань, процесів, бактерій і т.д. На підставі отриманих даних вони створюють ефективні методи боротьби з хворобами. У наш час найбільш актуальними є пошук ефективних ліків проти СНІДу, еболи та інших небезпечних невиліковних захворювань. Існує кілька рівнів доступу і небезпеки лабораторій. Тільки найдосвідченіші і акуратні співробітники мають право працювати з вірусами підвищеної небезпеки і над вакцинами від них.

Фармацевт-дистриб’ютор. Це співробітник фармацевтичних компаній. Це сполучна ланка між виробником і аптеками. Дані співробітники відвідують лікарів, співробітників аптек з метою реклами препаратів, за які вони відповідальні. Вони не тільки фармацевти, але і торгові представники - особа компаній і брендів.

Фармацевт-співробітник виробничого процесу. Зазвичай такі фахівці працюють строго на фармацевтичні компанії. Вони беруть участь в створенні препаратів, займаються розрахунком дозувань складових і процесом їх змішування.

Орієнтовна зарплата фахівців фармацевтичної галузі в Канаді становить від 30 000 CAD в рік.

Вимоги для вступу до коледжів Канади

Залежно від програми, яку надає коледж, вимоги до абітурієнтів можуть змінюватися. Тому перед подачею документів необхідно перевіряти індивідуальні вимоги кожного конкретного навчального закладу і програми навчання.

У більшості випадків програми Диплом, Вищий диплом вимагають надати сертифікат про середню освіту провінції Онтаріо або будь-який іншій провінції Канади. Абітурієнтами необхідно показати високий бал за 11 клас з таких предметів як: англійська мова, математика, хімія, біологія.

Коледжі Канади для українців

  • BIOTECHNOLOGY TECHNICIAN - LOYALIST
  • PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS AND QUALITY OPERATIONS - SENECA
  • PHARMACY TECHNICIAN - CENTENNIAL
  • PHARMACY TECHNICIAN - FANSHAWE
  • PHARMACY TECHNICIAN - FLEMING
  • PHARMACY TECHNICIAN - GEORGIAN
  • PHARMACY TECHNICIAN - HUMBER
  • PHARMACY TECHNICIAN - LAMBTON
  • PHARMACY TECHNICIAN - MOHAWK
  • INST. FOR APPLIED HEALTH SCI. PHARMACY TECHNICIAN - NIAGARA
  • PHARMACY TECHNICIAN - SAULT
  • PHARMACY TECHNICIAN - SHERIDAN
  • PHARMACY TECHNICIAN - ST. CLAIR
  • RETAIL PHARMACY ASSISTANT - LAMBTON
  • RETAIL PHARMACY ASSISTANT - MOHAWK
  • INST. FOR APPLIED HEALTH SCI. RETAIL PHARMACY ASSISTANT - NIAGARA
  • RETAIL PHARMACY ASSISTANT - SHERIDAN
  • TECHNIQUES PHARMACEUTIQUES - BORÉAL

Кому підходить професія фармацевта в Канаді

Дана професія підходить людям з математичним складом розуму. Адже фармацевт не тільки знає інформацію про ті чи інші препарати, він постійно стикається з точними розрахунками дозувань препаратів. Також обов'язковим критерієм є добре розвинена пам'ять. Саме вона допомагає правильно підібрати необхідні ліки - аналог прописаних ліків. Винахідливість особливо важлива для співробітників лабораторій. Вони виробляють нові, більш ефективні лікарські препарати. Для більшості фармацевтів також важлива комунікабельність, адже кожного день їм доводиться стикатися з масою людей.

Дізнайся, чи підійде тобі спеціальність: фармацевт Пройди тест на профорієнтацію!

Ви вирішили здобувати вищу освіту в Канаді, але не впевнені, яку спеціальність вибрати? Пропонуємо вам пройти тест на профорієнтацію, який допоможе визначити сильні сторони, знання, вміння і навички, і дасть рекомендації, в якій області краще їх використовувати, щоб домогтися успіхів у професійній діяльності. Тест на профорієнтацію з EDUSTEPS включає індивідуальну консультацію психолога і фахівця щодо зарахування за кордоном

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK