EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Типи сертифікатів та дипломів в Канаді
Типи сертифікатів та дипломів в Канаді

Типи сертифікатів та дипломів в Канаді


Освітні можливості для іноземних студентів в Канаді різноманітні та перспективні. Це три-чотири роки навчання в університеті на бакалавра, або ж три роки навчання на докторантурі, включаючи дисертацію, як правило, після ступеня магістра. Також існують і інші програми навчання середньої та вищої освіти. Про це детально розповість наш експерт з освіти в Канаді, Катерина Шахраюк.


Перш ніж почати підготовку документів до вступу в університети та коледжі Канади, студенту потрібно розуміти: який диплом він отримає після закінчення того чи іншого навчального закладу. Канадські університети і коледжі пропонують широкий вибір сертифікатів і дипломів, і потрібно розуміти, що в результаті ми отримуємо. Тому ми підготували коротку інформацію, яка допоможе Вам розібратися з тим, на яку програму краще подавати документи.

Отже, перший документ, який ви можете отримати після навчання в Канаді - це сертифікат.

Сертифікат - певний тип кваліфікації, який видається після успішного закінчення програми, тривалість якої становить зазвичай близько року. Сертифікат видається коледжем. Якщо говорити простими словами, то це - сертифікат про певну професію. Наприклад, студент може провчитися близько року на курсах бухгалтера і отримати сертифікат про те, що він може працювати бухгалтером певного рівня. Це стосується й інших спеціальностей.

Другий документ, який Ви можете отримати - диплом.

Диплом - це тип кваліфікації, видається після успішного навчання на програмі, яка триває один або два роки. Зазвичай диплом пропонується коледжами. У Канаді дуже поширені типи навчальних закладів - коледжі, які надають студентам дворічні програми отримання фахового диплома. Диплом прирівнюється до нашого диплома молодшого спеціаліста і дає вам право отримати певну професію і працювати на більш високому рівні, ніж просто фахівець. Крім того, для іноземних студентів Канада пропонує дипломи післядипломної освіти. Postgraduate - це програма одного або двох років, яка дає можливість пройти перекваліфікацію, і отримати професійний диплом. В такому випадку, студенти вступають на цю програму після диплома бакалавра українського університету. На звичайний професійний диплом студенти вступають після закінчення середньої школи в Україні.

Третій диплом - це ступінь бакалавра. Дуже часто її називають under-credit.

Диплом бакалавра пропонується університетами після чотирьох років успішного навчання. Як уже згадувалося, особливістю навчання в Канаді за дипломом бакалавра є те, що студент може скоротити тривалість навчання за рахунок літніх семестрів.

Наступний тип диплома, який Ви можете отримати - це ступінь магістра.

Master's degree (ступінь магістра) має на увазі попереднє навчання на 4-річною програмою бакалавра з досить високими оцінками. Слід врахувати, що диплом магістра або магістратура в Канаді - це більш науковий ступінь, і не всі канадці згодні отримувати диплом магістра. Наші студенти, які хочуть вступити до магістратури в університети Канади насамперед повинні отримати диплом бакалавра канадського ВНЗ і тільки тоді вступати на магістратуру. На жаль, нашого диплома бакалавра недостатньо для вступу на магістерську програму. І часто, студентам потрібно пройти postgraduate program - післядипломну програму, і тільки тоді отримувати диплом магістра, проте все залежить від того, яку мету студент ставить перед собою.

Як правило, більшість студентів їдуть здобувати освіту в Канаду з метою отримання хорошого професійного досвіду. Тому, радимо не шукати відразу магістерські програми, а спочатку пройти хорошу післядипломну програму, і тільки тоді вирішити: чи потрібна вам магістратура чи ні. Потрібно врахувати той фактор, що Канада дуже розвинена країна і канадський уряд вкладає дуже великі кошти в розвиток освіти і розвиток досліджень. Тому, якщо ви дійсно хочете розвиватися в науковій сфері, то магістерський ступінь потрібно отримувати саме в Канаді, особливо в таких сферах, як біомедицина, хімія або математика.

Наступний тип диплома - докторантура. Це ступінь, яка стоїть вище ступеня магістра. Ця програма зосереджена виключно на дослідженнях. Після докторантури йдуть програми підвищення кваліфікації, спеціалізовані дослідження. Канада дуже розвинена в цій сфері, тому талановиті студенти, які дійсно можуть привнести щось у наукову діяльність, завжди потрібні.

Цікавить навчання в Канаді? Записуйтесь на консультацію зі спеціалістом EduSteps:

Запис на швидку консультацію

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK