EDUSTEPSДописиНавчання в Канаді Чому варто обирати навчання в Канаді
Чому варто обирати навчання в Канаді

Чому варто обирати навчання в Канаді


Канада - досить популярний напрямок навчання за кордоном серед наших студентів. В цій статті наш експерт з освіти в Канаді, Катерина Шахраюк, поділиться з вами своїми думками стосовно цього питання.

Перш за все, чому наші студенти обирають Канаду для навчання за кордоном, це тому, що рівень життя в цій країні дуже високий. Канада постійно входить в топ 10 кращих країн для проживання, навчання та роботи. В цей рейтинг входять країни,  де актуальною є турбота про людей, є хороші соціальні умови, і дуже низька злочинність. Слід зазначити, що цей титул Канада одержує не вперше серед всіх країн світу.

По-друге, система освіти в Канаді займає друге місце після США за своєю ефективністю, лідируючи навіть перед Великобританією. Це через те, що Канада більше новаторська, а Британія - більш класична і консервативна. Варто враховувати, що уряд Канади виділяє дуже великі кошти на підтримку системи освіти в Канаді. Вони витрачають набагато більше коштів, ніж будь-яка інша країна в світі. Тому якість навчання постійно поліпшується і вдосконалюється.

Хочеш навчатись в Канаді? Дізнайся подробиці у наших консультантів:

Перевагою навчання в Канаді також є матеріально-технічна база, тому що кампуси канадських шкіл, університетів дуже великі через те, що Канада володіє великою територією. Тому це цілі студентські міста, де є свої резиденції, навчальні аудиторії, лабораторії, спортивні комплекси. Це є великою перевагою для студентів під час навчання в університетах та коледжах Канади.

Четверте, на що звертають увагу, це те, що вартість проживання в Канаді набагато нижче, ніж в інших країнах. Особливо це помітно, коли студенти обирають між навчанням в Канаді та США: в сполучених штатах набагато вища не тільки вартість навчання, але і проживання.

Для українських студентів перевагою навчання в Канаді є те, що, наприклад, говорячи про вищу освіту, в університети та коледжі Канади можна поступити відразу після закінчення школи і не обов'язково проходити програму підготовки. Якщо ж студенти націлені на вступ до престижних університетів Канади, наприклад, університети Торонто, Ванкувер, то тоді їм все-таки потрібно пройти додатковий курс. Але в більшості випадків додаткові курси не потрібні. Вступати до університетів та коледжів Канади можуть всі випускники шкіл України з 17 років.  Але потрібно мати на увазі, що на такі спеціальності як медицина дуже великі конкурси як серед канадських, так і українських студентів, наприклад, на медичний можуть брати тільки двох іноземних студентів.

У канадських університетах студенти мають право скоротити терміни навчання за рахунок того, що студенти можуть собі взяти літні семестри, і тому диплом бакалавра вони з упевненістю можуть отримати за 3 роки інтенсивного навчання. Також, важливою перевагою для українських студентів є те, що під час навчання студенти можуть працювати на кампусі і поза кампусом. Деякі програми в канадських університетах включають обов'язкову практику, іноді ця практика навіть оплачувана, тобто, це так звані сo-op-курси - програми навчання і стажування. 

Останнє, на що хотілось би звернути увагу, це те, що іноземні студенти, які отримали диплом про вищу освіту в Канаді, мають право після закінчення отримати дозвіл на роботу від одного до трьох років. Тривалість на дозвіл на роботу залежить від того, скільки вони провчилися на території Канади.

Читайте також:

Безкоштовне навчання в Канаді: міф чи реальність?

Post-Graduate Programs післядипломні програми в коледжах Канади

Замовити консультацію

Підібрати програму

Скинути

OK