EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Проживання в університетах та коледжах Канади
Проживання в університетах та коледжах Канади

Проживання в університетах та коледжах Канади


Як правило, третє питання, яке задають студенти, коли шукають інформацію про навчання в Канаді, стосується проживання. Багато студентів стурбовані тим, де ж вони будуть жити, і чи надає той, чи інший університет проживання в резиденції.

Зазвичай всі університети або коледжі Канади надають іноземним студентам три види проживання. Перший вид проживання - це гуртожиток або студентські резиденції. Проживання в студентській резиденції є однією з найдешевших опцій. Студенти живуть на території резиденції, яка розташована в студентському містечку університету. Гуртожитки розташовані таким чином, що студенти не витрачають багато часу на дорогу. Більшість гуртожитків розташовані на відстані ходьби.

Кімната студента обладнана ліжком, письмовим столом, шафою, полками для книг. Деякі кімнати також надають сейф для студентів, де можна зберігати особисті речі. У кожному гуртожитку є загальна кухня, туалети, а також кімната для прання. Тобто, Вам не потрібно купувати свою пральну машинку або користуватися послугами хімчистки. Є кілька категорій кімнат, тому, коли Ви їдете в університет або реєструєте проживання, Вам варто подумати, якого типу кімнату Ви хочете: двомісну, або одномісну, з санвузлом в кімнаті або без. Резиденції розділені за статевою ознакою: чоловіки і жінки живуть окремо. Якщо студенти - сімейна пара, то для них робиться виняток. В такому випадку, хлопець і дівчина повинні бути офіційно одружені.

Багато студентських резиденцій включають в свою вартість харчування. У них є столові, де харчування організовується кожного ранку і вечора. Харчування може входити у вартість проживання, але не завжди. Тому радимо при виборі гуртожитку уточнити: чи надає студентська резиденція харчування, чи ні. Вартість проживання в резиденції залежить від університету. Середня вартість проживання в студентській резиденції варіюється від 3 тис. канадських доларів на рік до 7 тис. Все залежить від того, в якій провінції розташований університет. Звичайно ж, проживання коштуватиме дорожче, якщо університет буде розташований в Торонто або Ванкувері. Дешевше, якщо університет розташований в невеликих містечках.

Другий вид проживання, який можуть запропонувати університети і коледжі - це проживання в сім'ї. Цей тип проживання більше надається студентам, які їдуть в Канаду вивчати англійську мову, оскільки для вивчення англійської мови, проживання в родині сприяє більш ефективному і швидкому освоєнню. Тут студент просто занурюється в мовне середовище, йому потрібно вирішувати побутові проблеми і він чи вона починає думати англійською мовою. Канадські університети також пропонують такий вид проживання, але зазвичай він не популярний серед студентської молоді. Вартість проживання в сім'ї також залежить від регіону, де вчиться студент, ціна може варіюватися від 400 до 800 канадських доларів. Також багато студентів проживають поза кампусом.

Третій тип проживання - студенти можуть винаймати квартири, самостійно або зі своїми друзями, однокурсниками. Це більш дорогий вид проживання, але можна заощадити, розділивши орендну плату зі своїми друзями. Радимо студентам, які їдуть на перший рік навчання в університеті або коледж, все-таки розміститься в студентській резиденції. Вона сприяє швидкій адаптації студента до навчального процесу та життя на території університету. Тим більше у Вас буде можливість познайомитися зі своїми однокурсниками, з іншими студентами, зав'язати вже якісь зв'язки або контакти. І, може через рік-два, Ви знайдете свою квартиру з друзями.

Якщо вас цікавить який вид проживання коледж або університет в Канаді, який ви обрали - запитайте нашого консультанта!

EDUSTEPS

Ми — агентство з навчання за кордоном. Допомагаємо студентам з України вступити до університетів і коледжів Канади, оскільки є  офіційним представником приймальних комісій канадських навчальних закладів. Для роботи з нами ви можете скористатися пакетом послуг EDUSTEPS Premium, який включає повний супровід студента по зарахуванню, а також допомога в оформленні документів на студентську візу в Канаду.

Для початку скористайтеся консультацією. Вона допоможе розібратися в процедурі вступу до коледжів або університетів Канади і в тому, чим саме ми зможемо вам допомогти.

Запис на швидку консультацію:

Читайте також:

Магістратура в Канаді: післядипломні програми за напрямком Бізнес в коледжах Онтаріо

Освіта за кордоном. Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність

Як отримати дозвіл на роботу після закінчення навчання в університеті або коледжі Канади?

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK